Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Müslüman Olmasaydın Hayatında Ne Değişirdi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 152286" data-attributes="member: 12884"><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Gündemlerimizi biz belirleyemiyoruz; aksine belirlenmiş gündemlerin</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">girdabında boğuluyoruz. Bu yüzden hep sorulan sorulara cevap</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">yetiştirmekle meşgul ediliyoruz. Tabii, soruyu soran da gündemi</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">belirlemiş ve bizi cevap bulma telaşı içinde yeterince oyalamış, hatta</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">bazen yorgun düşürmüş oluyor</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">"İkimiz de müslümanız, aramızda ne fark var?" sorusu da bu kabil</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">sorulardan biridir.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Çünkü cevabı müşküldür.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Çünkü soruyu soran kimsenin Müslümanlıkla uzaktan yakından hiçbir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">ilişkisi olmadığını bilseniz bile "ayol sen de müslüman mıydın? Üstüme</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">iyilik sağlık" demek gibi bir nezaketsizliğe tahammülü olmayan nazik</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">bir soruyla karşı karşıyasınız.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Bu yüzden bazı çevreler bu durumu kavramış olmanın verdiği büyük bir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">rahatlık içinde yerli yersiz bu soruyu yöneltmekte, mevzuun nezaketini</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">bilen muhataplar da çaresizlik içinde susma haklarını kullanmaktan</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">başka hiçbir şey yapamamaktadırlar.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Bu durum belki bazı kimseleri rahatlatsa bile, çok önemli bir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">problemin çözümünü tıkadığı içinde ciddi bir sıkıntı sebebi olmaya</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">devam etmektedir.</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Bu durumla televizyonlardaki tartışma programlarında karşılaşmak her</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">zaman mümkündür. Ben karşılaştım. Dini hayata ve dini pratiklere daha yakın olarak bilinen bir gazeteciye, bu taraklarda hiç bezinin olmadığı sanılan bir diğer</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">gazeteci sordu: Kardeşim, sen de müslümansın, ben de. Ne farkımız var?</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Tabi soru bu kadar nazik bir muhtevaya sahip olunca, şayet daha</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">önceden zihni bir hazırlığınız yoksa ulu orta bir cevap vermek de o kadar sakıncalı</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">olacaktır. Dolayısıyla böyle durumlarda susma hakkını kullanmak en iyisidir.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Gazeteci de öyle yaptı ve sustu.</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ancak birilerinin bu çok nazik bir o kadar da önemli soruya cevap vermesi şart.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Çünkü bu soru önemli bir sorudur; bu yüzden de cevabı mutlaka verilmelidir.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Tabii bu soruya verilebilecek muhtelif cevaplar bulunabilir.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Bendenizin uygun gördüğüm cevap şudur:</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ben müslümanım diyen hiç kimsenin Müslümanlığını sorgulamak gibi bir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">hakkımız olmadığını biliyorum ve aksine bir davranışı haddini aşmak</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">olarak görüyorum. Bu yüzden de sizin bu beyanınızı da büyük bir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">memnuniyetle karşılıyorum.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ancak mademki sordunuz, demek ki öğrenmek istiyorsunuz.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Aramızdaki farkı merak ediyorsunuz ve bilmek istiyorsunuz.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">O halde arz edeyim:</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Bendeniz şayet müslüman olmasıydım bu hayatı başka türlü yaşardım.