lütfen yardımcı olurmusunuz.nasıl dua edelim

behiye

Member
merhaba şimdi ben oturup zikir çekemiyorum hemen sıkılıyorum ama 1 2 cüz kuran okuyabilirim şimdi peygamberimizin her an yaptığı işler için duaları var ben bir kerede öyle bir dua okuyayım diyoruki hepsinin yerine geçsin baktım bir kaç tana buldum büyük cevşendeki dualar ama insan hepsini bitiremez biraz okusak yeterliymiş yani hepsini bitirmeye gere yok ama cevşen bir okuyuşta bitse daha iyiymiş bide şöyle bir dua var hz ayşenin özlü dusı
allahım hayırların hepsini senden istiyorum dünyadakinide ahirettekinide bu hayırların bildiğimide bilmediğimide senden istiyorum.......allahım bütün kötülüklerden şerlerden sana sığınıyorum dünyadakinden ve ahirettekinden de bu kötülüklerden bildiğimdende bilmediğimden de.........allahım senden cenneti ona yaklaştırıcak söz ve ameli iş ve hareketleri senden isterim.cehennemden ve ona yaklaştıracak söz ve amelden iş ve hareketlerden sana sığınıyorum..allahım kulun peygamberin hz.muhammed s.a.s in sende istediği hayır ve iyilikleri senden isterim ve kulun peygamberin hz muhammed s.a.s in sana sığımdığı kötülüklerden de sana sığınırım allahım benim için taktir ettiğin her işin sonu iyilik ve sevap olmasını senden ve senin merhametinden dilerim ey merhamet edenlerin acıyanların en merhametlisi olan allahım.....işte bu dualar yeterlimi.....bir kre okumakla....

Zuhr

Talebe
merhaba şimdi ben oturup zikir çekemiyorum hemen sıkılıyorum ama 1 2 cüz kuran okuyabilirim şimdi peygamberimizin her an yaptığı işler için duaları var ben bir kerede öyle bir dua okuyayım diyoruki hepsinin yerine geçsin baktım bir kaç tana buldum büyük cevşendeki dualar ama insan hepsini bitiremez biraz okusak yeterliymiş yani hepsini bitirmeye gere yok ama cevşen bir okuyuşta bitse daha iyiymiş bide şöyle bir dua var hz ayşenin özlü dusı
allahım hayırların hepsini senden istiyorum dünyadakinide ahirettekinide bu hayırların bildiğimide bilmediğimide senden istiyorum.......allahım bütün kötülüklerden şerlerden sana sığınıyorum dünyadakinden ve ahirettekinden de bu kötülüklerden bildiğimdende bilmediğimden de.........allahım senden cenneti ona yaklaştırıcak söz ve ameli iş ve hareketleri senden isterim.cehennemden ve ona yaklaştıracak söz ve amelden iş ve hareketlerden sana sığınıyorum..allahım kulun peygamberin hz.muhammed s.a.s in sende istediği hayır ve iyilikleri senden isterim ve kulun peygamberin hz muhammed s.a.s in sana sığımdığı kötülüklerden de sana sığınırım allahım benim için taktir ettiğin her işin sonu iyilik ve sevap olmasını senden ve senin merhametinden dilerim ey merhamet edenlerin acıyanların en merhametlisi olan allahım.....işte bu dualar yeterlimi.....bir kre okumakla....

dualarınızın hepsine amin!
Allah kabul buyursun inşallah,
bir kere okumak onların duyulmasına ve cevaplanmasına yeterlidir muhakkak, ama duaya devam etmek bizim için daha hayırlıdır,

uzun uzun dualar etmek, acziyetimizi fakirliğimizi halimizi daha iyi anlamak için, Cenab-ı Hak'ka kendimizi daha yakın hissetmemiz için vesile oluyor, ama dua illa uzun olacak kaidesi yoktur, kısa ama tam ihlasla edilmiş bir dua, uzun ama sadece sözde kalmış, kalbe işlememiş bir duadan daha tesirlidir muhakkak

dua etmek, kişinin yapabileceği en kolay ve en güzel iş. Çünkü abdestli, abdestsiz, yatarak, oturarak, gezerek, çalışarak, hasılı her halde ve her şartta yapabileceği en kolay ibadet

dua bir talepler listesinden ziyade bir ibadet, insan dua sayesinde aczini ve fakrını hissedip, aciz ve fakir olmayan Zata intikal ediyor.

bizi her zaman dinlemeye hazır olan Rabbimize, bizde her zaman her durumda yönelip derdimizi, halimizi anltabiliriz

hem bizden istenen de odur zaten, "duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var" diyor,
bir kere dua edip bir kere o öneme kavuşmaktansa her daim duaya devam etmek daha efdal görünüyor

peygamber efendimiz a.s.v'a salavat getirmek, O'nun a.s.v dualarını okumak, onun istediklerini isteyip sakındıklarından sakınmak en kısa, en kolay, en güzel kavli dualar oluyor

Allah dualarınızı daim ve makbul eylesin

zumera

Active member
nuktepira bu yorumunuzu okumaya doyamadım. sabah sabah başka bir dünyaya gittim sanki..

ben dua ederken çok utanıyorum, bana sağlıklı bir beden vermiş, akıl vermiş, rızkımı vermiş, aç açık bırakmamış, kimseye muhtaç etmemiş.. diye sıralıyorum ve sürekli şükrediyorum. Şükür etmek , minneti hissettirmek zaten aczimi gösteriyor.

