Mum Işığıdır Hüzün....

Leyli_Efruz

Well-known member
Mum Işığıdır Hüzün.... ​

​

Biraz mum ışığıdır hüzün, biraz akşam alacasıdır Biraz gazete satan çocuk elleri, biraz bebek ağlamasıdır ​

Tüy gibidir hüzün Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü Hayattan ve ölüme dair…​

Hüzün, sâdıktır​

Hüzün deyince hüzünler kulübesi akla gelmez mi? Yakup Peygamber gönle düşmez mi? “Bana düşen sabr-ı cemildir” diyen, ağlamaktan gözlerine gece inen baba… Demek ağlamanın bu türlüsü sabra mâni değil… Sabrın bu türlüsüne de «hüzün» diyelim biz… ​

“And olsun ki, sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır Ve doğru yolu bulanlar da onlardır” 9 ​

Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme!” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı… Ama o kâmil bir hüzünle taşıyor Hamza’yı vuran mızrağı, bir gün yalancı peygamberi vurduğunda gülüyor hüznün bu an acınılası mülkü…​

Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim “Hüzün dostumdur” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk, ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter​

​

“Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana​

Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana”​

“Kızım,” demiş kızının kulağına: “Üzülme, baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek” * * *​

“Yüreğim parça parça efendim​

Yüreğim parça parça​

Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme​

Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde​

Sabır yüreğimizde efendim,​

Sabır yüreğimizde…”​

* * *​

Hüzün, güzeldir​

Şebnem Dergisi/Ayşenur Vural​

Leyli_Efruz

Well-known member
Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim “Hüzün dostumdur” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk, ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter

Ecmain olsun Hüzün dostları:)

hulusi

Well-known member
Yüreğim bahar hüznünde
Yarım kalmış bir öykü canlanır beyaz perdemde

Böyle zamanda gözyaşlarım akar yüreğime
Böyle zamanda hazanda yapraklar üşür matemime

Yalnızlaşır, sararır, küser aşk çiçekleri yüzüme
Nevbaharda açar hüzün çiçekleri yüreğime...

küçük_dünyam

Active member
Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme!” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı…
hüznün en güzel örneklerinden...

Elif_Gibi

Well-known member
“Yüreğim parça parça efendim

Yüreğim parça parça

Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme

Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde

Sabır yüreğimizde efendim,

Sabır yüreğimizde…”​

yıllar önce ortaokuldayken ablamdan dinlemiştim bi ilahiydi sanırım bu.okuyunca sözleri tanıdık geldi.konuda çok güzeldi saol leylicanım ...

AB-I HAYAT

New member
“Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana

Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana”

“Kızım,” demiş kızının kulağına: “Üzülme, baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek” * * *

AHHHHHHHH EFENDİM BİR BİLSEN HALİMİ
ESİR ALMIŞ BU NEFSİM BEDENİMİ
ŞEFKATİNDEN BİZLERİ MAHRUM ETME SEVGİLİ...
AH EFENDİM VARSAYDIM YANINA
EŞİĞİNE YÜZ SÜRSEYDİM KAPINA...
AH EFENDİM BİZİ BU ÇÖLLERDE
SENSİZ YALNIZ BIRAKMA:((YÜREĞİM PARÇA PARÇA HALİMİ SANA ARZ EDİYORUM.
SENİ SEVİYORUM EY EFENDİM.

Elif_Gibi

Well-known member
[googlevid]-4942214328962750094&hl=tr[/googlevid]

işte buldum o ezgiyi paylaşmak istedim...:045: bu sözler ezginin sonlarına doğru geçiyo.

YÜREĞİM PARÇA PARÇA EFENDİM
YÜREĞİM PARÇA PARÇA
YÜRÜR ÜSTÜME ACILAR EFENDİM
YÜRÜR ÜSTÜME ÜSTÜME..

ASIRLAR HASRETİNDE DUALAR DİLİMİZDE
SABIR YÜREĞİMİZDE EFENDİM
SABIR YÜREĞİMİZDE...

paylaşım için tekrar teşekkrüler leylicanım...