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Toptancı bir ifade ile söylemem gerekirse iyi ve kötü, doğru ve yanlış</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">vb. telakkilerim bu günkünden farklı olurdu. </span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Somutlaştırarak söyleyecek olursam, kadın ve para ile ilişkilerim bambaşka bir seyir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">takip ederdi. Yani bilcümle dünya tasavvurum değişirdi. Bu gün uzak</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">durduğumu birçok lezzet ve menfaate balıklama dalardım.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Mesela evimi satar faize yatırırdım ve bunun daha karlı bir ticaret</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">olduğuna inanırdım. Aklımın erdiği andan itibaren bu ülkede</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">faizcilerin hiç zarar etmediğini bilecek kadar tecrübe sahibiyim.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Örnekleri artırmanın gereği yok.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ortalama her seküler insanın yaşadığı gibi yaşamayı seçerdim.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ama yapmadım.</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Çünkü ben müslümanım.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Yani bir takım ilkelere bağlı kalmaya ahdetmişim, söz vermişim.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Canım çekse de, hatta canım çıkacak kadar çekse de İslam'ın kırmızı</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">çizgilerini ihlal edemem. Başta kadın ve para ile olmak üzere, maddi</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">ve manevi bütün ilişkilerimi, inandığım dinin buyrukları belirler. O</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">dinin emirleri ve yasakları benim yol haritamdır. Hayat denen yolda</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">ilerlerken bu haritaya göre yol alırım.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Getirisi ne kadar yüksek olursa olsun, inancıma göre haram sayılan bir</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">kazanca dönüp bakmam bile. Bu yüzden gecelik faizlerin % 7500 olduğu</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">günlerde bile, faizciliği aklımın ucundan bile geçirmedim.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Gönlümden geçen bütün duygu ve dürtülerimi, inancımın ilkeleri</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">istikametinde denetlemeye çalışırım. Vs vs.</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">İzin verirseniz ben de size sormak istiyorum.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Ama emin olunuz ki bu sorunun amacı siz zor durumda bırakmak değil,</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">sorunuza açıklık getirmeye çalışmaktır:</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Lütfen söyler misiniz?</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Şayet siz müslüman olmasaydınız hayatınızda ne değişirdi?</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Yani bu gün yapıp ettiklerinizden hangilerini yapmazdınız veya bugün</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">terk ettiğiniz davranışlardan hangilerini yapardınız.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Lütfen bana üçer cümlede üçer kalem örnek verir misiniz?</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">İşte aramızdaki fark bu soruya vereceğiniz cevapta yatmaktadır.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Samimi olarak bu farkı görmek isteyenler lütfen bu sorular üzerinde</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">ciddi ciddi düşünsünler.</span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Çünkü çoğu zaman sorular, cevaplardan daha aydınlatıcı olmaktadır.</span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px">Salim Öğüt</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 152286, member: 12884"] [LEFT][SIZE=3]Gündemlerimizi biz belirleyemiyoruz; aksine belirlenmiş gündemlerin[/SIZE] [SIZE=3]girdabında boğuluyoruz. Bu yüzden hep sorulan sorulara cevap[/SIZE] [SIZE=3]yetiştirmekle meşgul ediliyoruz. Tabii, soruyu soran da gündemi[/SIZE] [SIZE=3]belirlemiş ve bizi cevap bulma telaşı içinde yeterince oyalamış, hatta[/SIZE] [SIZE=3]bazen yorgun düşürmüş oluyor[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]"İkimiz de müslümanız, aramızda ne fark var?" sorusu da bu kabil[/SIZE] [SIZE=3]sorulardan biridir.[/SIZE] [SIZE=3]Çünkü cevabı müşküldür.[/SIZE] [SIZE=3]Çünkü soruyu soran kimsenin Müslümanlıkla uzaktan yakından hiçbir[/SIZE] [SIZE=3]ilişkisi olmadığını bilseniz bile "ayol sen de müslüman mıydın? Üstüme[/SIZE] [SIZE=3]iyilik sağlık" demek gibi bir nezaketsizliğe tahammülü olmayan nazik[/SIZE] [SIZE=3]bir soruyla karşı karşıyasınız.[/SIZE] [SIZE=3]Bu yüzden bazı çevreler bu durumu kavramış olmanın verdiği büyük bir[/SIZE] [SIZE=3]rahatlık içinde yerli yersiz bu soruyu yöneltmekte, mevzuun nezaketini[/SIZE] [SIZE=3]bilen muhataplar da çaresizlik içinde susma haklarını kullanmaktan[/SIZE] [SIZE=3]başka hiçbir şey yapamamaktadırlar.