O öyle yüce ki beni yoktan var etmiş, bana sahip olduğum her şeyi vermiş. "duanız olmasa ne öneminiz var" ayeti kerimesini ben hep "ibadetiniz olmasa" olarak yorumluyordum.

Ben minicik aciz bir kulum, sahip olduğum her şeyim Allah'dan, ibadetimi yapıp şükretmek benim kul olarak görevim.. Ahiretime istesem hak etmem gerek, dünyalık istesem yine hak etmem gerek. Acaba ben görevlerimi layıkıyla yaptım da hak ettimmi ki diye düşünüyorum. Rabbim benim kalbimden geçen inşallahları, keşkeleri biliyor. ben daha yüzsüzlük edip de dile getirmeye utanıyorum.

"Yalnız sana sığınırım acizliğimi gör ya Rabbi" diyebiliyorum.. başkasını söylemeye yüzüm varmıyor..

Zuhr

Talebe
nuktepira bu yorumunuzu okumaya doyamadım. sabah sabah başka bir dünyaya gittim sanki..

ben dua ederken çok utanıyorum, bana sağlıklı bir beden vermiş, akıl vermiş, rızkımı vermiş, aç açık bırakmamış, kimseye muhtaç etmemiş.. diye sıralıyorum ve sürekli şükrediyorum. Şükür etmek , minneti hissettirmek zaten aczimi gösteriyor.

O öyle yüce ki beni yoktan var etmiş, bana sahip olduğum her şeyi vermiş. "duanız olmasa ne öneminiz var" ayeti kerimesini ben hep "ibadetiniz olmasa" olarak yorumluyordum.

Ben minicik aciz bir kulum, sahip olduğum her şeyim Allah'dan, ibadetimi yapıp şükretmek benim kul olarak görevim.. Ahiretime istesem hak etmem gerek, dünyalık istesem yine hak etmem gerek. Acaba ben görevlerimi layıkıyla yaptım da hak ettimmi ki diye düşünüyorum. Rabbim benim kalbimden geçen inşallahları, keşkeleri biliyor. ben daha yüzsüzlük edip de dile getirmeye utanıyorum.

"Yalnız sana sığınırım acizliğimi gör ya Rabbi" diyebiliyorum.. başkasını söylemeye yüzüm varmıyor..

ne kadar güzel ifade etmişsiniz .. evet başka neresi var ki medet umabileceğimiz .. sığınabileceğimiz başka hangi kapı var ki ..
herşey O nun (c.c.) kudret elinde ..

ve O (cc.) bize emrediyor, isteyin! isteyeceğiz inşaAllah, cennette en güzel makamları isteyeceğiz, bu dünyada en güzel mevkileri, en güzel hayatları isteyeceğiz

kainatın kendisine musahhar edildiği, kainatın kendisi için çalıştırıldığı insan, en yukarılara layık, en güzellere layık
oralara çıkabilmeyi isteyeceğiz

ve istediğimiz zaman inşaAllah farkettirilecek ki, bu isteklere erişmek için karşımıza çıkarılan fırsatları değerlendirmek, engelleri aşarak yükselmek, zorluklara göğüs gererek kul olabilmek gerek

acziyetimiz ve fakirliğimizle gözümüzü yükseklere dikeceğiz ki, Rabbimizin bize verdiği değere, kıymete layık olabilelim..

ve işin ilginci, biz ne yaparsak yapalım yine ona tam layık olamayacağız, şükrümüz tam olamayacak, verdiklerini hak edemeyeceğiz, çünkü O sonsuz güzellikler sahibiyken biz her zaman sonsuz eksikliklerde kalacağız ama çabalamaya da devam edeceğiz muhakkak ..

isterken, asıl sahibin Allah olduğunu, ve herşeyin sadece O nun lütfu, O nun inayeti, O nun rahmeti ile bize ulaştırıldığını bileceğiz

ve mahviyetimizle inşaAllah rahmetini celb edebilenlerden olacağız ..

Allah inayeti ve rahmetiyle dualarınızı kabul buyursun size öylece muamele etsin inşaAllah ..