Muhammed'i (s.a.v.)Ruh Nedir ?Nasıl tabii olabiliriz Muhamed'i yola ?

teblið

Vefasýz
Allah'ın (c.c) Selamı Üzerinize olsun Muhterem Müslümanlar ...

Kutlu doğumu büyük coşkuyla kutladığımız şu günlerde ,bir kez daha teffekküre daldı yürekler;Gerek dualarımızda ,gerek ise teffekkür denizinde sık sık şu duayı zikrederiz. ;

(Allah 'ım (c.c) bizi Habibine layık ümmet eyle)

Ve söylerken de yürekten acizliğimizi miskinliğimiz çaresizliğimizide sergileriz ..Korkuyla ve hüzünlü gözlerle,,

Hep duyarız veya okuruz ;

MUHAMMEDİ RUH VE MUHHAMED-İ YOL;

Bir Hakk aşığının şu sözleri ne kadar da manidardır ;

Sünneti ;Modernliğin zehirli denizinde ,bizim güvenli bir şekilde yol almamızı , sağlayacak bir can kurtarıcı ,sandaldır;

Diyerek hz Peygambere(sav) olan sevgi ve özlemini bağlılığını dile getirmiştir;

Ve muhterem müslümanlar Bizler şu ahir zaman cehenneminde zehirli dünya denizinde Muhammedi ruh'a ve MUHAMMEDİ YOLA nasıl tabii olup kurtulabiliriz?

NE YAPARSAK BİZ MUHAMMEDİ YOLUN YOLCULARINDAN OLURUZ ?TEBLİĞ GÖREVLERİMİZ NEDİR ?

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
NE YAPARSAK BİZ MUHAMMEDİ YOLUN YOLCULARINDAN OLURUZ ?TEBLİĞ GÖREVLERİMİZ NEDİR ?

Allahü teâlâ Kur'an-ı kerimde buyuruyorki;

(Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Nur 54]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.)[Ahzab 71]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.)[Al-i İmran 32]

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.):Veda Hutbesinde. "Ey Müminler size iki emanet bırakıyorum ki; Onlara sıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetin İlki, Allah'ın Kitab-ı Kur'an-ı Kerîm, diğeri ise, benim sünnetlerimdir" buyurmuştur.

yani Allah’a itaatin Kuran’a tabi olmakla, Peygambere itaatin ise sünnete tabi olmakla mümkün olacağı beyan edilmiş, ayrıca, Peygambere itaat edenlerin de dolayısı ile Allah’a itaat etmiş olacağı ifade edilmiştir. Demek ki dini anlama ve yaşama çabası, Kur’an ve sünneti berabar olmalidir Muhammedi ruh ve yol bu olsa diye düsünüyorum..

Zaten Kuran ve sünnet üzere yasiyan müslüman,da tipki peygamberimiz (sav)de oldugu gibi merhametli, sefkatli, güleryüzlü anlayisli, yumusakhuylu, temiz,alcak gönüllü yani ta her hal ve hareketiyle takva üzere olur.. Muhammedi ruhun ve yolunun temsilcisi böyle örnek kisi olmali..

Ama hey hat bu kisa tarifle bile yüzlesince inandigimi yasadigimi idda ettigim bu vasiflardan ne kadar,da uzak oldugumu gördüm ama ,hakkiyla eda edemesemde cok noksanim olsada ümitvarm sükürler olsun..

Rabbim cümlemizi Kuran ve sünnet üzere yasiyan kullarindan eylesim akibetimizi hayr eylesin insallah...Amin...

Ben ölctüm bictim Muhammedi yolun yolculugunda takildim kaldim hic bir vafsim uymadi onun icin teblig kismina bir sey yazamadim.....

teblið

Vefasýz
Ama hey hat bu kisa tarifle bile yüzlesince inandigimi yasadigimi idda ettigim bu vasiflardan ne kadar,da uzak oldugumu gördüm ama ,hakkiyla eda edemesemde cok noksanim olsada ümitvarm sükürler olsun..

Abdullah abim bilesiniz ki yüzleşmek bile müslümanın güzelliği ,bağlılığı ,biadıdır;

Ya nefsine yenik düşüpte Muhammedi Rahmetten mahrum kalan yüzleşmeyen kimlik müslümanlara ne deme li?