Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
mürşidin kılıcı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 199856" data-attributes="member: 8628"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>mürşidin kılıcı</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Şah-ı Nakşıbend Hazretlerine bir gün bir kimse edepsizlik yaptı. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Hazret-i Şah bu kimseye kızmadı, sadece tebessüm buyurdu. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Fakat adam büyük bir derde düştü, çok ıztırap çekti. Helâk olacak hâle geldi. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Sonra hatasını anlayıp tövbe etti. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Şah-ı Nakşıbend Hazretleri bir ara o adamın evinin önünden geçerken, içeri girip hâlini hatırını sordu. Adam yalvarırcasına: </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>“Helâk oldum Ya Şeyh!” dedi. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong>Hazret-i Şah: </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px">“ALLAH şifa vericidir. Korkma, iyileşirsin” buyurdu. </span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px"></span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px">Bu sözü duyan adam birden kalkıp: </span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px"></span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px">“Efendim size karşı edepsizlik ettim, hatırınızı incittim, beni affediniz” diye yalvardı. </span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px"></span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px">Şah-ı Nakşıbend Hazretleri buyurdu ki: </span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px"></span></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 15px">“Kalbimiz o zaman incindi. Fakat şu anda gönül aynası tertemiz. Unutma ki, mürşitlerin kılıcı, kınından çıkmış yalın kılıç gibidir. Ama mürşit merhamet sahibidir. Kimseye kılıç vurmaz. İnsanlardan belâsını arayanlar gelip kendilerini o kılıca vururlar.”</span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 199856, member: 8628"] [SIZE=4][COLOR=black][B]mürşidin kılıcı Şah-ı Nakşıbend Hazretlerine bir gün bir kimse edepsizlik yaptı. Hazret-i Şah bu kimseye kızmadı, sadece tebessüm buyurdu. Fakat adam büyük bir derde düştü, çok ıztırap çekti. Helâk olacak hâle geldi. Sonra hatasını anlayıp tövbe etti. Şah-ı Nakşıbend Hazretleri bir ara o adamın evinin önünden geçerken, içeri girip hâlini hatırını sordu. Adam yalvarırcasına: “Helâk oldum Ya Şeyh!” dedi. Hazret-i Şah: [/B][/COLOR] [/SIZE] [COLOR=black][B][SIZE=4]“ALLAH şifa vericidir. Korkma, iyileşirsin” buyurdu. Bu sözü duyan adam birden kalkıp: “Efendim size karşı edepsizlik ettim, hatırınızı incittim, beni affediniz” diye yalvardı. Şah-ı Nakşıbend Hazretleri buyurdu ki: “Kalbimiz o zaman incindi. Fakat şu anda gönül aynası tertemiz. Unutma ki, mürşitlerin kılıcı, kınından çıkmış yalın kılıç gibidir. Ama mürşit merhamet sahibidir. Kimseye kılıç vurmaz. İnsanlardan belâsını arayanlar gelip kendilerini o kılıca vururlar.”[/SIZE][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
mürşidin kılıcı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…