Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa Cilasun" data-source="post: 203266" data-attributes="member: 1005472"><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Kalbim hüzün içinde, dilim zikretse de!</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Acı bir siren sesiydi işittiğim</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Gecenin en mahzun çehresinde ve sessizliğin davet ettiği merak haznesinde</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Birden irkildim, sesin geldiği cihete doğru meylederek yürüdüm ve araçları gördüm</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İtfaiye müfrezesiydi, yanan sönen ışıklar dikkat çekmek, acil olduğunu bildirmekti</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Acaba ne olmuştu ve nasıl bir ihbar alınmıştı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yoksa yanan bir ev mi vardı, gecenin karanlığında duman ve çığlık pek yamandı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dayanamadım, hemen tez elden hazırlandım ve kapıyı açmak için çok uğraştım</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sevgili refikam telaşlanmıştı, yine başına bir iş alacaksın ve acıya koyacaksın dedi</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Gözlerine baktım, ne olur gitme dediğini samimi bir şekilde anlamıştım</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Lakin bir faydan dokunur mu acaba diye tekrar ısrar etmeye başladım ve çıktım</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Epeyce koştuktan sonra, telaşı fark ettim bir şekilde ve yine hızlandım kendimce</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çok katlı bir binada ve pişmeye ramak kalmış aş taşınca, tüp alev almış, başlamış</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İtfaiye erlerinin bazısı çok sakin ve bazısı koşturuyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Merdivenli aracın açılması merakla bekleniyordu, her nedense çok ağır ilerliyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İçerden hortumla müdahale etmek için merdivenden hışımla nefes nefese çıkılıyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Elektrik kesildiğinden, el fenerleri eşliğinde ve karanlığın kasvetiyle ilerleniyordu</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Her bir tarafta duman ve gaz kokusu hışımla ciğerlere doluyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Oksijen aparatı ve gaz maskesi sadece erlerde olduğu için başka ne yapıla bilinirdi</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Can havliyle atılmamın ve ne yapabilirim acaba diye çabalamamın bir gayesi vardı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bir zaman ve ahşap olarak inşa edilmiş evlerden çıkan bir yangın acısını görmüştüm</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çırpınan ve kendini yerlere atan, aman çocuklarım diye bağıranlarla nefesleşmiştim</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Hanım kardeşlerimizin ve aman dileyen çileli serzenişlerin bizzat şahidi olmuştum</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dayanamadım, alevlerin içine dalarak avuçlarımla yanan ne varsa avuçlayıp attım</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Kapı camları kapatarak, battaniyeleri alevlerin üzerine kapattım, havasız bıraktım</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Herkes dışarıdaydı, yakarırcasına ağlıyorlardı, birde benim için kaygıları vardı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dışarıya kendimi attığımda ellerim titriyordu, her bir yanı yanmadan kurtulamadı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Derileri kavlamış ve bazı yerleri hayli kabarmıştı, hissetmek o an için kalmamıştı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Komşular gözlerime baktı, şayet sen olmasaydın bütün evler kuşkusuz yanardı</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sokaklar çok dar olduğundan ve o zamanlar itfaiye teşkilatı çok uzakta kaldığından</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Asla yetişip bir müdahale edemezdi rüzgar hayli etkiliydi, ahşap olunca hayli dertti</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Canım için ne hikmetse pek kaygılanmak, elimden gelen ne varsa ardıma bırakmam</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yan gelip yatmaktan hiç hoşlanmak, bir çare adına aymazlıktan asla zevk alamam</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Nihayet bir nebze izahtan sonra, yerde uzanıp yatan çocuklar çıkmışlardı karşıma</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Dumandan etkilenmiş, çaresizlik içinde nefeslerini tüketmiş ve oraya serilmişlerdi</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Anneleri yardım çağırmak için çıktığında, alevler hoyratça çıkmış aniden karşısına</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ne kadar çırpınsa da, aman dilemek için komşularına bakınsa da, panik vardı orda</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">İtfaiye erleri mutfak ve balkondan müdahale ediyor, tüp patlamasın istiyorlardı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sayıları az olduğundan ve çok katlı bina bulunduğundan, nefesleri daralıyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Sanki o an onlarda bir panik içinde çare adına savaşıyorlardı, lakin çok azlardı</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çocuğu kucaklayıp aşağıya öyle bir indim ki, merdivenleri nasıl geçtim bilmedim</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Polis arkadaşları gördüm ve hemen bu çocuğun hastaneye yetişmesi lazım dedim</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çünkü duman zehirlenmesi direk beyni ve dolayısıyla ciğerleri harap eder, öldürür</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Geriye dönüş ise pek mümkün değildir, nadiren olsa bile eski gibi sağlıklı değildir</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Polis arkadaşlar sağ olsunlar, ciddiyetimi anlayıp hemen çocukla uzaklaşmıştılar</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Zavallı anne hala çırpınıyordu, babaları her ne sebepse ortalıkta bulunmuyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Kim bilir belki gece mesaisi yapıyor ve ekmek parası uğruna ne kahırlar çekiyordu</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Geçim derdi en önemli bir yüktü, yoksa el alemin dilinde sersefil bir nefesi talipti</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Bir anlamda gönüllü köleliğe eşitti, işsizlik pek revaç taya, işverenlere ne demeliydi</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Mustafa