Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' -GOETHE-
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 242230" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' -GOETHE-</strong></p><p></p><p>[FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">-GOETHE-</span>[/FONT] </p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px"> Bir anda uykudan kalktım </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">çok ilginç bir ışık gördüm ama odanın ışığı kapalıydı... B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ir de baktım saat 03:30. Gece yani fecir vakti. P</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">eki gördüğüm bu ışık nerden geliyordı? B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">irden şaşırıp kaldım, baktım ki elimin yarısı duvarın içinde. </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Hemen elimi çıkardım. Korku içinde oturup elime bakıyordum.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Tekrar elimi duvara doğru uzattım yine elim duvarın içine giriyordu!!!!!!!!</span>[/FONT]</p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Bir gülümseme sesi duydum.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Yüzümü kardeşime doğru çevirdim, yatıyordu. K</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">orku içinde yatağımdan kalkıp kardeşimi uyandırmaya gittim. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma cevap vermedi. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">nnemin odasına doğru gittim, </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">babamı uyandırmaya çalıştım.B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">irilerinin bana cevap vermesini istiyorum ama kimse cevap vermiyordu. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">nnemi uyandırmak üzereyken, baktım ki annem uykudan uyandı. U</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ykudan uyandı ama benimle konşmuyordu...</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Bismillahirrahmanirrahim" diyordu ve tekrarlıyordu. B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">abamı uyandırdı, "kalk kalk, bir bakalım çocuklara" dedi, annem. Babam ise "</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">şimdi zamanı mı? Bırak uyuyayım, yarın ola hayrola" dedi.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Ama annemin ısrarı üzerine babam kalkıverdi şaşkınlık içerisinde beraber odamıza doğru geldiler.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Başladım bağırmaya, anne, baba ama hiç birisi cevap vermiyordu!!!</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Annemin elbisesini çekiyor beni dinlemesini istiyordum. Ama annem beni hissetmiyordu!!! B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">aşladım annemin arkasından yürümeye ta bizim odaya kadar. O</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">damıza girdi ve ışıkları açıverdi. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma benim için fark etmiyordu çünkü benim için her taraf ışıktı. T</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">am o sırada çok ilginç bir şeyle karşılaştım.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Kendi vücüdumu gördüm!!! E</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">vet kendi bedenimi,vücüdumu... O</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">turup kendi kendimi seyredıyordum, iki taneydim... K</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">endi kendime soruyordum kimdir bu acaba? Nasıl da bana benziyor!!! B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">aşladım kendi kendimi uyandırmaya, bu kabustan kurtulayım diye. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma uyanamadım.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Babam "bak yatıyorlar, işte hadi yerimize gidelim." dedi. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma annem sakin olamadı ve benim uyuduğum yatağa doğru gelerek </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">beni uyandırmaya başladı "kalk Muhammedim kalk, bana cevap ver." A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma cevap veremiyordu!!! </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Bir kaç defa uğraştı ama yok. Birden baktım ki babamın gözlerinden yaşlar dökülüyor. O</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px"> babam ki şimdiye kadar onun göz yaşlarını görememiştim. B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ağırışmalar başladı oracık yerden... Kardeşim uyandı ve sordu "ne oldu?" </span>[/FONT]</p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">A</span></span><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">nnem ona bağırarak, "abin Muhammed ölmüş!..." Çok acıklı bir</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">şekilde ağlıyordu...B</span></span>[FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ağırmalar fazlalaştı. A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">nneme giderek, "anne ağlama ben burdayım bak bana!!.." A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma kimse bana cevap vermiyordu, neden? O</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">turup bağırmaya başladım, "burdayım bakın işte!..." A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ma kimse cevap vermiyordu. </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Ya Rabbi, ya Rabbi ne olur beni bu rüyadan ve olduğum durumdan kurtar." diye feryad u figan ettim.Ama nafile...</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Uzaktan bir ses duydum ve geldikçede yükseliyordu. B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">u ses Allah u Taala'nın bir ayeti idi. "A</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ndolsun </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">sen bundan gaflette idin, derhal biz senin perdeni kaldırdık. Bugün artık gözün keskindir."