Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
MüRşİdEM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="zeyhak_" data-source="post: 5547" data-attributes="member: 22"><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">MÜRŞİDEM</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Mevsim kış… Bir akşam, gencin biri evine dönerken daha önceden gönül meselesi olan bir genç kızla camdan bakışırlar. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Hanım kız perdesini çeker ve bir daha açmaz. Fakat genç, bir kez daha görebilir miyim, ümidiyle karşıda pencere altlarında dolaşır durur. Fırtına, kar ve soğukla boğuşarak sabahlar. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Sabah ezanlarıyla uyanan hanım kız, merak eder. Perdeyi aralar. Bakar ki genç oralarda dolaşıyor. Üzerine karlar yağmış, hayret eder. Pencereyi tıklatır. Gel, diye işaret eder.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Genç biraz utanarak yaklaşır. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Hanım kız sorar:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px">—Sabaha kadar, bu çileye ve soğuğa katlanmana sebep ne?</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px">—Sana olan sevgim.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px">—Benim gibi bir faniye bu derece sevgin neden ileri geliyor?</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px">—Senin kaşların şöyle, gözün böyle… gibi malum kelimeleri sıralar. Ama asıl kelamı da hanım kızımız yapacaktır. Şöyle söz başlar:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="font-size: 12px"><strong>—Ey Allahın kulu! Eğer benim kaşım, benim gözüm, benim yüzüm bu kadar güzelse, benim gibi milyarlarca güzeli yaratmış ve yaratacak olan Allah cc. Daha da güzel değil mi</strong>?</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Benim gibi bir acizin sevgisi bu kış gecesinden bu soğukta bu kadar çileye değerse, güzeller güzeli ezel ebed sultanı <strong>Cenab-ı Hakk'ın sevgisi, sevdası, bütün hayatı uğrunda geçirmeye değmez mi?</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Bak ezanlar okunuyor. Ezan <span style="color: darkgreen">Allahu Ekber</span> diyor. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">En büyük, en güzel, en çok sevilmeye layık O'dur diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="color: darkgreen"><strong>Eşhedü enla ilahe illallah</strong></span> diyor. Ben gözümle gördüğüm şeylerden daha çok inanırım ki, Allah'tan başka ibadete layık, rızası kazanılmaya layık, yaratan, yaşatan hiçbir ilah yoktur, diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><span style="color: darkgreen"><strong>Eşhedü enne Muhammed en Rasullullah</strong></span>, diyor. “Ben gözümle görmüş gibi şahitlik ederim ki, Hz. Muhammed(sav) Efendimiz Allah'ın Resulüdür. Dünya ve ahrette insan ve cinnin tek saadet kılavuzu O’dur diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Haydi, işi, haydi aşı ve eşi bırakın namaza koşun diyor. </strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Ezan <span style="color: darkgreen"><strong>hayye alelfelah</strong></span> diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Haydi, felaha, haydi kurtuluşa, haydi İslam’a</strong> diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong><span style="color: darkgreen">Essalatü hayrun minen nevm</span>.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Ey gözleri ve benim gibi gönlü uyananlar! </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Uyanın namaz uykudan hayırlıdır. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'">Namaz uykudan hayırlıdır, diyor.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Dikkat edin tekrar ediyor. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>En büyük Allahtır. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>En güzel Allahtır. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>En çok sevilmeye layık olan sadece Allahtır.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong><span style="color: darkgreen">La ilahe illallah</span>.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Allahtan başka baki yoktur. Her şey fanidir.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Allahtan başka gaye yoktur. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Emrinde ömür tüketmeye değer hiçbir şey yoktur.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Allahtan başka insan için hayat sistemi koyacak bir güç yoktur.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Bu sözleri büyük bir mahcubiyet içinde dinleyen genç, başını öne eğer. Caminin yolunu tutar. Şadırvandakilere bakar, abdest alır. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Camidekilere bakar, namaz kılar.</strong> </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>O gidiş gider. Hakkın divanına durur. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Güzeller güzeline vurulur. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Lucida Sans Unicode'"><strong>Bir daha dönmemek üzere bütün günahlarına tövbe eder. Kâinatın sahibine söz verir.”Son nefese kadar emrinden çıkmayacağım Allah’ım” der.