Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Hacca Gitmek
Mina’da
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 178987" data-attributes="member: 11795"><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Hacca gitmiş olan halk Mina’da toplanmıştı. İmam Sadık (a.s) ve dostlarından bir grup bir müddet için, bir yerde oturmuş önlerindeki bir miktar üzümü yiyorlardı.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Bir dilenci Peyda oldu ve yardım istedi. İmam üzümdem bir parça alarak dilenciye vermek istedi. Dilenci kabul etmedi. “Bana para verin” dedi. İmam, “Hayır, param yok” buyurdu. Dilenci üzülerek gitti. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Dilenci birkaç adım gittikten sonra pişman oldu ve “O halde üzümü veriniz” dedi. İmam “Hayır” dedi ve üzümü ona vermedi.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Uzun sürmedi, başka bir dilenci hasıl oldu ve yardım istedi. İmam, buna bir salkım üzüm alarak, verdi. Dilenci üzümü aldı, “Bana rızık veren alemlerin rabbine Hamd olsun” dedi. İmam, ona durmasını emretti, sonra her iki avucunu da üzümle doldurarak ona verdi. Dilenci ikinci defa Allah’a şükretti.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">İmam tekrar ona “dur, gitme” dedi. Sonra orada bulunanlardan birine döndü ve: “Yanında ne kadar para var?” dedi. Aradı, yirmi dirhem kadar para vardı. İmamın emriyle dilenciye verdi. Dilenci üçüncü defa Allah’a şükür dilini açtı. “Şükür yalnız Allah’adır, ey Allahım nimetlendiren sensin ve şerikin yoktur” dedi. İmam bu cümleyi işittikten sonra gömleğini çıkarıp dilenciye verdi. Burada dilenci sözünü değiştirdi ve İmam’a teşekkür edici bir cümle söyledi. İmam artık ona bir şey vermedi, o da gitti. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">Orada oturmuş olan dostlar ve ashab bunu şöyle anladılar: Eğer dilenci bu şekilde Allah’a olan şükre devam etseydi, imam ona yine yardım ederdi. Fakat ifadesini değiştirdi ve İmam’ı ululayıp teşekkür ettiği için, artık yardım devam etmedi.</span></span><a href="http://ebook:oyku27.html#_ftn1" target="_blank"><u><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">[1]</span></span></u></a></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><a href="http://ebook:oyku27.html#_ftnref1" target="_blank"><u><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo">[1]</span></span></u></a><span style="font-size: 15px"><span style="color: indigo"> - Biharü’l Envar, Kompani basımı, c. 11, Halet-i Sadık, s. 116</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 178987, member: 11795"] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]Hacca gitmiş olan halk Mina’da toplanmıştı. İmam Sadık (a.s) ve dostlarından bir grup bir müddet için, bir yerde oturmuş önlerindeki bir miktar üzümü yiyorlardı.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]Bir dilenci Peyda oldu ve yardım istedi. İmam üzümdem bir parça alarak dilenciye vermek istedi. Dilenci kabul etmedi. “Bana para verin” dedi. İmam, “Hayır, param yok” buyurdu. Dilenci üzülerek gitti. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]Dilenci birkaç adım gittikten sonra pişman oldu ve “O halde üzümü veriniz” dedi. İmam “Hayır” dedi ve üzümü ona vermedi.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]Uzun sürmedi, başka bir dilenci hasıl oldu ve yardım istedi. İmam, buna bir salkım üzüm alarak, verdi. Dilenci üzümü aldı, “Bana rızık veren alemlerin rabbine Hamd olsun” dedi. İmam, ona durmasını emretti, sonra her iki avucunu da üzümle doldurarak ona verdi. Dilenci ikinci defa Allah’a şükretti.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]İmam tekrar ona “dur, gitme” dedi. Sonra orada bulunanlardan birine döndü ve: “Yanında ne kadar para var?” dedi. Aradı, yirmi dirhem kadar para vardı. İmamın emriyle dilenciye verdi. Dilenci üçüncü defa Allah’a şükür dilini açtı. “Şükür yalnız Allah’adır, ey Allahım nimetlendiren sensin ve şerikin yoktur” dedi. İmam bu cümleyi işittikten sonra gömleğini çıkarıp dilenciye verdi. Burada dilenci sözünü değiştirdi ve İmam’a teşekkür edici bir cümle söyledi. İmam artık ona bir şey vermedi, o da gitti. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=indigo]Orada oturmuş olan dostlar ve ashab bunu şöyle anladılar: Eğer dilenci bu şekilde Allah’a olan şükre devam etseydi, imam ona yine yardım ederdi. Fakat ifadesini değiştirdi ve İmam’ı ululayıp teşekkür ettiği için, artık yardım devam etmedi.[/COLOR][/SIZE][URL="ebook:oyku27.html#_ftn1"][U][SIZE=4][COLOR=indigo][1][/COLOR][/SIZE][/U][/URL][/FONT] [FONT=Tahoma][URL="ebook:oyku27.html#_ftnref1"][U][SIZE=4][COLOR=indigo][1][/COLOR][/SIZE][/U][/URL][SIZE=4][COLOR=indigo] - Biharü’l Envar, Kompani basımı, c. 11, Halet-i Sadık, s. 116[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Hacca Gitmek
Mina’da
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…