Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Mısra-ı Berceste'den Güldeste'ye -II
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ebrar172" data-source="post: 125509" data-attributes="member: 157"><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Rakkas bu halet senin oynunda mıdır</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Âşıkların günahı boynunda mıdır</em> - Nedim</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Murad bahçesinde bir Gül-i Muhammedî açtı</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em>(Fatih'in doğumu için babası söylemiştir) - II. Murat</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gül alırlar, gül satarlar</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gülden terazi tutarlar</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gülü gül ile tartarlar</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Çarşı pazarı güldür gül</em> - Ümmi Sinan</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gönlümün maviliğin gitmesin gökyüzünden</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kuşların gülüçüğü eksilmesin yüzünden</em></em></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kar yağsa da bu sessiz vâdide gün bitmesin</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Yapraklar üşüse de çiçekler üşümesin</em> - Nurullah Genç</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>El ma'na fi batını'ş şâîr</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em>(şiirin en güzel anlamı şairin karnında, gönlündedir) - Lâedri</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Doymadım gitti mey ü mahbuba bu meyhânede</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bir gözüm sâkide kaldı, bir gözüm peymânede</em> - Yenişehirli Avnî</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Var iken yüzün meyl eylemez dil bülbülü</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Ârife bir gül yeter, lâzım değil tekrar gül</em> - Fuzuli</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gah gözde gah gönülde hadengin mekan tutar</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Her kande olsa kanlıyı elbette kan tutar</em> - Fuzuli</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Hak kulundan intikamını yine abdiyle alır</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bilmeyen ilm-i ledünü onu kul yaptı sanır</em> - Bursalı Gazali mehmet Efendi</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kadrini seng-i musallada bilüp ey Bâkî</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Durup el bağlayanlar yârân saf saf</em> - Bâkî</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bir acaip talihim var, her işim bozgun düşer</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bülbül için dam ursam, içine kuzgun düşer</em> - Aşık Çelebi</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Ölen toprak olmuş</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kalan bizim değildir</em> - Arif Nihat Asya</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Durgun suya baktım ve dedim "ah ölsem"</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Madem ki yok ağlayacak mevtime kimsem</em> - Ahmet Haşim</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Sorsalar mağdurun gaddar kendin söyler</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Şecaat arzederken merd-i kıptî sırkatin söyler</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em></em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Olacak bir kimsenin bahtı kavi talii yâr</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kehlesi dahi, mahallinde işe yarar</em> - Koca Ragıp Paşa</em></span> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Göz gördü gönül sevdi seni ey yüzü mâhım</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kurbanın olam var mı benim günahım</em> - Nahifî</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Geldimse ne var ben şuâra bezmine âhir</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Âdet budur,âhirde gelir bezme ekâbir</em> - Nev'î</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>İlim meclisine girdim kıldım talep</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>İlim tâ gerilerde kaldı "ila edeb illa edeb"</em> - Figâni</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Hüzün ki en çok yakışan bize</em> - Hilmi Yavuz</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Elbet put olur, öpülen eller etekler</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Elbet öpen oldukça, olur öptürecekler</em> - Mithat Cemal KUNTAY</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Olmaya devlet cihende bir nefes sıhhat gibi</em></em></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Muhibbî, sâdığı yeğdir, kişinin akrabasından</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Padişah olsan da derler er kişi niyetine</em> - Muhibbî (Kanûnî)</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Gitti Mecnun hâne-i dehri bana ısmarladı</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bir harâb evdir, kalır divâneden divâneye</em> - Lâedri</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Hakk'ı isteyen nâmurâd olmuş değil</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Halka gönül bağlayan sonra pişmân olur</em> - Sultan Veled</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Sen gelmeyince hatıra bilsen neler gelir</em> - Süleyman Çelebi</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Tok olanlar bilmez çektiğini aç kalanın</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Sırtı pek kimseye ahval-i şitâ yaz görünür</em> - Sâmi</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bu mihnetgedede hâr eker gül biçeriz</em> - Osman Nevres</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Tecrübe ehli bunu böyle bilir</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kim ki çok söyler ol çok yanılır</em> - N. Atâî</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Bu günden yarınlara senin elin yetişmez</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Yarını