Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Menkıbeler ve Kıssadan Hisseler..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 461295" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><em><span style="color: #4b0082">NAS UYKUDADIR...Öldükleri vakit dirilirler... </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">Zamanın birinde iki kardeş varmış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Büyük olanı koskocaman bir çiftliğin sahibi ve köyün ağsıymış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">O kadar zenginmiş ki zenginliği başka memleketlerde dahi dillerde dolaşırmış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Kardeş ise abisinin çiftliğinde karın tokluğuna kar kış, sıcak soğuk demeden çalışırmış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Ortalığın sıcaktan cayır cayır yandığı bir yaz günü küçük kardeş yorgunluktan bitap düşmüş ve bir ağacın gölgesinde uyuya kalmış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Çok geçmemiş ki abisi kardeşini, ayağındaki koca ayakkabılarıyla sert biçimde dürterek “Kalk iş zamanı uyunur mu? </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">Çalışmayana bedava ekmek yok.” diyerek uyandırmış. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Kardeşi ise ne olduğunu anlamadan şaşkın gözlerle önünde duran abisinin o heybetli cüssesiyle karşılaşmış ve </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">“Abi neden uyandırdın beni? Çok güzel bir rüya görüyordum. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">Rüyamda büyük bir çiftliğim, yüzlerce atlarım, sayısız hayvanlarım, ucu bucağı gözükmeyen tarlalarım, benim için çalışan yüzlerce işçim, aletlerim ve daha sayamayacağım bir sürü mala sahiptim. </span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">O kadar güzel bir rüyaydı ki, keşke uyandırmasaydın da biraz daha tadını çıkartsaydım.” demiş. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Abisi ise alaylı bir ifade ile “Sen” demiş, “Bu saydıklarını ancak rüyanda görürsün. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">Oysa bak ben bütün bu saydıklarına sahibim, bunların içinde yüzüyorum…” diye cevap vermiş. </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">Kardeşi ise bilgece bir ifade ile abisine bakmış ve söylediği sözlere pişman edercesine şu sözler dökülmüş kurumuş dudaklarından: </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #4b0082">“Abi biliyor musun aslında ikimiz de rüya görüyoruz? </span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="color: #4b0082">Tek fark, benim rüyam gözlerimi açınca bitiyor, senin rüyan ise gözlerini kapatınca bitecek…”</span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 461295, member: 1004566"] [B][I][COLOR=#4b0082]NAS UYKUDADIR...Öldükleri vakit dirilirler... Zamanın birinde iki kardeş varmış. Büyük olanı koskocaman bir çiftliğin sahibi ve köyün ağsıymış. O kadar zenginmiş ki zenginliği başka memleketlerde dahi dillerde dolaşırmış. Kardeş ise abisinin çiftliğinde karın tokluğuna kar kış, sıcak soğuk demeden çalışırmış. Ortalığın sıcaktan cayır cayır yandığı bir yaz günü küçük kardeş yorgunluktan bitap düşmüş ve bir ağacın gölgesinde uyuya kalmış. Çok geçmemiş ki abisi kardeşini, ayağındaki koca ayakkabılarıyla sert biçimde dürterek “Kalk iş zamanı uyunur mu? Çalışmayana bedava ekmek yok.” diyerek uyandırmış. Kardeşi ise ne olduğunu anlamadan şaşkın gözlerle önünde duran abisinin o heybetli cüssesiyle karşılaşmış ve “Abi neden uyandırdın beni? Çok güzel bir rüya görüyordum. Rüyamda büyük bir çiftliğim, yüzlerce atlarım, sayısız hayvanlarım, ucu bucağı gözükmeyen tarlalarım, benim için çalışan yüzlerce işçim, aletlerim ve daha sayamayacağım bir sürü mala sahiptim. O kadar güzel bir rüyaydı ki, keşke uyandırmasaydın da biraz daha tadını çıkartsaydım.” demiş. Abisi ise alaylı bir ifade ile “Sen” demiş, “Bu saydıklarını ancak rüyanda görürsün. Oysa bak ben bütün bu saydıklarına sahibim, bunların içinde yüzüyorum…” diye cevap vermiş. Kardeşi ise bilgece bir ifade ile abisine bakmış ve söylediği sözlere pişman edercesine şu sözler dökülmüş kurumuş dudaklarından: “Abi biliyor musun aslında ikimiz de rüya görüyoruz? Tek fark, benim rüyam gözlerimi açınca bitiyor, senin rüyan ise gözlerini kapatınca bitecek…”[/COLOR][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Menkıbeler ve Kıssadan Hisseler..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…