Melek yüzlüm

MELEK YÜZLÜM

Gözlerinde bir ışıltı görmüştüm sanki seni ilk gördüğüm o anda gözlerin bana bakıp geri çevriliyordu bi utangaçlık vardı üstünde işte o gün aklıma takıldı melek yüzün. Hayallerim, düşüncelerim, odamdaki düz duvar hepsinde senin yüzün vardı nereye baksam seni görüyordum. Bu yaşadığım aşkmıydı ki yoksa bi düş mü? Bilemiyorum ama hiç aşık olmamıştım ki aşk neydi, nasıl bir şekli vardı yoksa bi insanmıydı aşk. Kim bilirdi ki ama bendeki aşk denilen şey onun melek yüzü ve utangaçlığıydı. Başka bir tabiri yoktu bu aşkın. Anlatılırdı hep kitaplarda, filmlerde bizde çocukluk ya tahmin etmeye çalışırdık. Derlerdi ki kuş taki aşk varacağı yerdir, yarasa'nın aşkı gecedir, baykuş'un aşkı güneşin doğuşudur. İnsandaki aşk sahtedir. Hangi insan tek bir şeye aşık olmuş ki bir gün birine birgün birine tutulan bu kalp hep aşık olduğunu sanmıştır oysaki gerçek aşkı bilmeden. Sayi gerçek aşk neydi ki? Yoksa kuş'un, yarasa'nın, baykuş'un aşkımıydıki onlardaki aşk birdi. Yada hiç görmeden kalbimizde büyüttüğümüz küçükken bizi her an çarpacağını düşündüğümüz, annemin-babamın bizi onla korkuttuğu ama bir yandanda bizi onun şefkatiyle sarmaya çalıştığı olanmıydı. Bencede gerçek aşk oydu hiç görmeden vurulduğumuz olandı. Bir anda görüp vurulduğumuz değil görmeden özüne vurulduğumuz olandı. Bizi hiç bir zaman terk etmeyecek olandı. Bizi yanıltmadan ve her zaman yanımızda olan sağımda solumda arkamda önümde ne kadar kısık sesle konuşsam beni duyabilen olandı. İşte bunu bi insan yapabilirmiydi ki? Evlendiğinizi düşünün mutlaka evleneceğiniz kişiye aşık olduğunuzu düşünmüssünüzdür değil mi oysa ki aşık olduğunuz kişi her an yanınızda olabilecek mi? Kısık sesle konuştuğunuzda sizi duyabilecek mi yoksa ''ne dedin bir daha tekrarlamı'' diyecek. Sakın yalnış anlamayın evliliğe karşı değilim ama sadece gerçek aşkı yakalayabilirseniz özdeki aşkı yani sonrasında ise gördüğünüze aşık olabilirsiniz. Sayi gerçek aşk nasıl yakalanabilir ona hiç değinmedik. Gerçek aşk : dedemin bir sözüyle anlatmaya çalışayım. ''Evladım aşk ilahi aşk'tır aramasını bilene'' sen aramaya başla her attığın 10 adımda o sana 1000 adım gelir her 100 adımda 10000 adım gelir. Adımların namazdır, salavattır, zikirdir, oruçtur, zekattır, hac'dır. Bu şekilde adımların çağalır ve gerçek aşk'a ulaşmış olursun bir kere bu aşk'a ulaştın mı gayrı kimse ayıramaz seni gözün ne görür bi sevgiliyi ne görür bi evi sen olmuşsun bi ilahi nebevi geririsi ilahi aşktır ebedi..

YAZAN : MUHAMMET ÖZENLİ
(SİZİN KÖŞENİZ YAZINCA BENDE BU YAZIMI PAYLAŞMAK İSTEDİM. :) )

Yazılarım için : GÖKKUSAGI

_vatan_

Well-known member
''Evladım aşk ilahi aşk'tır aramasını bilene''
Çok güzel söylemiş mübarek dediniz.
Paylaşımda çok güzel Allah Razı Olsun.
Selam Ve Dua İLe