düşünürsen, boş bir hulya bunu bil</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Eğer bir parça aklın başındaysa şu anı</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Ziyan etme ömrün kalanı belli değil</em> - Ömer Hayyam</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Ne olurdu alnından öpüp her seher</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Saçına ben örüp ben okşasaydım</em> - Rıza Tevfik</em></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Hükmeden gönlüme cânân oldur</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Mühür kimdeyse Süleyman oldur</em></em></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kişiye her işi âlâ görünür</em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Kuzguna yavrusu ankâ görünür</em></em></span></p><p> <span style="font-family: 'Georgia'"><em><em>Her yeri hub olan güzelin nazı çok olur</em> - Lâedri</em></span></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><em>Kerem Dağlı....Sayha Dergisi....</em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ebrar172, post: 125509, member: 157"] [FONT=Georgia][I][I]Rakkas bu halet senin oynunda mıdır Âşıkların günahı boynunda mıdır[/I] - Nedim[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Murad bahçesinde bir Gül-i Muhammedî açtı[/I] (Fatih'in doğumu için babası söylemiştir) - II. Murat[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Gül alırlar, gül satarlar Gülden terazi tutarlar Gülü gül ile tartarlar Çarşı pazarı güldür gül[/I] - Ümmi Sinan[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Gönlümün maviliğin gitmesin gökyüzünden Kuşların gülüçüğü eksilmesin yüzünden[/I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Kar yağsa da bu sessiz vâdide gün bitmesin Yapraklar üşüse de çiçekler üşümesin[/I] - Nurullah Genç[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]El ma'na fi batını'ş şâîr[/I] (şiirin en güzel anlamı şairin karnında, gönlündedir) - Lâedri[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Doymadım gitti mey ü mahbuba bu meyhânede Bir gözüm sâkide kaldı, bir gözüm peymânede[/I] - Yenişehirli Avnî[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Var iken yüzün meyl eylemez dil bülbülü Ârife bir gül yeter, lâzım değil tekrar gül[/I] - Fuzuli[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Gah gözde gah gönülde hadengin mekan tutar Her kande olsa kanlıyı elbette kan tutar[/I] - Fuzuli[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Hak kulundan intikamını yine abdiyle alır Bilmeyen ilm-i ledünü onu kul yaptı sanır[/I] - Bursalı Gazali mehmet Efendi[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Kadrini seng-i musallada bilüp ey Bâkî Durup el bağlayanlar yârân saf saf[/I] - Bâkî[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Bir acaip talihim var, her işim bozgun düşer Bülbül için dam ursam, içine kuzgun düşer[/I] - Aşık Çelebi[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Ölen toprak olmuş Kalan bizim değildir[/I] - Arif Nihat Asya[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Durgun suya baktım ve dedim "ah ölsem" Madem ki yok ağlayacak mevtime kimsem[/I] - Ahmet Haşim[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Sorsalar mağdurun gaddar kendin söyler Şecaat arzederken merd-i kıptî sırkatin söyler[/I] [I] Olacak bir kimsenin bahtı kavi talii yâr Kehlesi dahi, mahallinde işe yarar[/I] - Koca Ragıp Paşa[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Göz gördü gönül sevdi seni ey yüzü mâhım Kurbanın olam var mı benim günahım[/I] - Nahifî[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Geldimse ne var ben şuâra bezmine âhir Âdet budur,âhirde gelir bezme ekâbir[/I] - Nev'î[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]İlim meclisine girdim kıldım talep İlim tâ gerilerde kaldı "ila edeb illa edeb"[/I] - Figâni[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Hüzün ki en çok yakışan bize[/I] - Hilmi Yavuz[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Elbet put olur, öpülen eller etekler Elbet öpen oldukça, olur öptürecekler[/I] - Mithat Cemal KUNTAY[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihende bir nefes sıhhat gibi[/I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Muhibbî, sâdığı yeğdir, kişinin akrabasından Padişah olsan da derler er kişi niyetine[/I] - Muhibbî (Kanûnî)[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Gitti Mecnun hâne-i dehri bana ısmarladı Bir harâb evdir, kalır divâneden divâneye[/I] - Lâedri[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Hakk'ı isteyen nâmurâd olmuş değil Halka gönül bağlayan sonra pişmân olur[/I] - Sultan Veled[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Sen gelmeyince hatıra bilsen neler gelir[/I] - Süleyman Çelebi[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Tok olanlar bilmez çektiğini aç kalanın Sırtı pek kimseye ahval-i şitâ yaz görünür[/I] - Sâmi[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Bu mihnetgedede hâr eker gül biçeriz[/I] - Osman Nevres[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Tecrübe ehli bunu böyle bilir Kim ki çok söyler ol çok yanılır[/I] - N. Atâî[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Bu günden yarınlara senin elin yetişmez Yarını düşünürsen, boş bir hulya bunu bil Eğer bir parça aklın başındaysa şu anı Ziyan etme ömrün kalanı belli değil[/I] - Ömer Hayyam[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Ne olurdu alnından öpüp her seher Saçına ben örüp ben okşasaydım[/I] - Rıza Tevfik[/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Hükmeden gönlüme cânân oldur Mühür kimdeyse Süleyman oldur[/I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Kişiye her işi âlâ görünür Kuzguna yavrusu ankâ görünür[/I][/I][/FONT] [FONT=Georgia][I][I]Her yeri hub olan güzelin nazı çok olur[/I] - Lâedri[/I][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][I]Kerem Dağlı....Sayha Dergisi....[/I][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Mısra-ı Berceste'den Güldeste'ye -II
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…