Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Mehmedler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 235194" data-attributes="member: 358"><p>Barla Lâhikasında yer alan “20 Haziran 1934 Çarşamba” tarihli 269. Lâhikada Üstad Bediüzzaman Re’fet Beye hitaben <strong>“Senin ders arkadaşların, bilhassa Hüsrev, Bekir, Rüşdü, Lütfü, Şeyh Mustafa, Hafız Ahmed, Sezâi, Mehmedler, Hocalara selâm ve mübarek hanende mübarek mâsumlara dua ediyorum”</strong> der.</p><p></p><p>9 Mayıs 1934 Çarşamba tarihli 267. Lâhika’da ise yine Re’fet Beye hitaben <strong>“Başta Hüsrev, Bekir Bey, Rüşdü, Lütfü, Hafız Ahmed, Sezâi, üç Hoca, üç Mehmed… selâm ve dua ediyorum” </strong>ifadesi kullanılır. Buraya göre <strong>“Mehmedler”</strong> ifadesinden aynı ismi taşıyan üç Nur talebesinin varlığı neticesine ulaşabiliriz.</p><p></p><p>Şu isimlerden üç tanesi (özellikle ilk üç isim) kuvvetle muhtemeldir. </p><p>Mehmed Tahirî Mutlu </p><p>Mehmed Feyzi</p><p>Abbas Mehmed</p><p>Tenekeci Mehmed Efendi</p><p>Terzi Mehmed</p><p>Babacan Mehmed</p><p>Nasuhîzade Şeyh Mehmed Efendi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 235194, member: 358"] Barla Lâhikasında yer alan “20 Haziran 1934 Çarşamba” tarihli 269. Lâhikada Üstad Bediüzzaman Re’fet Beye hitaben [B]“Senin ders arkadaşların, bilhassa Hüsrev, Bekir, Rüşdü, Lütfü, Şeyh Mustafa, Hafız Ahmed, Sezâi, Mehmedler, Hocalara selâm ve mübarek hanende mübarek mâsumlara dua ediyorum”[/B] der. 9 Mayıs 1934 Çarşamba tarihli 267. Lâhika’da ise yine Re’fet Beye hitaben [B]“Başta Hüsrev, Bekir Bey, Rüşdü, Lütfü, Hafız Ahmed, Sezâi, üç Hoca, üç Mehmed… selâm ve dua ediyorum” [/B]ifadesi kullanılır. Buraya göre [B]“Mehmedler”[/B] ifadesinden aynı ismi taşıyan üç Nur talebesinin varlığı neticesine ulaşabiliriz. Şu isimlerden üç tanesi (özellikle ilk üç isim) kuvvetle muhtemeldir. Mehmed Tahirî Mutlu Mehmed Feyzi Abbas Mehmed Tenekeci Mehmed Efendi Terzi Mehmed Babacan Mehmed Nasuhîzade Şeyh Mehmed Efendi [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Mehmedler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…