</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Birden iki kişi beni tuttular, ama insan değillerdi. Ç</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ok korktum!!</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Bağırmaya başlayıp, "bırakın beni, siz kimsiniz? Ne istiyorsunuz?" diye sordum. "K</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">abire kadar senin gardiyanlarınız" dediler. </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">en ölmedim, daha yaşıyorum." dedim. </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"N</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">eden beni kabire götürüyorsunuz? bırakın beni!! Ben hissediyorum, konuşuyorum ve görüyorum, ben ölmedim." </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ana gülümseyerek cevap verdiler.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Ey insanlar sizler çok ilginç yaratıksınız, sanıyorsunuz ki, ölüm</span></p><p><span style="font-size: 15px">hayatın sonudur. Ama bilmiyorsunuz ki, asıl olan sizin yaşadığınız hayat bir rüyadan ibaret olup, öldüğünüz zaman uyanırsınız."</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Beni kabire doğru çekiyorlardı hala.Y</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">oldayken baktım ki, benim gibi insanlar ve yanlarında da aynı o iki yaratıktan var, kimi ağlayor kimi gülüyor ve kimi ise bağırıyordu. O</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">nlara sordum "neden böyle yapıyorlar?" D</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ediler ki, "</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Bu insanlar şaşkınlık içerisindeler, nereye gittiklerini bilmiyorlar, kimisi dalalettedir,sapıklık içindeler... "</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Korku içinde sözlerini keserek sordum:</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Ateşe mi gidiyorlar yani? </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"E</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">vet" dediler. K</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">onuşmalarına devam ederek, </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"O gülenler ise Cennete gidiyorlar."</span>[/FONT]</p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Hemen sordum onlara, </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">"Peki ben nereye gideceğim??.."</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">D</span></span><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">ediler ki, </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">"Sen bazen iyi gidiyordun, bazen de kötü.B</span></span>[FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">azen tövbe edip ertesi gün günah işliyordun.Gittiğin yol tam olarak belli değildi..." </span>[/FONT]</p><p> <span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Sözlerini korku içerisinde keserek sordum;</span></span></p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Yani ben ateşe,Cehenneme mi gidiyorum yoksa?"</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Onlar da, "Allahın rahmeti geniştir ve yolculuk ta uzundur." dediler</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Yüzümü çevirdim korku içerisinde baktım ailem, babam, amcam, kardeşlerim ve akrabalarım hepsi b</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ir sandık içinde beni taşıyorlardı. </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Onlara koşarak gittim ve onlara dedim ki; </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Benim için dua edin lütfen."</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Ama kimse bana cevap vermiyordu.K</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">imi ağlıyordu kimi ise hüzünlüydü.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Kardeşime giderek, dikkatli ol dünyanın fitnesi</span></p><p><span style="font-size: 15px">seni kandırmasın.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Beni duymasını çok isterdim.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">O iki melek beni kabirdeki cesedimin üzerine bağladılar.B</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">aktım ki babam toprak atıyor üzerime.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Kardeşlerim de topak atıyor.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Oradaki insanlar hepsi üzerime toprak atıyordu.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Ahh keşke onların yerinde olsaydım. Allaha tevbe etseydim.D</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">ün sabah namazımı kılsaydım.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Keşke her gün Rabbime dua etseydim. </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Keşke her gün tevbemi yenileseydim.</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Keşke ibadetlerimin tamamını eksiksiz yapıp haramlardan,kötülüklerden uzak dursaydım." deyip b</span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">aşladım bağırmaya, </span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">"Ey insanlar dikkatli olun.Dünya hayatı sizleri kandırmasın </span>[/FONT][FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">en azından birisinin beni duymasını çok isterdim."</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Peki sizler beni duyuyor musun ???</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Lütfen bu maili herkese gönderin.</span>[/FONT]</p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Eğer göndermesi size zor geliyorsa, siz de bu maili yollarsanız daha hayırlı ve daha iyi ve daha çok sevap olacak. </span>[/FONT]</p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px">Subhanallah ve Bihamdihi, Subhanallahul Azim.