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Sonrada başından geçen bu önemli olayı günlük bir basında <span style="color: red">“MÜRŞİDEM</span>( beni irşad eden kadın) başlığı altında yayınlar…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">ÇAĞIMIZ VE ÇARESİ;M.RECEP AKGEMİK</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zeyhak_, post: 5547, member: 22"] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3][COLOR=red]MÜRŞİDEM[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Mevsim kış… Bir akşam, gencin biri evine dönerken daha önceden gönül meselesi olan bir genç kızla camdan bakışırlar. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Hanım kız perdesini çeker ve bir daha açmaz. Fakat genç, bir kez daha görebilir miyim, ümidiyle karşıda pencere altlarında dolaşır durur. Fırtına, kar ve soğukla boğuşarak sabahlar. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Sabah ezanlarıyla uyanan hanım kız, merak eder. Perdeyi aralar. Bakar ki genç oralarda dolaşıyor. Üzerine karlar yağmış, hayret eder. Pencereyi tıklatır. Gel, diye işaret eder.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Genç biraz utanarak yaklaşır. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Hanım kız sorar:[/FONT][/SIZE] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3]—Sabaha kadar, bu çileye ve soğuğa katlanmana sebep ne?[/SIZE][/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3]—Sana olan sevgim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3]—Benim gibi bir faniye bu derece sevgin neden ileri geliyor?[/SIZE][/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3]—Senin kaşların şöyle, gözün böyle… gibi malum kelimeleri sıralar. Ama asıl kelamı da hanım kızımız yapacaktır. Şöyle söz başlar:[/SIZE][/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=3][B]—Ey Allahın kulu! Eğer benim kaşım, benim gözüm, benim yüzüm bu kadar güzelse, benim gibi milyarlarca güzeli yaratmış ve yaratacak olan Allah cc. Daha da güzel değil mi[/B]?[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Benim gibi bir acizin sevgisi bu kış gecesinden bu soğukta bu kadar çileye değerse, güzeller güzeli ezel ebed sultanı [B]Cenab-ı Hakk'ın sevgisi, sevdası, bütün hayatı uğrunda geçirmeye değmez mi?[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Bak ezanlar okunuyor. Ezan [COLOR=darkgreen]Allahu Ekber[/COLOR] diyor. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]En büyük, en güzel, en çok sevilmeye layık O'dur diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=darkgreen][B]Eşhedü enla ilahe illallah[/B][/COLOR] diyor. Ben gözümle gördüğüm şeylerden daha çok inanırım ki, Allah'tan başka ibadete layık, rızası kazanılmaya layık, yaratan, yaşatan hiçbir ilah yoktur, diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=darkgreen][B]Eşhedü enne Muhammed en Rasullullah[/B][/COLOR], diyor. “Ben gözümle görmüş gibi şahitlik ederim ki, Hz. Muhammed(sav) Efendimiz Allah'ın Resulüdür. Dünya ve ahrette insan ve cinnin tek saadet kılavuzu O’dur diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Haydi, işi, haydi aşı ve eşi bırakın namaza koşun diyor. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Ezan [COLOR=darkgreen][B]hayye alelfelah[/B][/COLOR] diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Haydi, felaha, haydi kurtuluşa, haydi İslam’a[/B] diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B][COLOR=darkgreen]Essalatü hayrun minen nevm[/COLOR].[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Ey gözleri ve benim gibi gönlü uyananlar! [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Uyanın namaz uykudan hayırlıdır. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode]Namaz uykudan hayırlıdır, diyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Dikkat edin tekrar ediyor. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]En büyük Allahtır. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]En güzel Allahtır. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]En çok sevilmeye layık olan sadece Allahtır.[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B][COLOR=darkgreen]La ilahe illallah[/COLOR].[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Allahtan başka baki yoktur. Her şey fanidir.[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Allahtan başka gaye yoktur. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Emrinde ömür tüketmeye değer hiçbir şey yoktur.[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Allahtan başka insan için hayat sistemi koyacak bir güç yoktur.[/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Bu sözleri büyük bir mahcubiyet içinde dinleyen genç, başını öne eğer. Caminin yolunu tutar. Şadırvandakilere bakar, abdest alır. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Camidekilere bakar, namaz kılar.[/B] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]O gidiş gider. Hakkın divanına durur. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Güzeller güzeline vurulur. [/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Lucida Sans Unicode][B]Bir daha dönmemek üzere bütün günahlarına tövbe eder. Kâinatın sahibine söz verir.”Son nefese kadar emrinden çıkmayacağım Allah’ım” der.[/B][/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Sonrada başından geçen bu önemli olayı günlük bir basında [COLOR=red]“MÜRŞİDEM[/COLOR]( beni irşad eden kadın) başlığı altında yayınlar…[/SIZE] [SIZE=3]ÇAĞIMIZ VE ÇARESİ;M.RECEP AKGEMİK[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
MüRşİdEM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…