Normal
Cevap: Açıklamalı Risale Dersleri 40 - Hak Neşvünema Bulacaktır..[NOT]Hem de hakkı var. Zira biz İsrailiyâtı usûlüne ve hikâyâtı akaidine ve mecazatı hakaikine karıştırarak kıymetini takdir edemedik. O da ceza olarak bizi dünyada tedip için zillet ve sefalet içinde bıraktı. Bizi kurtaracak, yine onun merhametidir.[/NOT]Allah 'ın elbette duyarsızlaşan kullarına ceza vermesi Hak'tır. Herşeyin Sahibi olan O...Ceza her halde caydırıcıdır,kulun şuur mekanizmasını işlettirir."Bunu böyle yaptım hakettim veya bunu yapmamam gerektiğini Rabbim uyarmıştı ama dinlemedim başıma bunlar geldi gibi.."İslamiyeti kendisine Sahip olarak benimsemeyen de benimsenmez.O'nun tasarrufundaki İrade ve İdare ile üzerimize kesilip biçilen elbiseler gibi çeşitli sıkıntılar ve musibetlere giydirir.Kurtaracak olan yine O'nun merhametidir.
Cevap: Açıklamalı Risale Dersleri 40 - Hak Neşvünema Bulacaktır..
[NOT]
Hem de hakkı var. Zira biz İsrailiyâtı usûlüne ve hikâyâtı akaidine ve mecazatı hakaikine karıştırarak kıymetini takdir edemedik. O da ceza olarak bizi dünyada tedip için zillet ve sefalet içinde bıraktı. Bizi kurtaracak, yine onun merhametidir.
[/NOT]
Allah 'ın elbette duyarsızlaşan kullarına ceza vermesi Hak'tır. Herşeyin Sahibi olan O...
Ceza her halde caydırıcıdır,kulun şuur mekanizmasını işlettirir.
"Bunu böyle yaptım hakettim veya bunu yapmamam gerektiğini Rabbim uyarmıştı ama dinlemedim başıma bunlar geldi gibi.."
İslamiyeti kendisine Sahip olarak benimsemeyen de benimsenmez.O'nun tasarrufundaki İrade ve İdare ile üzerimize kesilip biçilen elbiseler gibi çeşitli sıkıntılar ve musibetlere giydirir.Kurtaracak olan yine O'nun merhametidir.