Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Marilyn ve İntifada
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 53450" data-attributes="member: 30"><p>Ebuzer – Derviş Devrimcilerin Kuru Ekmeği Yolumuzu Aydınlatıyor'da Marilyn Buck diye bir devrimciyi anmıştım.</p><p></p><p>Şöyle:</p><p></p><p>"Üstad, gece vakti dağın başında ne işimiz var?" diye sordum.</p><p></p><p>"Şu ışıkların olduğu yer bir hapishane. Orada Marilyn Buck yatıyor" dedi Ebuzer.</p><p></p><p>"Marilyn Buck?"</p><p></p><p>"Zulme karşı savaşa adanmış bir ömür."</p><p></p><p>"-?"</p><p></p><p>"Vietnam'ın işgaline karşı eylemler yaptı. Afro-Amerikalıların özgürlük mücadelesine destek verdi. Kızılderililerin haklarını savundu. Filistinlilerle beraber İsrail'e karşı yürüdü. İran halkıyla beraber Şah Rıza'yı taşladı. Pentagon'u havaya uçurmaya kalkıştığı iddia ediliyor; doğrusunu Allah bilir. Tam 80 yıl hapse mahkûm ettiler onu. Çektiği çilenin önemli bir kısmı doğrudan doğruya bizim için."</p><p></p><p>"Allah ecrini versin."</p><p></p><p>"Amin. Kitabını kime ithaf etmeyi düşünüyorsun?"</p><p></p><p>"Yol boyunca birlikte yürüdüğüm insanlara. Ve Nureddin Şirin'e."</p><p></p><p>"Güzel. Listeye Marilyn Buck'ı da ekle. Müslüman'a vefa yakışır."</p><p></p><p>"Tamamdır üstad." </p><p></p><p>***</p><p></p><p>İnternette dolaşırken Marilyn'in hapishanede yazdığı şiirlere rastladım.</p><p></p><p>A Story in Celebration Of the Intifada (İntifada'nın Yıldönümü Münasebetiyle Bir Hikâye) başlıklı şiirini acemice tercüme ettim.</p><p></p><p>Hem Filistin'in hem de 22 yıldır zindanda yatan Marilyn'in özgürlüğü için dua etmenize vesile olması temennisiyle, tercümeyi dikkatinize sunuyorum: </p><p></p><p>israiloğullarından davut, bir taşla devirdi calut'u</p><p></p><p>şaşkın şaşkın gülümsedi sonra</p><p></p><p>"ben küçücüğüm, o kocaman... nasıl oldu bu?"</p><p></p><p>ve israiloğulları, calut'un evine yerleşti</p><p></p><p>onun ayakkabılarını giydiler</p><p></p><p>onun sofrasında yediler</p><p></p><p>zamanla calut'a dönüştü israiloğulları</p><p></p><p>açgözlülükle, arsızca, acımasızca</p><p></p><p>saldırdılar</p><p></p><p>zeytin bahçelerinin ve çölün</p><p></p><p>kadîm halkına</p><p></p><p>unuttular hatırlamayı</p><p></p><p>bir zamanlar küçük olduklarını</p><p></p><p>filistin'in çocukları fakat</p><p></p><p>unutmuyorlar</p><p></p><p>bir taşın sadece bir taş olmadığını</p><p></p><p>yıkılan evlerinin enkazında</p><p></p><p>bir füzeye dönüşüyor taş</p><p></p><p>direnişin başladığını haykırarak</p><p></p><p>bir kurtuluş fırtınası koparıyor</p><p></p><p>Marilyn Buck, Aralık 1988 </p><p></p><p>HAKAN ALBAYRAK (9.7.2007)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 53450, member: 30"] Ebuzer – Derviş Devrimcilerin Kuru Ekmeği Yolumuzu Aydınlatıyor'da Marilyn Buck diye bir devrimciyi anmıştım. Şöyle: "Üstad, gece vakti dağın başında ne işimiz var?" diye sordum. "Şu ışıkların olduğu yer bir hapishane. Orada Marilyn Buck yatıyor" dedi Ebuzer. "Marilyn Buck?" "Zulme karşı savaşa adanmış bir ömür." "-?" "Vietnam'ın işgaline karşı eylemler yaptı. Afro-Amerikalıların özgürlük mücadelesine destek verdi. Kızılderililerin haklarını savundu. Filistinlilerle beraber İsrail'e karşı yürüdü. İran halkıyla beraber Şah Rıza'yı taşladı. Pentagon'u havaya uçurmaya kalkıştığı iddia ediliyor; doğrusunu Allah bilir. Tam 80 yıl hapse mahkûm ettiler onu. Çektiği çilenin önemli bir kısmı doğrudan doğruya bizim için." "Allah ecrini versin." "Amin. Kitabını kime ithaf etmeyi düşünüyorsun?" "Yol boyunca birlikte yürüdüğüm insanlara. Ve Nureddin Şirin'e." "Güzel. Listeye Marilyn Buck'ı da ekle. Müslüman'a vefa yakışır." "Tamamdır üstad." *** İnternette dolaşırken Marilyn'in hapishanede yazdığı şiirlere rastladım. A Story in Celebration Of the Intifada (İntifada'nın Yıldönümü Münasebetiyle Bir Hikâye) başlıklı şiirini acemice tercüme ettim. Hem Filistin'in hem de 22 yıldır zindanda yatan Marilyn'in özgürlüğü için dua etmenize vesile olması temennisiyle, tercümeyi dikkatinize sunuyorum: israiloğullarından davut, bir taşla devirdi calut'u şaşkın şaşkın gülümsedi sonra "ben küçücüğüm, o kocaman... nasıl oldu bu?" ve israiloğulları, calut'un evine yerleşti onun ayakkabılarını giydiler onun sofrasında yediler zamanla calut'a dönüştü israiloğulları açgözlülükle, arsızca, acımasızca saldırdılar zeytin bahçelerinin ve çölün kadîm halkına unuttular hatırlamayı bir zamanlar küçük olduklarını filistin'in çocukları fakat unutmuyorlar bir taşın sadece bir taş olmadığını yıkılan evlerinin enkazında bir füzeye dönüşüyor taş direnişin başladığını haykırarak bir kurtuluş fırtınası koparıyor Marilyn Buck, Aralık 1988 HAKAN ALBAYRAK (9.7.2007) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Marilyn ve İntifada
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…