Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Madem kaderimde var neden suçluyum?”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 51420" data-attributes="member: 2492"><p>abi çok güzel bir yazı nede olsa Mehmed Kırkıncı hocamızın.üstad diyor ya mürşid koyun olmalı öylede hocamız sütü ikram etmiş okuyanlara.bu kader meselesinde oldukça ikna oldum yalnız kalben istedigim gibi superr olarak deil.ama yetti çok şükür.</p><p></p><p>şimdi ben ilme-l yakin mi oluyorum hakka-l yakin mi? ;D</p><p></p><p></p><p></p><p><span style="color: #ff1dff">Sen istikbâlde yapacağın işlerin Levh-i Mahfûz’da nasıl yazıldığını, yâni mukadd eratını biliyo r musun?” O halde, bir insan bilmed iği şeye göre nasıl hareke t etmekt edir?</span></p><p></p><p>Kader de insanın ömrü boyunc a işleyeceği bütün fiille rin ezelde tesbit i değil midir?</p><p></p><p><span style="color: #ff1dff">Yoksa Allahü Teâlâ o kulun ibâdet etmesi ni takdir ettiği için, o ibâdet ediyor değildir</span></p><p></p><p></p><p>Cenâb-ı Hakk’ın küllî irades iyle bizim hayat progra mımızı takdir i ve Levh-i Mahfûz’da tesbit idir. Bu takdir ve tesbit ilme dayanm aktadır, ilim ise malûma tâbidir. </p><p></p><p></p><p><span style="color: #ff31ff"><span style="color: #ff1dff">“ili[</span>color=#ff1dff]m malûma tâbidir; öyle ise malûm ilme tâbi değildir”, kaides iyle izah etmişlerdir</span>[/color]</p><p></p><p></p><p>Meselâ, bizim lâleyi bilmem izde, lâlenin zihnim izdeki şekli ‘ilim,’ hariçteki şekli, yâni kendis i ise ‘malûm’dur. İşte burada ilim, malûma tâbidir, yâni lâle hariçte nasılsa, biz de onu öylece bilmek teyiz. Yoksa lâleyi biz nasıl biliyo rsak lâlenin kendis i o şekle uymak durumu nda değildir.</p><p></p><p></p><p></p><p><span style="color: #ff1dff">Veya, bir kimsen in adının Ahmed olduğunu bilmem iz ilimdi r; malûm, o şahsın adının Ahmed olduğudur. Böylece ilim, malûma tâbi olmuştur. Malûm ilme tâbi olsaydı, o kimsen in adını Mehmed bildiğimizde adı Mehmed olurdu, Hasan bildiğimizdeyse Hasan olurdu .</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 51420, member: 2492"] abi çok güzel bir yazı nede olsa Mehmed Kırkıncı hocamızın.üstad diyor ya mürşid koyun olmalı öylede hocamız sütü ikram etmiş okuyanlara.bu kader meselesinde oldukça ikna oldum yalnız kalben istedigim gibi superr olarak deil.ama yetti çok şükür. şimdi ben ilme-l yakin mi oluyorum hakka-l yakin mi? ;D [color=#ff1dff]Sen istikbâlde yapacağın işlerin Levh-i Mahfûz’da nasıl yazıldığını, yâni mukadd eratını biliyo r musun?” O halde, bir insan bilmed iği şeye göre nasıl hareke t etmekt edir?[/color] Kader de insanın ömrü boyunc a işleyeceği bütün fiille rin ezelde tesbit i değil midir? [color=#ff1dff]Yoksa Allahü Teâlâ o kulun ibâdet etmesi ni takdir ettiği için, o ibâdet ediyor değildir[/color] Cenâb-ı Hakk’ın küllî irades iyle bizim hayat progra mımızı takdir i ve Levh-i Mahfûz’da tesbit idir. Bu takdir ve tesbit ilme dayanm aktadır, ilim ise malûma tâbidir. [color=#ff31ff][color=#ff1dff]“ili[[/color]color=#ff1dff]m malûma tâbidir; öyle ise malûm ilme tâbi değildir”, kaides iyle izah etmişlerdir[/color][/color][color=#ff31ff][/color] Meselâ, bizim lâleyi bilmem izde, lâlenin zihnim izdeki şekli ‘ilim,’ hariçteki şekli, yâni kendis i ise ‘malûm’dur. İşte burada ilim, malûma tâbidir, yâni lâle hariçte nasılsa, biz de onu öylece bilmek teyiz. Yoksa lâleyi biz nasıl biliyo rsak lâlenin kendis i o şekle uymak durumu nda değildir. [color=#ff1dff]Veya, bir kimsen in adının Ahmed olduğunu bilmem iz ilimdi r; malûm, o şahsın adının Ahmed olduğudur. Böylece ilim, malûma tâbi olmuştur. Malûm ilme tâbi olsaydı, o kimsen in adını Mehmed bildiğimizde adı Mehmed olurdu, Hasan bildiğimizdeyse Hasan olurdu .[/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Madem kaderimde var neden suçluyum?”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…