Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Misvak, bir Almanı nasıl Müslüman etmiş?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bardak" data-source="post: 153547" data-attributes="member: 1298"><p><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px"><em>Misvak, bir Almanı nasıl Müslüman etmiş?</em></span></span></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Motorlu vasıta icat edileliden beri, hayvan kullanımı iyiden iyiye azaldı. Artık kimse ille de at ve deve gibi hayvanlar kullanılmalı demiyor. Zaten böyle bir ısrar, düşünce eksikliği demektir.</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Ama, motorlu vasıtalar geldi hayvan kullanımı kalktı diyerek, her şeyi de getirip bunun yanına koyamayız. mesela, geçen hafta bir nebzecik bahsettiğimiz “Misvak”ı...</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Yani, “Artık diş fırçaları var; misvaka ne lüzum!” diyemeyiz. Çünkü misvak, sadece diş temizliğinde kullanılan ilkel bir nesne değil, sayısız faydaları bulunan harika bir maddedir.</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Misvak, sadece dişleri temizleyen bir madde olsaydı, elbette onun yerine diş fırçalarını kullanmak uygun olurdu. Ve “Bugün artık diş fırçaları var; bir odun parçası olan misvakı kullanmaya ne lüzum var” diyenler haklı olurlardı...</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Ama gerçek hiç öyle değil... Peki, öyle değilse nasıl ve misvakın özelliği ne?..</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Bunu, okuyucularımızdan MEB emekli Başmüfettişi Sayın Ahmet Yurdakul’un “Bir Hatıra” başlıklı mektubuyla anlatmak istiyorum. Bu mektup 1 Temmuz’da gazetemizde yayınlandı.</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Sayın Ahmet Yurdakul mektubunda, ismi Ahmed olan ve çok güzel Türkçe konuşan Müslüman bir Alman’ın, Türk zannedilip İzmir’de nezarethaneye atıldığını anlatıyor.</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Suçu, kıyafeti: “Başında bir sarık, yere kadar bol bir elbise, bembeyaz sakal ve asa...”</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">“....Adının Ahmed olduğunu görünce hemen nezarete götürmüş, soyadını bile okumamışlar. Kendisinin Alman olduğunu söylemesine rağmen, inandıramamış.”</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">“Nezaretten ayrılmadan önce, Ahmed Schmieder onlara şöyle seslenmiş:</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Beni kılık kıyafetimden dolayı tutukladınız... ...ben bu kıyafetimle, sizin atalarınız Fatih’e, Yavuz’a, Kanuni’ye benziyorum. Sizler de benim atalarım Hanslara, Schüllerlere benziyorsunuz. AB’ye giriş kılık kıyafetle olmaz. Fikirle olur, üretimle olur, medeniyet ve kültürle olur.”</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Değerli okuyucular, Ahmed Yurdakul’un mektubunun buraya kadarki kısmında, ibretlik hâl–i pürmelâlimiz var. Bundan sonrasında ise, Alman Ahmed nasıl Müslüman olduğunu anlatıyor...</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">“Pakistan’a gitmiştim. O zamanlar ateisttim. Hiçbir din beni ilgilendirmiyordu.</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Akşamdan sonra minareler ışıklandırılmış, müezzinler çeşitli ilâhiler söylüyorlardı. Uzun uzun dinledim... Bir ahenk vardı... Çoğu Arapça olduğu için anlamıyordum.</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Ertesi gün Pakistan Din İşleri Bakanlığı’na gittim. “Akşamki merasiminiz ne idi?” dedim. Yetkililer bana, “Akşam İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in doğum günü idi. O’nu anıyorduk. Bu güzellik bunun içindir” dediler. “Öyleyse O’nun bana bir kitabını verin” dedim.</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Bana bir hadis kitabı verdiler. Rastgele bir sahifesini açtım, tercüme ettirdim. ‘Dişlerinizi misvakla temizleyin’ diyordu.</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">Bundan sonrası, Alman Müslüman Ahmed’in, misvak hakkındaki sözleri ve tesbitleri:</span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">“Misvakın ne olduğunu sözlükten öğrendim. Arap Yarımadası’nda yetişen lifli bir bitki olduğunu yazıyordu. Laboratuvara götürdüm. Kaynattım, inceledim:</span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'times new roman'"><span style="font-size: 12px">© vitamini yüklü bir madde. Eğer kullanılırsa, dişlerde skarbüt denilen hastalığın önüne geçiyor. Suyu, midede özümlemeyi, sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakların işini kolaylaştırıyor. En önemlisi de, devamlı kullananlarda basur denilen rahatsızlık olmuyor."