Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
mehmet akif ersoy - bülbül...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="duygu_bulut" data-source="post: 222207" data-attributes="member: 1006538"><p>[DM="bülbül"]/xbo9ry_mehmet-akif-ersoy-bulbul-yiiri_creation[/DM]</p><p></p><p></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>BÜLBÜL</strong></span></span></p><p></p><p style="text-align: right"><span style="font-size: 10px"><span style="color: darkred"><em>mehmet akif büyük bir hüzün içindedir </em></span></span></p> <p style="text-align: right"><span style="font-size: 10px"><span style="color: darkred"><em>osmanlının başkenti istanbulu işgal etmişlerdir..</em></span></span></p> <p style="text-align: right"><span style="font-size: 10px"><span style="color: darkred"><em>o hüzünlü vaktinde bahçede ağlarken ülkenin haline,</em></span></span></p> <p style="text-align: right"><span style="font-size: 10px"><span style="color: darkred"><em>ötüşen bülbüle şu sitemli cevabı verir...</em></span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bütün dünyaya küskündüm, dün akşam pek bunalmıştım:</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Nihâyet bir zaman kırlarda gezmiş, köyde kalmıştım.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Şehirden kaçmak isterken sular zaten kararmıştı;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Pek ıssız bir karanlık sonradan vâdîyi sarmıştı.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Işık yok, yolcu yok, ses yok, bütün hilkat kesilmiş lâl...</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bu istiğrakı tek bir nefha olsun etmiyor ihlâl.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Muhîtin hâli "insâniyet"in timsâlidir sandım;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Dönüp mâziye tırmandım, ne hicranlar, neler andım!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Taşarken haşrolup beynimden artık bin müselsel yâd,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Zalâmın sînesinden fışkıran memdûd bir feryâd.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">O müstağrak, o durgun vecdi nâgâh öyle coşturdu:</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ki vâdiden bütün, yer yer, eninler çağlayıp durdu.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne muhrik nağmeler, yâ Rab, ne mevcâmevc demlerdi:</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ağaçlar, taşlar ürpermişti, gûyâ sûr-ı Mahşer'di!</span></span></strong></p><p></p><p> </p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Eşin var âşiyanın var, bahârın var ki beklerdin.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kıyâmetler koparmak neydi ey bülbül, nedir derdin?</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">O zümrüt tahta kondun, bir semâvî saltanat kurdun,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Cihânın yurdu hep çiğnense, çiğnenmez senin yurdun!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bugün bir yemyeşil vâdi, yarın bir kıpkızıl gülşen,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Gezersin hânumânın şen, için şen, kâinatın şen!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazansız bir zemîn isterse, şâyet rûh-ı serbâzın,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ufuklar, bu'd-i mutlaklar bütün mahkûm-ı pervâzın.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Değil bir kayda, sığmazsın - kanatlandın mı - eb'âda</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hayâtın en muhayyel gâyedir âhrara dünyâda.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Neden öyleyse mâtemlerle eyyâmın perişandır,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Niçin bir katrecik göğsünde bir umman huruşândır?</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hayır mâtem senin hakkın değil... Mâtem benim hakkım;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Asırlar var ki, aydınlık nedir, hiç bilmez âfâkım.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tesellîden nasîbim yok, hazan ağlar bahârımda;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bugün bir hânumansız serserîyim öz diyârımda. </span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne hüsrandır ki: Şark'ın ben vefâsız, kansız evlâdı,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Serapa Garb'a çiğnettim de çıktım hâk-i ecdâdı!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hayalimden geçerken şimdi, fikrim hercümerc oldu,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Salâhaddîn-i Eyyûbî'lerin, Fâtih'lerin yurdu.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne zillettir ki: Nâkûs inlesin beyninde Osman'ın;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ezan sussun, fezâlardan silinsin yâdı Mevlâ'nın!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne hicrandır ki: En şevketli bir mâzi serâp olsun;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">O kudretler, o satvetler harâb olsun, türâb olsun!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Çökük bir kubbe kalsın ma'bedinden Yıldırım Hân'ın;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Şenâatleri çiğnensin muazzam Kabri Orhan'ın!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne heybettir ki: Vahdet-gâhı dînin devrilip, taş taş,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sürünsün şimdi milyonlarca me'vâsız kalan dindaş!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yıkılmış hânümânlar yerde işkenceyle kıvransın;</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Serilmiş gövdeler, binlerce, yüz binlerce doğransın!</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Dolaşsın, sonra, İslâm'ın harem-gâhında nâ-mahrem...