Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Merhaba Ben İnançsızım?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="imported_sevdalizz" data-source="post: 74092" data-attributes="member: 2503"><p><strong>eyv BEN DAHA ÖNCE BU paylaşımı başka yerde okumuştum bi alıntıde ben yapıyım madem </strong></p><p><strong>Alıntı </strong></p><p><strong>Doğadaki Vahşet Tanrının Olmadığının KANITIDIR !</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Düşünün.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Evimde hayvanlar besliyorum, ve canım sıkılıyor biraz kan izlemek istiyorum.</strong></p><p><strong>Kedi ve köpeğimi bir odaya atıp köpeğin kediyi parçalamasını izliyorum .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Benim için ne düşünürsünüz ?</strong></p><p><strong>_Psikopat , taş kalpli , acımasız , sadist ,yok edilmesi gereken biri , pislik .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Öyle düşünüyorumki bunları söylersiniz.</strong></p><p><strong>Peki ya Tanrı için neden bunu düşünmüyorsunuz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Doğada her gün milyonlarca suçsuz ve masum canlı acılar içindi ölüyor .</strong></p><p><strong>İyi kalpli denilen tanrı bu vahşeti umarsamaz bir şekilde izliyor .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ne felsefi ne bilimsel, başka hiçbir kanıta gereksinim bırakmayan gerçek . </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Evet Allahi tanimayan birisi Kuran ile hasir nesir olmayan birisinin bu sekilde düsünmesi normaldir. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakin ALLAH (c.c.) Teala ne buyuruyor:</strong></p><p><strong>Ey Peygamber! Sakın zalimlerin yaptıklarından Allah'ın gâfil olduğunu sanma! Ancak ALLAH, onların cezalarını, gözlerin dışa fırlayacağı güne erteler. (Ibrahim suresi 42)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>ALLAH (c.c.) inanci olmayanlarin düsündükleri hep böyledir zaten. Allahin yaptiklarimizdan haberdar olmadigini düsünürler, halbuki ALLAH (c.c.) herseyi görüyor ve o zalimlerin hesabini kiyamet gününe birakiyor. Sebebi ise belki bir gün tövbe ederek dogru yolu bulurlar ve kurtulusa ererler diye. Eger herkesin cezasi aninda verilmis olsaydi kimsenin kurtulmak icin bir sansi kalmazdi.</strong></p><p><strong>Cünkü insan hata yapmaya meyilli oldugu icin ALLAH (c.c.) Teala bizlere kiyamete kadar tevbe edilmesi icin mühlet taniyor ve Tevbe edenleri affediyor. Bu da insanlara verilmis bir ayricaliktir. Neden bu imkani kullanmak yerine Allaha isyan ederek cahilce düsüncelerle kendimizi Atese hazirlariz anlamak mümkün degil.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakin bu konuda ALLAH (c.c.) Teala ne buyuruyor:</strong></p><p><strong>Eğer ALLAH (c.c.) insanları zulümleri yüzünden hesaba çekseydi, yeryüzünde kımıldayan tek canlı bırakmazdı. Fakat ALLAH (c.c.) onları, belli bir vakte kadar erteler. Müddetleri (ecelleri) geldiği zaman, onu ne bir saat erteleyebilirler, ne de öne alabilirler. (Nahl suresi 61)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Evet ayet cok acik. Eger ALLAH (c.c.) zalimlere mühlet vermeseydi de onlari yaptiklarindan dolayi hemen dünyada hesaba cekseydi yeryüzünde insan kalmazdi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Burada da Allahin ne kadar merhametli oldugunu suclulara mühlet vermesinden anliyoruz. Yine de insan nankörlük edip ona inanmamakta direniyor maalesef.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bazilari bu delillerimizin Kurandan alindigini söyleyerek yine inanmayacaklar. Cünkü ALLAH (c.c.) onlarin kalplerini mühürlemistir. Bunun icin ALLAH (c.c.) Teala buyurur:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Rabbinin âyetleriyle nasihat edilip de onlardan yüz çeviren ve daha önce işlediği günahları unutandan daha zalim kim olabilir? Biz onların kalbleri üzerine (Kur'ân'ı) anlamalarına engel olan bir ağırlık, kulaklarına da sağırlık verdik. Ey Muhammed! Sen onları doğru yola çağırsan da onlar asla hidayete ermezler. (Kehf suresi 7)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip de, sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? Gerçekten biz, günahkârlardan intikam alacağız.