Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Misafir Gider, Komşu Kalır.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 446318" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Misafir Gider, Komşu Kalır.<br /> <br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>“…Anaya, babaya, akrabâya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere ihsân ile muâmele edin, iyi davranın…” </strong>(Nisâ, 36)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong><br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #B22222"><em>“Cebrâîl bana, dâimâ komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mîrasçı kılacak zannetmiştim!” </em></span>(Buhârî, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Müslim bin Sa’d’ın yeğeni Abdullah şöyle anlatır:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Hacca gitmeye niyetlenmiştim. Dayım Müslim bana on bin dirhem verdi ve:</span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">“–Medîne’ye vardığında araştır ve bunları en fakir âileye ver!” dedi.<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Medîne-i Münevvere’ye vardığımda en fakir âilenin hangisi olduğunu sordum, bana bir ev gösterdiler. Varıp kapılarını çaldım. İçerden bir kadın:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">“–Kim o?” dedi.<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">“–Ben Bağdat’tan gelen bir kişiyim. Gelirken bana on bin dirhem verildi ve Medîne’nin en fakir âilesine vermem emredildi. Buraya gelip sorduğumda sizi gösterdiler, lütfen bu paraları kabul buyurunuz.” dedim. Kadın:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">“–Sana paraları veren kimse -en fakir âileye vermeni- şart koşmuş. Şu bizim hizâmızdaki âile bizden daha muhtaç durumda.” dedi.<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Oradan ayrılıp diğer eve gittim. Kapılarını çaldım. Bana cevap veren kadına öncekine söylediklerimin aynısını söyledim. Kadın bana şöyle dedi:<br /> </span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">“–Biz ve komşularımız ihtiyaç husûsunda aynı seviyedeyiz. O parayı aramızda taksim et!” (İbnü’l-Cevzî, <em>Sıfatü’s-Safve,</em> II, 206)</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong></span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong>el-Azîz</strong><strong>: </strong>Dengi ve benzeri bulunmayacak derecede değerli ve şerefli olan, güçlü ve yenilmez olan, daima galip gelen, mağlup edilmesi mümkün olmayan demektir.</span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> </span></span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong></span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Komşunla kavga etme, misâfir gider, o kalır.</span></span><br /> <span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 12px">Hazret-i Ebu Bekir (ra)</span></span><br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 446318, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"][FONT=georgia][SIZE=3]Misafir Gider, Komşu Kalır. [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3]Cenâb-ı Hak buyuruyor: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][B]“…Anaya, babaya, akrabâya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere ihsân ile muâmele edin, iyi davranın…” [/B](Nisâ, 36)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][COLOR=#B22222][I]“Cebrâîl bana, dâimâ komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mîrasçı kılacak zannetmiştim!” [/I][/COLOR](Buhârî, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3]Müslim bin Sa’d’ın yeğeni Abdullah şöyle anlatır: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Hacca gitmeye niyetlenmiştim. Dayım Müslim bana on bin dirhem verdi ve:[/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]“–Medîne’ye vardığında araştır ve bunları en fakir âileye ver!” dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Medîne-i Münevvere’ye vardığımda en fakir âilenin hangisi olduğunu sordum, bana bir ev gösterdiler. Varıp kapılarını çaldım. İçerden bir kadın: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]“–Kim o?” dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]“–Ben Bağdat’tan gelen bir kişiyim. Gelirken bana on bin dirhem verildi ve Medîne’nin en fakir âilesine vermem emredildi. Buraya gelip sorduğumda sizi gösterdiler, lütfen bu paraları kabul buyurunuz.” dedim. Kadın: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]“–Sana paraları veren kimse -en fakir âileye vermeni- şart koşmuş. Şu bizim hizâmızdaki âile bizden daha muhtaç durumda.” dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Oradan ayrılıp diğer eve gittim. Kapılarını çaldım. Bana cevap veren kadına öncekine söylediklerimin aynısını söyledim. Kadın bana şöyle dedi: [/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]“–Biz ve komşularımız ihtiyaç husûsunda aynı seviyedeyiz. O parayı aramızda taksim et!” (İbnü’l-Cevzî, [I]Sıfatü’s-Safve,[/I] II, 206)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3][B]el-Azîz[/B][B]: [/B]Dengi ve benzeri bulunmayacak derecede değerli ve şerefli olan, güçlü ve yenilmez olan, daima galip gelen, mağlup edilmesi mümkün olmayan demektir.[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][FONT=georgia][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][FONT=georgia][SIZE=3][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Komşunla kavga etme, misâfir gider, o kalır.[/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=3]Hazret-i Ebu Bekir (ra)[/SIZE][/FONT] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Misafir Gider, Komşu Kalır.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…