</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem! </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ankara, Tâceddin Dergâhı, 9 Mayıs 1337 (1921)</span></span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duygu_bulut, post: 222207, member: 1006538"] [DM="bülbül"]/xbo9ry_mehmet-akif-ersoy-bulbul-yiiri_creation[/DM] [CENTER][SIZE=3][COLOR=darkred][B]BÜLBÜL[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [RIGHT][SIZE=2][COLOR=darkred][I]mehmet akif büyük bir hüzün içindedir [/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=darkred][I]osmanlının başkenti istanbulu işgal etmişlerdir..[/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=darkred][I]o hüzünlü vaktinde bahçede ağlarken ülkenin haline,[/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=darkred][I]ötüşen bülbüle şu sitemli cevabı verir...[/I][/COLOR][/SIZE][/RIGHT] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bütün dünyaya küskündüm, dün akşam pek bunalmıştım:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Nihâyet bir zaman kırlarda gezmiş, köyde kalmıştım.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Şehirden kaçmak isterken sular zaten kararmıştı;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Pek ıssız bir karanlık sonradan vâdîyi sarmıştı.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Işık yok, yolcu yok, ses yok, bütün hilkat kesilmiş lâl...[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bu istiğrakı tek bir nefha olsun etmiyor ihlâl.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Muhîtin hâli "insâniyet"in timsâlidir sandım;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Dönüp mâziye tırmandım, ne hicranlar, neler andım![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Taşarken haşrolup beynimden artık bin müselsel yâd,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Zalâmın sînesinden fışkıran memdûd bir feryâd.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]O müstağrak, o durgun vecdi nâgâh öyle coşturdu:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ki vâdiden bütün, yer yer, eninler çağlayıp durdu.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne muhrik nağmeler, yâ Rab, ne mevcâmevc demlerdi:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ağaçlar, taşlar ürpermişti, gûyâ sûr-ı Mahşer'di![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]- Eşin var âşiyanın var, bahârın var ki beklerdin.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Kıyâmetler koparmak neydi ey bülbül, nedir derdin?[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]O zümrüt tahta kondun, bir semâvî saltanat kurdun,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Cihânın yurdu hep çiğnense, çiğnenmez senin yurdun![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bugün bir yemyeşil vâdi, yarın bir kıpkızıl gülşen,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Gezersin hânumânın şen, için şen, kâinatın şen![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hazansız bir zemîn isterse, şâyet rûh-ı serbâzın,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ufuklar, bu'd-i mutlaklar bütün mahkûm-ı pervâzın.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Değil bir kayda, sığmazsın - kanatlandın mı - eb'âda[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hayâtın en muhayyel gâyedir âhrara dünyâda.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Neden öyleyse mâtemlerle eyyâmın perişandır,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Niçin bir katrecik göğsünde bir umman huruşândır?[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hayır mâtem senin hakkın değil... Mâtem benim hakkım;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Asırlar var ki, aydınlık nedir, hiç bilmez âfâkım.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Tesellîden nasîbim yok, hazan ağlar bahârımda;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bugün bir hânumansız serserîyim öz diyârımda. [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne hüsrandır ki: Şark'ın ben vefâsız, kansız evlâdı,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Serapa Garb'a çiğnettim de çıktım hâk-i ecdâdı![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hayalimden geçerken şimdi, fikrim hercümerc oldu,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Salâhaddîn-i Eyyûbî'lerin, Fâtih'lerin yurdu.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne zillettir ki: Nâkûs inlesin beyninde Osman'ın;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ezan sussun, fezâlardan silinsin yâdı Mevlâ'nın![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne hicrandır ki: En şevketli bir mâzi serâp olsun;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]O kudretler, o satvetler harâb olsun, türâb olsun![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Çökük bir kubbe kalsın ma'bedinden Yıldırım Hân'ın;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Şenâatleri çiğnensin muazzam Kabri Orhan'ın![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne heybettir ki: Vahdet-gâhı dînin devrilip, taş taş,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Sürünsün şimdi milyonlarca me'vâsız kalan dindaş![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Yıkılmış hânümânlar yerde işkenceyle kıvransın;[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Serilmiş gövdeler, binlerce, yüz binlerce doğransın![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Dolaşsın, sonra, İslâm'ın harem-gâhında nâ-mahrem...[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem! [/COLOR][/SIZE][/B] [I][B][SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Ankara, Tâceddin Dergâhı, 9 Mayıs 1337 (1921)[/COLOR][/SIZE][/B][/I][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Video
mehmet akif ersoy - bülbül...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…