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kâfirler: "Biz ne bu Kur'ân'a inanırız, ne de ondan öncekilere." dediler. Fakat o zalimler yakalanıp Rablerinin huzuruna durduruldukları zaman, birbirlerine söz atarken bir görsen! Bir taraftan zayıf düşürülenler, o büyüklük taslayanlara: "Siz olmasaydınız biz mutlaka mümin olurduk" derler. (Sebe suresi 31)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>inşALLAH (c.c.) Allahin razi oldugu kullarindan oluruz. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imported_sevdalizz, post: 74092, member: 2503"] [b]eyv BEN DAHA ÖNCE BU paylaşımı başka yerde okumuştum bi alıntıde ben yapıyım madem Alıntı Doğadaki Vahşet Tanrının Olmadığının KANITIDIR ! Düşünün. Evimde hayvanlar besliyorum, ve canım sıkılıyor biraz kan izlemek istiyorum. Kedi ve köpeğimi bir odaya atıp köpeğin kediyi parçalamasını izliyorum . Benim için ne düşünürsünüz ? _Psikopat , taş kalpli , acımasız , sadist ,yok edilmesi gereken biri , pislik . Öyle düşünüyorumki bunları söylersiniz. Peki ya Tanrı için neden bunu düşünmüyorsunuz. Doğada her gün milyonlarca suçsuz ve masum canlı acılar içindi ölüyor . İyi kalpli denilen tanrı bu vahşeti umarsamaz bir şekilde izliyor . Ne felsefi ne bilimsel, başka hiçbir kanıta gereksinim bırakmayan gerçek . Evet Allahi tanimayan birisi Kuran ile hasir nesir olmayan birisinin bu sekilde düsünmesi normaldir. Bakin ALLAH (c.c.) Teala ne buyuruyor: Ey Peygamber! Sakın zalimlerin yaptıklarından Allah'ın gâfil olduğunu sanma! Ancak ALLAH, onların cezalarını, gözlerin dışa fırlayacağı güne erteler. (Ibrahim suresi 42) ALLAH (c.c.) inanci olmayanlarin düsündükleri hep böyledir zaten. Allahin yaptiklarimizdan haberdar olmadigini düsünürler, halbuki ALLAH (c.c.) herseyi görüyor ve o zalimlerin hesabini kiyamet gününe birakiyor. Sebebi ise belki bir gün tövbe ederek dogru yolu bulurlar ve kurtulusa ererler diye. Eger herkesin cezasi aninda verilmis olsaydi kimsenin kurtulmak icin bir sansi kalmazdi. Cünkü insan hata yapmaya meyilli oldugu icin ALLAH (c.c.) Teala bizlere kiyamete kadar tevbe edilmesi icin mühlet taniyor ve Tevbe edenleri affediyor. Bu da insanlara verilmis bir ayricaliktir. Neden bu imkani kullanmak yerine Allaha isyan ederek cahilce düsüncelerle kendimizi Atese hazirlariz anlamak mümkün degil. Bakin bu konuda ALLAH (c.c.) Teala ne buyuruyor: Eğer ALLAH (c.c.) insanları zulümleri yüzünden hesaba çekseydi, yeryüzünde kımıldayan tek canlı bırakmazdı. Fakat ALLAH (c.c.) onları, belli bir vakte kadar erteler. Müddetleri (ecelleri) geldiği zaman, onu ne bir saat erteleyebilirler, ne de öne alabilirler. (Nahl suresi 61) Evet ayet cok acik. Eger ALLAH (c.c.) zalimlere mühlet vermeseydi de onlari yaptiklarindan dolayi hemen dünyada hesaba cekseydi yeryüzünde insan kalmazdi. Burada da Allahin ne kadar merhametli oldugunu suclulara mühlet vermesinden anliyoruz. Yine de insan nankörlük edip ona inanmamakta direniyor maalesef. Bazilari bu delillerimizin Kurandan alindigini söyleyerek yine inanmayacaklar. Cünkü ALLAH (c.c.) onlarin kalplerini mühürlemistir. Bunun icin ALLAH (c.c.) Teala buyurur: Rabbinin âyetleriyle nasihat edilip de onlardan yüz çeviren ve daha önce işlediği günahları unutandan daha zalim kim olabilir? Biz onların kalbleri üzerine (Kur'ân'ı) anlamalarına engel olan bir ağırlık, kulaklarına da sağırlık verdik. Ey Muhammed! Sen onları doğru yola çağırsan da onlar asla hidayete ermezler. (Kehf suresi 7) Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip de, sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? Gerçekten biz, günahkârlardan intikam alacağız. Kâfirler: "Biz ne bu Kur'ân'a inanırız, ne de ondan öncekilere." dediler. Fakat o zalimler yakalanıp Rablerinin huzuruna durduruldukları zaman, birbirlerine söz atarken bir görsen! Bir taraftan zayıf düşürülenler, o büyüklük taslayanlara: "Siz olmasaydınız biz mutlaka mümin olurduk" derler. (Sebe suresi 31) inşALLAH (c.c.) Allahin razi oldugu kullarindan oluruz. [/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Merhaba Ben İnançsızım?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…