Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Müslüman Kardeşini Kendine Tercih Etmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 370198" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><span style="color: #8b0000"> Müslüman Kardeşini Kendine Tercih Etmek</span></strong></p><p><strong><span style="color: #8b0000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #8b0000"></span></strong>Cenâb-ı Hak âyet-i kerimelerde şöyle buyurur:</p><p></p><p>“<strong>Kendileri de muhtâc oldukları hâlde yiyeceklerini yoksula, yetime ve esire ikrâm ederler ve: «<em>Biz size, sırf Allah rızâsı için ikrâm ediyoruz. Sizden ne bir karşılık ne de bir teşekkür bekliyoruz. Biz, çetin ve belâlı bir günde Rabbimizden</em></strong><em> (O’nun azâbına uğramaktan) <strong>korkuyoruz</strong></em><strong>.» </strong>(derler). <strong>Allah da onları, o günün fenâlığından korur, yüzlerine nûr, gönüllerine sürûr bahşeder.” </strong>(İnsân, 8-11)</p><p></p><p>* * *</p><p></p><p>Câbir -radıyallâhu anh- şöyle anlatır: “Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir gazveye çıkacağı zaman:</p><p></p><p>«–<strong>Ey Muhâcirler ve Ensâr topluluğu! Malı ve akrabası olmayan kardeşleriniz vardır. Her biriniz onlardan iki veya üç kişiyi yanına alsın!» </strong>buyururdu.</p><p></p><p>Aslında bizlerin de ancak bir kişi ile nöbetleşe binebileceğimiz bir devemiz vardı. Ben nöbetleşe binmek üzere iki (veya üç) kişi aldım. Benim de ancak onlardan biri gibi deveme sırayla binme hakkım vardı. (Ebû Dâvûd, Cihâd, 34/2534)</p><p></p><p>* * *</p><p></p><p>Bir talebesi Dâvud-i Tâî Hazretleri’ne et yemeği getirmiş:</p><p></p><p>“–<em>Hocam siz günlerdir et yemediniz, lütfen bunu buyurun</em>!” diye ısrar etmişti. Üstad bir taraftan îsâr yapmak istiyor, diğer taraftan da talebesini kırmaktan endişe ediyordu. Nihâyet:</p><p></p><p>“–<em>Evladım, şu iki yetimden ne haber?</em>” buyurdu. O da:</p><p></p><p>“–<em>Efendim, bildiğiniz gibi!” </em>cevâbını verdi.</p><p></p><p>Bunun üzerine Hazret, yumuşak bir üslupla:</p><p></p><p>“–<em>Evladım, bunu ben yersem bir müddet sonra dışarı çıkar. Bu iki yetime gönderirsek Arş-ı A’lâ’ya çıkar!</em>” buyurdu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 370198, member: 1004566"] [B][COLOR=#8b0000] Müslüman Kardeşini Kendine Tercih Etmek [/COLOR][/B]Cenâb-ı Hak âyet-i kerimelerde şöyle buyurur: “[B]Kendileri de muhtâc oldukları hâlde yiyeceklerini yoksula, yetime ve esire ikrâm ederler ve: «[I]Biz size, sırf Allah rızâsı için ikrâm ediyoruz. Sizden ne bir karşılık ne de bir teşekkür bekliyoruz. Biz, çetin ve belâlı bir günde Rabbimizden[/I][/B][I] (O’nun azâbına uğramaktan) [B]korkuyoruz[/B][/I][B].» [/B](derler). [B]Allah da onları, o günün fenâlığından korur, yüzlerine nûr, gönüllerine sürûr bahşeder.” [/B](İnsân, 8-11) * * * Câbir -radıyallâhu anh- şöyle anlatır: “Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir gazveye çıkacağı zaman: «–[B]Ey Muhâcirler ve Ensâr topluluğu! Malı ve akrabası olmayan kardeşleriniz vardır. Her biriniz onlardan iki veya üç kişiyi yanına alsın!» [/B]buyururdu. Aslında bizlerin de ancak bir kişi ile nöbetleşe binebileceğimiz bir devemiz vardı. Ben nöbetleşe binmek üzere iki (veya üç) kişi aldım. Benim de ancak onlardan biri gibi deveme sırayla binme hakkım vardı. (Ebû Dâvûd, Cihâd, 34/2534) * * * Bir talebesi Dâvud-i Tâî Hazretleri’ne et yemeği getirmiş: “–[I]Hocam siz günlerdir et yemediniz, lütfen bunu buyurun[/I]!” diye ısrar etmişti. Üstad bir taraftan îsâr yapmak istiyor, diğer taraftan da talebesini kırmaktan endişe ediyordu. Nihâyet: “–[I]Evladım, şu iki yetimden ne haber?[/I]” buyurdu. O da: “–[I]Efendim, bildiğiniz gibi!” [/I]cevâbını verdi. Bunun üzerine Hazret, yumuşak bir üslupla: “–[I]Evladım, bunu ben yersem bir müddet sonra dışarı çıkar. Bu iki yetime gönderirsek Arş-ı A’lâ’ya çıkar![/I]” buyurdu [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Müslüman Kardeşini Kendine Tercih Etmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…