[/SIZE] [SIZE=3]Bu durum belki bazı kimseleri rahatlatsa bile, çok önemli bir[/SIZE] [SIZE=3]problemin çözümünü tıkadığı içinde ciddi bir sıkıntı sebebi olmaya[/SIZE] [SIZE=3]devam etmektedir.[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]Bu durumla televizyonlardaki tartışma programlarında karşılaşmak her[/SIZE] [SIZE=3]zaman mümkündür. Ben karşılaştım. Dini hayata ve dini pratiklere daha yakın olarak bilinen bir gazeteciye, bu taraklarda hiç bezinin olmadığı sanılan bir diğer[/SIZE] [SIZE=3]gazeteci sordu: Kardeşim, sen de müslümansın, ben de. Ne farkımız var?[/SIZE] [SIZE=3]Tabi soru bu kadar nazik bir muhtevaya sahip olunca, şayet daha[/SIZE] [SIZE=3]önceden zihni bir hazırlığınız yoksa ulu orta bir cevap vermek de o kadar sakıncalı[/SIZE] [SIZE=3]olacaktır. Dolayısıyla böyle durumlarda susma hakkını kullanmak en iyisidir.[/SIZE] [SIZE=3]Gazeteci de öyle yaptı ve sustu.[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]Ancak birilerinin bu çok nazik bir o kadar da önemli soruya cevap vermesi şart.[/SIZE] [SIZE=3]Çünkü bu soru önemli bir sorudur; bu yüzden de cevabı mutlaka verilmelidir.[/SIZE] [SIZE=3]Tabii bu soruya verilebilecek muhtelif cevaplar bulunabilir.[/SIZE] [SIZE=3]Bendenizin uygun gördüğüm cevap şudur:[/SIZE] [SIZE=3]Ben müslümanım diyen hiç kimsenin Müslümanlığını sorgulamak gibi bir[/SIZE] [SIZE=3]hakkımız olmadığını biliyorum ve aksine bir davranışı haddini aşmak[/SIZE] [SIZE=3]olarak görüyorum. Bu yüzden de sizin bu beyanınızı da büyük bir[/SIZE] [SIZE=3]memnuniyetle karşılıyorum.[/SIZE] [SIZE=3]Ancak mademki sordunuz, demek ki öğrenmek istiyorsunuz.[/SIZE] [SIZE=3]Aramızdaki farkı merak ediyorsunuz ve bilmek istiyorsunuz.[/SIZE] [SIZE=3]O halde arz edeyim:[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]Bendeniz şayet müslüman olmasıydım bu hayatı başka türlü yaşardım.[/SIZE] [SIZE=3]Toptancı bir ifade ile söylemem gerekirse iyi ve kötü, doğru ve yanlış[/SIZE] [SIZE=3]vb. telakkilerim bu günkünden farklı olurdu. [/SIZE] [SIZE=3]Somutlaştırarak söyleyecek olursam, kadın ve para ile ilişkilerim bambaşka bir seyir[/SIZE] [SIZE=3]takip ederdi. Yani bilcümle dünya tasavvurum değişirdi. Bu gün uzak[/SIZE] [SIZE=3]durduğumu birçok lezzet ve menfaate balıklama dalardım.[/SIZE] [SIZE=3]Mesela evimi satar faize yatırırdım ve bunun daha karlı bir ticaret[/SIZE] [SIZE=3]olduğuna inanırdım. Aklımın erdiği andan itibaren bu ülkede[/SIZE] [SIZE=3]faizcilerin hiç zarar etmediğini bilecek kadar tecrübe sahibiyim.[/SIZE] [SIZE=3]Örnekleri artırmanın gereği yok.[/SIZE] [SIZE=3]Ortalama her seküler insanın yaşadığı gibi yaşamayı seçerdim.[/SIZE] [SIZE=3]Ama yapmadım.[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]Çünkü ben müslümanım.[/SIZE] [SIZE=3]Yani bir takım ilkelere bağlı kalmaya ahdetmişim, söz vermişim.[/SIZE] [SIZE=3]Canım çekse de, hatta canım çıkacak kadar çekse de İslam'ın kırmızı[/SIZE] [SIZE=3]çizgilerini ihlal edemem. Başta kadın ve para ile olmak üzere, maddi[/SIZE] [SIZE=3]ve manevi bütün ilişkilerimi, inandığım dinin buyrukları belirler. O[/SIZE] [SIZE=3]dinin emirleri ve yasakları benim yol haritamdır. Hayat denen yolda[/SIZE] [SIZE=3]ilerlerken bu haritaya göre yol alırım.[/SIZE] [SIZE=3]Getirisi ne kadar yüksek olursa olsun, inancıma göre haram sayılan bir[/SIZE] [SIZE=3]kazanca dönüp bakmam bile. Bu yüzden gecelik faizlerin % 7500 olduğu[/SIZE] [SIZE=3]günlerde bile, faizciliği aklımın ucundan bile geçirmedim.[/SIZE] [SIZE=3]Gönlümden geçen bütün duygu ve dürtülerimi, inancımın ilkeleri[/SIZE] [SIZE=3]istikametinde denetlemeye çalışırım. Vs vs.[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]İzin verirseniz ben de size sormak istiyorum.[/SIZE] [SIZE=3]Ama emin olunuz ki bu sorunun amacı siz zor durumda bırakmak değil,[/SIZE] [SIZE=3]sorunuza açıklık getirmeye çalışmaktır:[/SIZE] [SIZE=3]Lütfen söyler misiniz?[/SIZE] [SIZE=3]Şayet siz müslüman olmasaydınız hayatınızda ne değişirdi?[/SIZE] [SIZE=3]Yani bu gün yapıp ettiklerinizden hangilerini yapmazdınız veya bugün[/SIZE] [SIZE=3]terk ettiğiniz davranışlardan hangilerini yapardınız.[/SIZE] [SIZE=3]Lütfen bana üçer cümlede üçer kalem örnek verir misiniz?[/SIZE] [SIZE=3]İşte aramızdaki fark bu soruya vereceğiniz cevapta yatmaktadır.[/SIZE] [SIZE=3]Samimi olarak bu farkı görmek isteyenler lütfen bu sorular üzerinde[/SIZE] [SIZE=3]ciddi ciddi düşünsünler.[/SIZE] [SIZE=3]Çünkü çoğu zaman sorular, cevaplardan daha aydınlatıcı olmaktadır.[/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3]Salim Öğüt[/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Müslüman Olmasaydın Hayatında Ne Değişirdi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…