Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Mesnevi'de Namaz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 119099" data-attributes="member: 8625"><p><strong><em><span style="color: purple">okurken içimden sesler duyuyorum</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">yahu diyor, bu kadar da ağır olurmu bu tarif! bu kadar da kötümüyüm ben yav ??</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">yok yok değilim ! benim için yazılmamış bu,</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">sonra Üstadımızın sözleri geliyor akla;</span></em></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Şeytanın mühim bir desisesi, insana kusurunu itiraf ettirmemektir—tâ ki istiğfar ve istiâze yolunu kapasın. Hem nefs-i insaniyenin enâniyetini tahrik edip, tâ ki nefis kendini avukat gibi müdafaa etsin, adeta taksirattan takdis etsin.</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkred"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px">Evet, şeytanı dinleyen bir nefis, kusurunu görmek istemez. Görse de, yüz tevil ile tevil ettirir. <span style="font-size: 18px">وَعَيْنُ الرِّضَا عَنْ كُلِّ عَيْبٍ كَلِيلَةٌ</span> (Kabullenen ve rıza gözüyle bakan hiçbir kusur göremez.) sırrıyla, nefsine nazar-ı rıza ile baktığı için, ayıbını görmez. Ayıbını görmediği için itiraf etmez, istiğfar etmez, istiâze etmez, şeytana maskara olur.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><em><span style="color: purple">ve gaflet denizinde nasılda güzel güzel yüzdüğümü farkediyorum!</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">hiç yüzüm kalmıyor </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">hiç seccadeye yaklaşamıyor ayaklarım ..</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">sanki kaçsam </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">karanlıkların içine dalsam da</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">suçumla günahımla şükürsüzlüğümle kaybolup gitsem diyorum ..</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: purple">aman yarabbi .. </span></em></strong></p><p></p><p><strong><em><span style="color: #800080">sonra devam ediyor Üstad</span></em></strong></p><p></p><p><strong><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Nefsini ittiham eden, kusurunu görür. Kusurunu itiraf eden, istiğfar eder. İstiğfar eden, istiâze eder. İstiâze eden, şeytanın şerrinden kurtulur. Kusurunu görmemek, o kusurdan daha büyük bir kusurdur. Ve kusurunu itiraf etmemek, büyük bir noksanlıktır. <span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Ve kusurunu görse, o kusur kusurluktan çıkar. İtiraf etse, affa müstehak olur.</span></span></strong></span></span></span></span></strong><span style="color: #800080"></span></p><p><span style="color: #800080"></span></p><p></p><p><strong><em><span style="color: #800080">bizi de o affa müstahak olan kulları arasına alır inşallah ..</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #800080">Allah Razı Olsun Hulusi ağabey ..</span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 119099, member: 8625"] [B][I][COLOR=purple]okurken içimden sesler duyuyorum[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]yahu diyor, bu kadar da ağır olurmu bu tarif! bu kadar da kötümüyüm ben yav ??[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]yok yok değilim ! benim için yazılmamış bu,[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]sonra Üstadımızın sözleri geliyor akla;[/COLOR][/I][/B] [B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkred]Şeytanın mühim bir desisesi, insana kusurunu itiraf ettirmemektir—tâ ki istiğfar ve istiâze yolunu kapasın. Hem nefs-i insaniyenin enâniyetini tahrik edip, tâ ki nefis kendini avukat gibi müdafaa etsin, adeta taksirattan takdis etsin.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][COLOR=darkred][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Evet, şeytanı dinleyen bir nefis, kusurunu görmek istemez. Görse de, yüz tevil ile tevil ettirir. [SIZE=5]وَعَيْنُ الرِّضَا عَنْ كُلِّ عَيْبٍ كَلِيلَةٌ[/SIZE] (Kabullenen ve rıza gözüyle bakan hiçbir kusur göremez.) sırrıyla, nefsine nazar-ı rıza ile baktığı için, ayıbını görmez. Ayıbını görmediği için itiraf etmez, istiğfar etmez, istiâze etmez, şeytana maskara olur.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][I][COLOR=purple]ve gaflet denizinde nasılda güzel güzel yüzdüğümü farkediyorum![/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]hiç yüzüm kalmıyor [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]hiç seccadeye yaklaşamıyor ayaklarım ..[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]sanki kaçsam [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]karanlıkların içine dalsam da[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]suçumla günahımla şükürsüzlüğümle kaybolup gitsem diyorum ..[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=purple]aman yarabbi .. [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#800080]sonra devam ediyor Üstad[/COLOR][/I][/B] [B][COLOR=#800080][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkred][B]Nefsini ittiham eden, kusurunu görür. Kusurunu itiraf eden, istiğfar eder. İstiğfar eden, istiâze eder. İstiâze eden, şeytanın şerrinden kurtulur. Kusurunu görmemek, o kusurdan daha büyük bir kusurdur. Ve kusurunu itiraf etmemek, büyük bir noksanlıktır. [SIZE=4][COLOR=red]Ve kusurunu görse, o kusur kusurluktan çıkar. İtiraf etse, affa müstehak olur.[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#800080] [/COLOR] [B][I][COLOR=#800080]bizi de o affa müstahak olan kulları arasına alır inşallah ..[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#800080]Allah Razı Olsun Hulusi ağabey ..[/COLOR][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Mesnevi'de Namaz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…