</span>[/FONT]</p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif] [/FONT]</p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif] [/FONT]</p><p> </p><p> [FONT=tahoma,sans-serif]<span style="font-size: 15px"> HİÇ OLMASSA ALLAH RIZASI İÇİN GÖNDER</span>[/FONT]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 242230, member: 1008315"] [b]''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' -GOETHE-[/b] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]-GOETHE-[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4] Bir anda uykudan kalktım [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]çok ilginç bir ışık gördüm ama odanın ışığı kapalıydı... B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ir de baktım saat 03:30. Gece yani fecir vakti. P[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]eki gördüğüm bu ışık nerden geliyordı? B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]irden şaşırıp kaldım, baktım ki elimin yarısı duvarın içinde. [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Hemen elimi çıkardım. Korku içinde oturup elime bakıyordum.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Tekrar elimi duvara doğru uzattım yine elim duvarın içine giriyordu!!!!!!!![/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Bir gülümseme sesi duydum.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Yüzümü kardeşime doğru çevirdim, yatıyordu. K[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]orku içinde yatağımdan kalkıp kardeşimi uyandırmaya gittim. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma cevap vermedi. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]nnemin odasına doğru gittim, [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]babamı uyandırmaya çalıştım.B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]irilerinin bana cevap vermesini istiyorum ama kimse cevap vermiyordu. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]nnemi uyandırmak üzereyken, baktım ki annem uykudan uyandı. U[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ykudan uyandı ama benimle konşmuyordu...[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Bismillahirrahmanirrahim" diyordu ve tekrarlıyordu. B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]abamı uyandırdı, "kalk kalk, bir bakalım çocuklara" dedi, annem. Babam ise "[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]şimdi zamanı mı? Bırak uyuyayım, yarın ola hayrola" dedi.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Ama annemin ısrarı üzerine babam kalkıverdi şaşkınlık içerisinde beraber odamıza doğru geldiler.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Başladım bağırmaya, anne, baba ama hiç birisi cevap vermiyordu!!![/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Annemin elbisesini çekiyor beni dinlemesini istiyordum. Ama annem beni hissetmiyordu!!! B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]aşladım annemin arkasından yürümeye ta bizim odaya kadar. O[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]damıza girdi ve ışıkları açıverdi. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma benim için fark etmiyordu çünkü benim için her taraf ışıktı. T[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]am o sırada çok ilginç bir şeyle karşılaştım.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Kendi vücüdumu gördüm!!! E[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]vet kendi bedenimi,vücüdumu... O[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]turup kendi kendimi seyredıyordum, iki taneydim... K[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]endi kendime soruyordum kimdir bu acaba? Nasıl da bana benziyor!!! B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]aşladım kendi kendimi uyandırmaya, bu kabustan kurtulayım diye. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma uyanamadım.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Babam "bak yatıyorlar, işte hadi yerimize gidelim." dedi. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma annem sakin olamadı ve benim uyuduğum yatağa doğru gelerek [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]beni uyandırmaya başladı "kalk Muhammedim kalk, bana cevap ver." A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma cevap veremiyordu!!! [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Bir kaç defa uğraştı ama yok. Birden baktım ki babamın gözlerinden yaşlar dökülüyor. O[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4] babam ki şimdiye kadar onun göz yaşlarını görememiştim. B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ağırışmalar başladı oracık yerden... Kardeşim uyandı ve sordu "ne oldu?" [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]A[/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=4]nnem ona bağırarak, "abin Muhammed ölmüş!..." Çok acıklı bir şekilde ağlıyordu...B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ağırmalar fazlalaştı. A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]nneme giderek, "anne ağlama ben burdayım bak bana!!.." A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma kimse bana cevap vermiyordu, neden? O[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]turup bağırmaya başladım, "burdayım bakın işte!..." A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ma kimse cevap vermiyordu. [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Ya Rabbi, ya Rabbi ne olur beni bu rüyadan ve olduğum durumdan kurtar." diye feryad u figan ettim.Ama nafile...[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Uzaktan bir ses duydum ve geldikçede yükseliyordu. B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]u ses Allah u Taala'nın bir ayeti idi. "A[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ndolsun [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]sen bundan gaflette idin, derhal biz senin perdeni kaldırdık. Bugün artık gözün keskindir."