Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
mesneviden hikayeler-5 acılar sevgiyle tatlılaşır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="enesbinmuaz" data-source="post: 237833" data-attributes="member: 1008316"><p>Lokman, işinde becerikli, sadık ve sevilen bir köleydi.</p><p>Efendisi ona oğullarından daha çok güvenirdi. Çünkü o,</p><p>görünüşte köleydi ama nefsinin efendisiydi. Efendisi, ondaki</p><p>bu olgunluğun farkındaydı. Lokman'ı âzat etmek için uygun bir</p><p>fırsat kolluyordu.</p><p>Efendinin önüne yemek geldiğinde, Lokman'ı çağırır, önce onun</p><p>yemesini isterdi. Onup yiyip içtiklerini zevkle yer,</p><p>yemediklerine elini sürmezdi.</p><p>Bir gün, efendiye bir kavun hediye getirdiler. Her zaman</p><p>olduğu gibi Lokman'ı çağırttı. Kavundan bir dilim kesip</p><p>Lokman'a uzattı. Lokman, ikram edilen kavunu iştahla yedi.</p><p>Efendi bir dilim daha verdi. Lokman, aynı şekilde onu da yiyip</p><p>bitirdi. Efendi Lokman'ın kavunu iştahla yediğini görünce, çok</p><p>sevdiğini düşünerek, bir dilim kalasıya kadar hepsini ikram</p><p>etti. Son kalan dilimi ağzına götürüp bir lokma alınca,</p><p>kavunun tadının zehir gibi olduğunu farketti. Kavunun</p><p>acılığından gözünden ateş çıktı. Boğazı yandı. Dili kabardı.</p><p>Ağzındaki acılık gittikten sonra, Lokman'a, ''Böyle acı kavunu</p><p>nasıl iştahla yedin?'' diye sordu. Lokman, ''Efendim! Bugüne</p><p>kadar sizin birçok güzel ikramınıza nâil oldum. Acı olduğunu</p><p>bilmeyerek verdiğiniz bu ikramı, geri çevirmekten utandım.</p><p>Ayrıca size olan sevgim, kavunun acılığını bana</p><p>hissettirmedi.''</p><p>***</p><p>Acılar, sevgiyle tatlılaşır</p><p>Bakır, yoğurulunca sevgiyle altın olur</p><p>Bulanmışlar, sevgiyle durulur</p><p>Dertler, sevgiyle devasını bulur</p><p>Sevgi, ölüyü diriltir</p><p>Şahı ise sana köle yapar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="enesbinmuaz, post: 237833, member: 1008316"] Lokman, işinde becerikli, sadık ve sevilen bir köleydi. Efendisi ona oğullarından daha çok güvenirdi. Çünkü o, görünüşte köleydi ama nefsinin efendisiydi. Efendisi, ondaki bu olgunluğun farkındaydı. Lokman'ı âzat etmek için uygun bir fırsat kolluyordu. Efendinin önüne yemek geldiğinde, Lokman'ı çağırır, önce onun yemesini isterdi. Onup yiyip içtiklerini zevkle yer, yemediklerine elini sürmezdi. Bir gün, efendiye bir kavun hediye getirdiler. Her zaman olduğu gibi Lokman'ı çağırttı. Kavundan bir dilim kesip Lokman'a uzattı. Lokman, ikram edilen kavunu iştahla yedi. Efendi bir dilim daha verdi. Lokman, aynı şekilde onu da yiyip bitirdi. Efendi Lokman'ın kavunu iştahla yediğini görünce, çok sevdiğini düşünerek, bir dilim kalasıya kadar hepsini ikram etti. Son kalan dilimi ağzına götürüp bir lokma alınca, kavunun tadının zehir gibi olduğunu farketti. Kavunun acılığından gözünden ateş çıktı. Boğazı yandı. Dili kabardı. Ağzındaki acılık gittikten sonra, Lokman'a, ''Böyle acı kavunu nasıl iştahla yedin?'' diye sordu. Lokman, ''Efendim! Bugüne kadar sizin birçok güzel ikramınıza nâil oldum. Acı olduğunu bilmeyerek verdiğiniz bu ikramı, geri çevirmekten utandım. Ayrıca size olan sevgim, kavunun acılığını bana hissettirmedi.'' *** Acılar, sevgiyle tatlılaşır Bakır, yoğurulunca sevgiyle altın olur Bulanmışlar, sevgiyle durulur Dertler, sevgiyle devasını bulur Sevgi, ölüyü diriltir Şahı ise sana köle yapar [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
mesneviden hikayeler-5 acılar sevgiyle tatlılaşır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…