Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Meşveretin düsturları nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 227217" data-attributes="member: 1"><p>Ustadım Bediüzzaman cemel vakası meselesinde sorulan şu soruya "Orada ölenlere ne demeliyiz" sorusunda verdiği cevapta meşveretin manasından söz ederek şu cevabı vermektedir : Eğer yapılan meşveret Allah rızasını gözeterek yapılmış ise bunun sevabı vardır, eğer yapılan bu meşverette alınan karar da isabetliyse o zaman sevab ikiye çıkar, işte öylede cemel vakası meselesinde her iki tarafta Allah rızasını gözeterek istişare etmiş karar almışlar ancak bu istişarenin neticesinde muhabere etmişler o zaman ölen ile öldürende ikiside ehli cennettir, ve isabetli istişare edeninin iki sevabı varken isabetli istişare etmeyenin bir sevabı vardır, yani ben islamın kurtuluşunu ve ferahını bu yol ile görüyor ve düşünüyorum diğeri ise hayır islamın kurtuluşu ve ferahı bu yol ile olur diye iki tarafta rızayı ilahiyeyi gözeterek islam için mücadele etmişler..</p><p></p><p>İşte böylede bizler dahi yaptığımız meşveretlerde aldığımız kararlar isabetli olsun veya olmasın meşveret etme sevabını alırız eğer isabetli olur ise sevabımız katlanır..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 227217, member: 1"] Ustadım Bediüzzaman cemel vakası meselesinde sorulan şu soruya "Orada ölenlere ne demeliyiz" sorusunda verdiği cevapta meşveretin manasından söz ederek şu cevabı vermektedir : Eğer yapılan meşveret Allah rızasını gözeterek yapılmış ise bunun sevabı vardır, eğer yapılan bu meşverette alınan karar da isabetliyse o zaman sevab ikiye çıkar, işte öylede cemel vakası meselesinde her iki tarafta Allah rızasını gözeterek istişare etmiş karar almışlar ancak bu istişarenin neticesinde muhabere etmişler o zaman ölen ile öldürende ikiside ehli cennettir, ve isabetli istişare edeninin iki sevabı varken isabetli istişare etmeyenin bir sevabı vardır, yani ben islamın kurtuluşunu ve ferahını bu yol ile görüyor ve düşünüyorum diğeri ise hayır islamın kurtuluşu ve ferahı bu yol ile olur diye iki tarafta rızayı ilahiyeyi gözeterek islam için mücadele etmişler.. İşte böylede bizler dahi yaptığımız meşveretlerde aldığımız kararlar isabetli olsun veya olmasın meşveret etme sevabını alırız eğer isabetli olur ise sevabımız katlanır.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Meşveretin düsturları nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…