Cevap: Açıklamalı Risale Dersleri 40 - Hak Neşvünema Bulacaktır..
[NOT]
Hem de bilâ-perva olarak ilân ederim: Beni geçmiş asırların efkârına karşı mübarezeye heyecan ve şecaate getiren ve yüzer senelerden beri sevkü’l-ceyş ile kuvvet bulan hayâlât ve evhâmın müdafaasına beni gayrete getiren itikadım ve yakînimdir ki:
Hak neşvünema bulacaktır—eğer çendan toprakta gizlense...
Ve taraftar ve mültezimleri muzaffer olacaklardır—eğer çendan zaman ve zeminin merhametsizliğinden az ve zayıf olsalar...
[/NOT]
Korkusuzca ilan ediyorum diyerek;
Üstad Hazretleri geçmiş asırların elemlerine karşı iman davasındaki mücadelesini daha bir gayret ve heyecanla hizmet ettirenin bağlı olduğu sağlam tuttuğu itikadına bağlıyor.
O itikadına yakın durdukça menfi dairedeki tüm karanlık bulutlar onun nazarında aydınlığa çıkıyor ve iman ile berraklaşıyor,rahmet ile çoğalarak geri dönüyor.
O yüzden diyor ki ;
Hak toprağa bile gizlense,gömülse ( ki iman hizmetine dair risale-i nurlar yıpratılmak istenmiş,toplatılmış veya gizlemeye çalışmışlardır ) elbette daha sağlam bir çınar gibi ortaya çıkacaktır.Hakikat yine O'nun izninde daha da çoğalarak inşaAllah egemen olacaktır.
Ve kendi namına bunu sorumluk bilenler ki bu her kulun vazifesi olmalı aslında, işte onlar muzaffer olacaktır diyor Üstad Hazretleri...
İnşaAllah...