</span> </span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bardak, post: 153547, member: 1298"] [FONT=times new roman][SIZE=3][I]Misvak, bir Almanı nasıl Müslüman etmiş?[/I][/SIZE][/FONT] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Motorlu vasıta icat edileliden beri, hayvan kullanımı iyiden iyiye azaldı. Artık kimse ille de at ve deve gibi hayvanlar kullanılmalı demiyor. Zaten böyle bir ısrar, düşünce eksikliği demektir.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Ama, motorlu vasıtalar geldi hayvan kullanımı kalktı diyerek, her şeyi de getirip bunun yanına koyamayız. mesela, geçen hafta bir nebzecik bahsettiğimiz “Misvak”ı...[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Yani, “Artık diş fırçaları var; misvaka ne lüzum!” diyemeyiz. Çünkü misvak, sadece diş temizliğinde kullanılan ilkel bir nesne değil, sayısız faydaları bulunan harika bir maddedir.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Misvak, sadece dişleri temizleyen bir madde olsaydı, elbette onun yerine diş fırçalarını kullanmak uygun olurdu. Ve “Bugün artık diş fırçaları var; bir odun parçası olan misvakı kullanmaya ne lüzum var” diyenler haklı olurlardı...[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Ama gerçek hiç öyle değil... Peki, öyle değilse nasıl ve misvakın özelliği ne?..[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Bunu, okuyucularımızdan MEB emekli Başmüfettişi Sayın Ahmet Yurdakul’un “Bir Hatıra” başlıklı mektubuyla anlatmak istiyorum. Bu mektup 1 Temmuz’da gazetemizde yayınlandı.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Sayın Ahmet Yurdakul mektubunda, ismi Ahmed olan ve çok güzel Türkçe konuşan Müslüman bir Alman’ın, Türk zannedilip İzmir’de nezarethaneye atıldığını anlatıyor.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Suçu, kıyafeti: “Başında bir sarık, yere kadar bol bir elbise, bembeyaz sakal ve asa...”[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]“....Adının Ahmed olduğunu görünce hemen nezarete götürmüş, soyadını bile okumamışlar. Kendisinin Alman olduğunu söylemesine rağmen, inandıramamış.”[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]“Nezaretten ayrılmadan önce, Ahmed Schmieder onlara şöyle seslenmiş:[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Beni kılık kıyafetimden dolayı tutukladınız... ...ben bu kıyafetimle, sizin atalarınız Fatih’e, Yavuz’a, Kanuni’ye benziyorum. Sizler de benim atalarım Hanslara, Schüllerlere benziyorsunuz. AB’ye giriş kılık kıyafetle olmaz. Fikirle olur, üretimle olur, medeniyet ve kültürle olur.”[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Değerli okuyucular, Ahmed Yurdakul’un mektubunun buraya kadarki kısmında, ibretlik hâl–i pürmelâlimiz var. Bundan sonrasında ise, Alman Ahmed nasıl Müslüman olduğunu anlatıyor...[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]“Pakistan’a gitmiştim. O zamanlar ateisttim. Hiçbir din beni ilgilendirmiyordu.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Akşamdan sonra minareler ışıklandırılmış, müezzinler çeşitli ilâhiler söylüyorlardı. Uzun uzun dinledim... Bir ahenk vardı... Çoğu Arapça olduğu için anlamıyordum.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Ertesi gün Pakistan Din İşleri Bakanlığı’na gittim. “Akşamki merasiminiz ne idi?” dedim. Yetkililer bana, “Akşam İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in doğum günü idi. O’nu anıyorduk. Bu güzellik bunun içindir” dediler. “Öyleyse O’nun bana bir kitabını verin” dedim.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Bana bir hadis kitabı verdiler. Rastgele bir sahifesini açtım, tercüme ettirdim. ‘Dişlerinizi misvakla temizleyin’ diyordu.[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]Bundan sonrası, Alman Müslüman Ahmed’in, misvak hakkındaki sözleri ve tesbitleri:[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]“Misvakın ne olduğunu sözlükten öğrendim. Arap Yarımadası’nda yetişen lifli bir bitki olduğunu yazıyordu. Laboratuvara götürdüm. Kaynattım, inceledim:[/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=times new roman][SIZE=3]© vitamini yüklü bir madde. Eğer kullanılırsa, dişlerde skarbüt denilen hastalığın önüne geçiyor. Suyu, midede özümlemeyi, sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakların işini kolaylaştırıyor. En önemlisi de, devamlı kullananlarda basur denilen rahatsızlık olmuyor."[/SIZE] [/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Misvak, bir Almanı nasıl Müslüman etmiş?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…