CİLASUN</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Cilasun, post: 203266, member: 1005472"] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Kalbim hüzün içinde, dilim zikretse de![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Acı bir siren sesiydi işittiğim[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Gecenin en mahzun çehresinde ve sessizliğin davet ettiği merak haznesinde[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Birden irkildim, sesin geldiği cihete doğru meylederek yürüdüm ve araçları gördüm[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]İtfaiye müfrezesiydi, yanan sönen ışıklar dikkat çekmek, acil olduğunu bildirmekti[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Acaba ne olmuştu ve nasıl bir ihbar alınmıştı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Yoksa yanan bir ev mi vardı, gecenin karanlığında duman ve çığlık pek yamandı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Dayanamadım, hemen tez elden hazırlandım ve kapıyı açmak için çok uğraştım[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Sevgili refikam telaşlanmıştı, yine başına bir iş alacaksın ve acıya koyacaksın dedi[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Gözlerine baktım, ne olur gitme dediğini samimi bir şekilde anlamıştım[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Lakin bir faydan dokunur mu acaba diye tekrar ısrar etmeye başladım ve çıktım[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Epeyce koştuktan sonra, telaşı fark ettim bir şekilde ve yine hızlandım kendimce[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Çok katlı bir binada ve pişmeye ramak kalmış aş taşınca, tüp alev almış, başlamış[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]İtfaiye erlerinin bazısı çok sakin ve bazısı koşturuyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Merdivenli aracın açılması merakla bekleniyordu, her nedense çok ağır ilerliyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]İçerden hortumla müdahale etmek için merdivenden hışımla nefes nefese çıkılıyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Elektrik kesildiğinden, el fenerleri eşliğinde ve karanlığın kasvetiyle ilerleniyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Her bir tarafta duman ve gaz kokusu hışımla ciğerlere doluyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Oksijen aparatı ve gaz maskesi sadece erlerde olduğu için başka ne yapıla bilinirdi[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Can havliyle atılmamın ve ne yapabilirim acaba diye çabalamamın bir gayesi vardı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Bir zaman ve ahşap olarak inşa edilmiş evlerden çıkan bir yangın acısını görmüştüm[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Çırpınan ve kendini yerlere atan, aman çocuklarım diye bağıranlarla nefesleşmiştim[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Hanım kardeşlerimizin ve aman dileyen çileli serzenişlerin bizzat şahidi olmuştum[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Dayanamadım, alevlerin içine dalarak avuçlarımla yanan ne varsa avuçlayıp attım[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Kapı camları kapatarak, battaniyeleri alevlerin üzerine kapattım, havasız bıraktım[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Herkes dışarıdaydı, yakarırcasına ağlıyorlardı, birde benim için kaygıları vardı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Dışarıya kendimi attığımda ellerim titriyordu, her bir yanı yanmadan kurtulamadı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Derileri kavlamış ve bazı yerleri hayli kabarmıştı, hissetmek o an için kalmamıştı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Komşular gözlerime baktı, şayet sen olmasaydın bütün evler kuşkusuz yanardı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Sokaklar çok dar olduğundan ve o zamanlar itfaiye teşkilatı çok uzakta kaldığından[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Asla yetişip bir müdahale edemezdi rüzgar hayli etkiliydi, ahşap olunca hayli dertti[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Canım için ne hikmetse pek kaygılanmak, elimden gelen ne varsa ardıma bırakmam[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Yan gelip yatmaktan hiç hoşlanmak, bir çare adına aymazlıktan asla zevk alamam[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Nihayet bir nebze izahtan sonra, yerde uzanıp yatan çocuklar çıkmışlardı karşıma[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Dumandan etkilenmiş, çaresizlik içinde nefeslerini tüketmiş ve oraya serilmişlerdi[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Anneleri yardım çağırmak için çıktığında, alevler hoyratça çıkmış aniden karşısına[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Ne kadar çırpınsa da, aman dilemek için komşularına bakınsa da, panik vardı orda[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]İtfaiye erleri mutfak ve balkondan müdahale ediyor, tüp patlamasın istiyorlardı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Sayıları az olduğundan ve çok katlı bina bulunduğundan, nefesleri daralıyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Sanki o an onlarda bir panik içinde çare adına savaşıyorlardı, lakin çok azlardı[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Çocuğu kucaklayıp aşağıya öyle bir indim ki, merdivenleri nasıl geçtim bilmedim[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Polis arkadaşları gördüm ve hemen bu çocuğun hastaneye yetişmesi lazım dedim[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Çünkü duman zehirlenmesi direk beyni ve dolayısıyla ciğerleri harap eder, öldürür[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Geriye dönüş ise pek mümkün değildir, nadiren olsa bile eski gibi sağlıklı değildir[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Polis arkadaşlar sağ olsunlar, ciddiyetimi anlayıp hemen çocukla uzaklaşmıştılar[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Zavallı anne hala çırpınıyordu, babaları her ne sebepse ortalıkta bulunmuyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Kim bilir belki gece mesaisi yapıyor ve ekmek parası uğruna ne kahırlar çekiyordu[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Geçim derdi en önemli bir yüktü, yoksa el alemin dilinde sersefil bir nefesi talipti[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Bir anlamda gönüllü köleliğe eşitti, işsizlik pek revaç taya, işverenlere ne demeliydi[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Mustafa CİLASUN[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…