Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Medine münafıkları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 235210" data-attributes="member: 358"><p>Hicretten sonra Medine’de Müslümanların gücü artınca ve Müslümanlar bu yeni merkezde hakimiyetlerini kurunca, bazı İslâm düşmanları açıktan açığa onların karşısına çıkamadılar. Münafıklık yolunu seçerek Müslüman gibi göründüler ve inkârlarını gizlediler.</p><p></p><p>Medine münafıklarının başı Hazrec kabilesinden Abdullah bin Ubey bin Selûl’dür. Bunun dışında Hazrec kabilesine mensup başlıca münafıklar Adiy bin Rabia, Suveyd, Zeyd bin Amr, Ukbe bin Kadim idi. Evs kabilesine mensup bazı münafıklar ise Celes bin Suveyd, Haris bin Osman, Hâtıb ve Ebu Habibe bin Ez’ar’dı.</p><p></p><p>Sa’d bin Hanif, Zeyd bin El-Lasit, Numan bin Evfab bin Amr gibi münafıkların bir kısmı da Yahudi idi. Bu münafıklar camiye geliyorlar, zaman zaman Müslümanlarla alay ediyorlar, onların arasına nifak tohumları serpiyorlar ve İslâm düşmanlarına casusluk yapıyorlardı.Yapılan antlaşmalara sadık kalmayan bu münafıkların mensup oldukları kabilelerden Beni Kaynuka ve Beni Nadir kabilesi bir müddet sonra Medine’den kovuldu. Hendek Savaşı sırasında Müslümanları arkadan vuran Beni Kureyza Yahudilerinin ise erkekleri idam edildi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 235210, member: 358"] Hicretten sonra Medine’de Müslümanların gücü artınca ve Müslümanlar bu yeni merkezde hakimiyetlerini kurunca, bazı İslâm düşmanları açıktan açığa onların karşısına çıkamadılar. Münafıklık yolunu seçerek Müslüman gibi göründüler ve inkârlarını gizlediler. Medine münafıklarının başı Hazrec kabilesinden Abdullah bin Ubey bin Selûl’dür. Bunun dışında Hazrec kabilesine mensup başlıca münafıklar Adiy bin Rabia, Suveyd, Zeyd bin Amr, Ukbe bin Kadim idi. Evs kabilesine mensup bazı münafıklar ise Celes bin Suveyd, Haris bin Osman, Hâtıb ve Ebu Habibe bin Ez’ar’dı. Sa’d bin Hanif, Zeyd bin El-Lasit, Numan bin Evfab bin Amr gibi münafıkların bir kısmı da Yahudi idi. Bu münafıklar camiye geliyorlar, zaman zaman Müslümanlarla alay ediyorlar, onların arasına nifak tohumları serpiyorlar ve İslâm düşmanlarına casusluk yapıyorlardı.Yapılan antlaşmalara sadık kalmayan bu münafıkların mensup oldukları kabilelerden Beni Kaynuka ve Beni Nadir kabilesi bir müddet sonra Medine’den kovuldu. Hendek Savaşı sırasında Müslümanları arkadan vuran Beni Kureyza Yahudilerinin ise erkekleri idam edildi. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Medine münafıkları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…