Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Muhabbetin ONLARI MÜSLÜMAN YAPACAK.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 43885" data-attributes="member: 12"><p>İmam Rabbânî Kuddise Sırruhu Hazretleri bir gün hanesinde yalnız otururken, müritlerinden yeni Müslüman olmuş Abdulmümin bu yalnızlığı fırsat bilerek, bir sıkıntısını hocasına açmak için onun yanına gider. İmam Rabbânî, talebesini karşısında görünce, onun bir derdi olduğunu anlar:</p><p>"Buyur evlâdım, bir derdin mi var?"</p><p></p><p>"Hocam! Ben İslâm nimeti ile şereflendim. Fakat çok sevdiğim bir annem ve kardeşim var, ben kurtuldum onlar yandı. Onların da kurtulmasını çok istiyorum; ama olmuyor. Ne olur bana yardım edin."</p><p>Talebesini dinleyen İmam Rabbânî:</p><p>"Evlâdım, senin bu muhabbetin, ihlâsın ve inancın yakında meyvesini verecek, biraz sabret." </p><p>Hocasından bunları dinleyen Abdulmümin, az da olsa rahatlamıştı. Bu konuşmanın üzerinden birkaç gün geçmişti ki, Abdulmümin'in annesi ve kardeşi Serhend şehrine gelerek, İslâm'la şereflendiler. </p><p>Bu hâdiseden çıkaracağımız ders şudur:</p><p>Burada muhabbetin ne kadar önemli bir haslet olduğunun altı çizilmektedir. İhlâs ve samimiyetle meydana gelen muhabbet, arzu edilen sonuçları meydana getirir. Yeter ki, sabırla sonucu bekleyelim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 43885, member: 12"] İmam Rabbânî Kuddise Sırruhu Hazretleri bir gün hanesinde yalnız otururken, müritlerinden yeni Müslüman olmuş Abdulmümin bu yalnızlığı fırsat bilerek, bir sıkıntısını hocasına açmak için onun yanına gider. İmam Rabbânî, talebesini karşısında görünce, onun bir derdi olduğunu anlar: "Buyur evlâdım, bir derdin mi var?" "Hocam! Ben İslâm nimeti ile şereflendim. Fakat çok sevdiğim bir annem ve kardeşim var, ben kurtuldum onlar yandı. Onların da kurtulmasını çok istiyorum; ama olmuyor. Ne olur bana yardım edin." Talebesini dinleyen İmam Rabbânî: "Evlâdım, senin bu muhabbetin, ihlâsın ve inancın yakında meyvesini verecek, biraz sabret." Hocasından bunları dinleyen Abdulmümin, az da olsa rahatlamıştı. Bu konuşmanın üzerinden birkaç gün geçmişti ki, Abdulmümin'in annesi ve kardeşi Serhend şehrine gelerek, İslâm'la şereflendiler. Bu hâdiseden çıkaracağımız ders şudur: Burada muhabbetin ne kadar önemli bir haslet olduğunun altı çizilmektedir. İhlâs ve samimiyetle meydana gelen muhabbet, arzu edilen sonuçları meydana getirir. Yeter ki, sabırla sonucu bekleyelim. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Muhabbetin ONLARI MÜSLÜMAN YAPACAK.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…