Lütfen yardım

gkhan006

Yeni Üye
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar öncelikle Selâmün aleyküm.

Benim bir gönül davam var.6 yıl ciddi bir arkadaşlık yaşadım ve yaklaşık 4 ay önce sonlandırdık.Arkadaşım benden tamamen soğudu belki de unuttu bile.Ama ben içimden atamıyorum.Aklımdan silemiyorum.Sonunun ciddi olacağı bi ilişkinin bitmesi beni çok zor duruma soktu.Herşeyin hayırlısı tabi ki belki ileri de kötü olacaktık buda bizim için bir hayır oldu ama kaç aydır iyi değilim.
Sürekli cevşen okuyorum sürekli dua ediyorum risale i nur okumaya başlayacağım asayı musa ile.Yalnız kalınca derdimden sığınacak kimsem olmadığını anlayınca daha çok dini şeylere yöneldim dua gibi.Sizden isteğim içime huzur verecek rahatlatacak bildiğiniz dua var mı?Ne olur Allah rızası için yardım edin kardeşlerim.

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Ve aleykumselam

Bu gibi meselelerde yapılacak bir dua bilemiyorum ama şunu ifade etmek isterim ki;

6 yıl değilde ölene kadar beraber olsanız ne olacaktı ne farkedecekti ahirette de beraber olamadıktan sonra ?

Yaratılış gayemiz ve amacımız belli iken hem cinslerimiz ile helal dairede veyahut gayrisinden iletişimlerimizi nefsimize göre belirlediğimizde herdaim neticesi ya ayrılık yada boşanma ile vuku bulabilmekte. Ustad Bediüzzaman tesettür risalesinde eşlerin birbirinin ahiretini kurtarması amacı ve gayesi içinde olması gerekliliğini vurgularken böyle yaparsanız ancak ahirette de beraber olabilirsiniz. Yoksa aksi halde birbirinize iyilik değil kötülük etmiş olacaksınız demektedir.

Geçmişte yaşanılanlar bizleri olgunlaştırmaktadır. Yaşadıklarınızı iyi tahlil etmenizi ve bundan sonraki hayatınızı nasıl yaşamak istediğinizi düşünmenizi tavsiye ederim. Böylelikle daha sağlıklı ve ferah bir hayat kurmayı başarabilirsiniz..