[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Birden iki kişi beni tuttular, ama insan değillerdi. Ç[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ok korktum!![/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Bağırmaya başlayıp, "bırakın beni, siz kimsiniz? Ne istiyorsunuz?" diye sordum. "K[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]abire kadar senin gardiyanlarınız" dediler. [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]en ölmedim, daha yaşıyorum." dedim. [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"N[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]eden beni kabire götürüyorsunuz? bırakın beni!! Ben hissediyorum, konuşuyorum ve görüyorum, ben ölmedim." [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ana gülümseyerek cevap verdiler.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Ey insanlar sizler çok ilginç yaratıksınız, sanıyorsunuz ki, ölüm hayatın sonudur. Ama bilmiyorsunuz ki, asıl olan sizin yaşadığınız hayat bir rüyadan ibaret olup, öldüğünüz zaman uyanırsınız."[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Beni kabire doğru çekiyorlardı hala.Y[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]oldayken baktım ki, benim gibi insanlar ve yanlarında da aynı o iki yaratıktan var, kimi ağlayor kimi gülüyor ve kimi ise bağırıyordu. O[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]nlara sordum "neden böyle yapıyorlar?" D[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ediler ki, "[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Bu insanlar şaşkınlık içerisindeler, nereye gittiklerini bilmiyorlar, kimisi dalalettedir,sapıklık içindeler... "[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Korku içinde sözlerini keserek sordum:[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Ateşe mi gidiyorlar yani? [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"E[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]vet" dediler. K[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]onuşmalarına devam ederek, [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"O gülenler ise Cennete gidiyorlar."[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]Hemen sordum onlara, [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]"Peki ben nereye gideceğim??.."[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]D[/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=4]ediler ki, [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]"Sen bazen iyi gidiyordun, bazen de kötü.B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]azen tövbe edip ertesi gün günah işliyordun.Gittiğin yol tam olarak belli değildi..." [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4]Sözlerini korku içerisinde keserek sordum;[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Yani ben ateşe,Cehenneme mi gidiyorum yoksa?"[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Onlar da, "Allahın rahmeti geniştir ve yolculuk ta uzundur." dediler[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Yüzümü çevirdim korku içerisinde baktım ailem, babam, amcam, kardeşlerim ve akrabalarım hepsi b[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ir sandık içinde beni taşıyorlardı. [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Onlara koşarak gittim ve onlara dedim ki; [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Benim için dua edin lütfen."[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Ama kimse bana cevap vermiyordu.K[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]imi ağlıyordu kimi ise hüzünlüydü.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Kardeşime giderek, dikkatli ol dünyanın fitnesi seni kandırmasın.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Beni duymasını çok isterdim.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]O iki melek beni kabirdeki cesedimin üzerine bağladılar.B[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]aktım ki babam toprak atıyor üzerime.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Kardeşlerim de topak atıyor.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Oradaki insanlar hepsi üzerime toprak atıyordu.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Ahh keşke onların yerinde olsaydım. Allaha tevbe etseydim.D[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]ün sabah namazımı kılsaydım.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Keşke her gün Rabbime dua etseydim. [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Keşke her gün tevbemi yenileseydim.[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Keşke ibadetlerimin tamamını eksiksiz yapıp haramlardan,kötülüklerden uzak dursaydım." deyip b[/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]aşladım bağırmaya, [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]"Ey insanlar dikkatli olun.Dünya hayatı sizleri kandırmasın [/SIZE][/FONT][FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]en azından birisinin beni duymasını çok isterdim."[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Peki sizler beni duyuyor musun ???[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Lütfen bu maili herkese gönderin.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Eğer göndermesi size zor geliyorsa, siz de bu maili yollarsanız daha hayırlı ve daha iyi ve daha çok sevap olacak. [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4]Subhanallah ve Bihamdihi, Subhanallahul Azim.[/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4] [/SIZE][/FONT] [FONT=tahoma,sans-serif][SIZE=4] HİÇ OLMASSA ALLAH RIZASI İÇİN GÖNDER[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
''Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar!..'' -GOETHE-
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…