Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa Cilasun" data-source="post: 240723" data-attributes="member: 1005472"><p>Ne firkatti meftun eden, gönlü vakfettiren!</p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kalbim umut doluydu</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne bir korku ve ne de yeis bulunurdu, sanki hülyalar ruhum için yağmurdu</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Günlerin peşinde sürüklenirken, yarınlar için düşleri derlerken, yıllar ne çabuk yoğurdu</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kiminle hem hal olmuşsam, dinlediğim hikâyeleriyle ibretin izlerini bulduysam, anıyordu</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kimi zaman çok daraldığım oldu</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Henüz keşfine muttali olamadığım bir ürkeklik vardı, mütereddit olmak, halime yakındı</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Henüz yeni yetmeydim, merakın selinde gezinirdim, ukdeleşen ne varsa sabrederdim, ardı</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne zaman haclığım olsa, bin bir düşünceden sonra, en ucuz olan ne varsa alırdım, kanaatti</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Her ne hikmetse şefkati çok tatmadım</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Melül bir vaziyette bakmayı ne kadar ayıplardım, fevkalade utanır, yüzümü saklardım</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hissetmesin diye ne çareler aradım, lal olan hevesimi saklar, umutlar hülyasında yaşardım</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bir oyuncağım dahi olmamıştı, sanki suya hasret kalan bir andı, heyecan olsa ki ne yazardı</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">İmrenirdim kendi kendime, hiç ses etmesem de yine</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sahipsiz değildim fakat hangi yakınlığın uzağında kalsam bir bahane, yutkunurdum yine</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Arkadaşlarım ne kadar şendi, çocukluğunun keyfindeydi, oyun oynamak için çareler eşiğinde</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne kadar güzel gülerlerdi, bazen katılarak halinden geçerdi, elbise batmış kimin derdindeydi</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sabah ezanıyla kalkardım, heyecanla abdest alırdım</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sonra kimseye rahatsızlık vermeden kapıyı açarak, camiye gitmek için yol alırdım, ufaktım</span></span></span></em></p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Cami çok sessizdi, o kadar ki sanki şefkat yeri değildi, amcalar şaşkın bir haldeydi, uzaktım</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">En çok hoşuma giden, sıcaklığı yakın olan sobaydı çok candandı, biraz kızarmıştı, yakındım</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">İmam efendi çok ciddiydi, her nedense bir yabancı gibiydi</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sesinin ahengi için yüksek sesle öksürmesi çok garipti, sanki duvarlar inledi, gereklimiydi</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Müezzin efendi kamet getirmek için etrafına göz gezdirdi, sonra vakit gelmiş ki, davet etti</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bir hizada, sıkı saf tutmamız için imam efendi ikaz etti, sonra tekbir getirerek imamlık etti</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">İki rekâttan sonra gür sesiyle selam verdi, müezzin arkasını getirdi</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kendi kendime bakınıyordum, amcaların melalini anıyordum, suskunlaştıran an, ne isterdi</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Demek ki herkes kendi derdinde ve umut âlemindeydi, hürmet etmek gerekti, yaşlılık ne dedi</span></span></span></em></p> <p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">O kadar küçükken, ihtiyar amcaların halini gözlemek içimi sızladı, vuslat kim için bir aşktı</span></span></span></em></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Mustafa CİLASUN</span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Cilasun, post: 240723, member: 1005472"] Ne firkatti meftun eden, gönlü vakfettiren! [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Kalbim umut doluydu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne bir korku ve ne de yeis bulunurdu, sanki hülyalar ruhum için yağmurdu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Günlerin peşinde sürüklenirken, yarınlar için düşleri derlerken, yıllar ne çabuk yoğurdu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Kiminle hem hal olmuşsam, dinlediğim hikâyeleriyle ibretin izlerini bulduysam, anıyordu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Kimi zaman çok daraldığım oldu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Henüz keşfine muttali olamadığım bir ürkeklik vardı, mütereddit olmak, halime yakındı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Henüz yeni yetmeydim, merakın selinde gezinirdim, ukdeleşen ne varsa sabrederdim, ardı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne zaman haclığım olsa, bin bir düşünceden sonra, en ucuz olan ne varsa alırdım, kanaatti[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Her ne hikmetse şefkati çok tatmadım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Melül bir vaziyette bakmayı ne kadar ayıplardım, fevkalade utanır, yüzümü saklardım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Hissetmesin diye ne çareler aradım, lal olan hevesimi saklar, umutlar hülyasında yaşardım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Bir oyuncağım dahi olmamıştı, sanki suya hasret kalan bir andı, heyecan olsa ki ne yazardı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]İmrenirdim kendi kendime, hiç ses etmesem de yine[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Sahipsiz değildim fakat hangi yakınlığın uzağında kalsam bir bahane, yutkunurdum yine[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Arkadaşlarım ne kadar şendi, çocukluğunun keyfindeydi, oyun oynamak için çareler eşiğinde[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Ne kadar güzel gülerlerdi, bazen katılarak halinden geçerdi, elbise batmış kimin derdindeydi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Sabah ezanıyla kalkardım, heyecanla abdest alırdım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Sonra kimseye rahatsızlık vermeden kapıyı açarak, camiye gitmek için yol alırdım, ufaktım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Cami çok sessizdi, o kadar ki sanki şefkat yeri değildi, amcalar şaşkın bir haldeydi, uzaktım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]En çok hoşuma giden, sıcaklığı yakın olan sobaydı çok candandı, biraz kızarmıştı, yakındım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]İmam efendi çok ciddiydi, her nedense bir yabancı gibiydi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Sesinin ahengi için yüksek sesle öksürmesi çok garipti, sanki duvarlar inledi, gereklimiydi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Müezzin efendi kamet getirmek için etrafına göz gezdirdi, sonra vakit gelmiş ki, davet etti[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Bir hizada, sıkı saf tutmamız için imam efendi ikaz etti, sonra tekbir getirerek imamlık etti[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]İki rekâttan sonra gür sesiyle selam verdi, müezzin arkasını getirdi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Kendi kendime bakınıyordum, amcaların melalini anıyordum, suskunlaştıran an, ne isterdi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Demek ki herkes kendi derdinde ve umut âlemindeydi, hürmet etmek gerekti, yaşlılık ne dedi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]O kadar küçükken, ihtiyar amcaların halini gözlemek içimi sızladı, vuslat kim için bir aşktı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Mustafa CİLASUN[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…