Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa Cilasun" data-source="post: 241183" data-attributes="member: 1005472"><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hicran ne söylerim, boyun bükeyim!</span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bilmem ki hangi umuttan bahsedeyim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Geçip giden zamana ne deyim, aklım var oysa neden aczi yet içindeyim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Nasıl bir meclisin feyzini umut edeyim, yalnız bırakan düşlerimi kime söylerim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bin bir hülyalardan mı vazgeçeyim, ufki seyrimi görmezden mi geleyim, ah edeyim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hesapsız bir hayatın gamını neyleyim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Uzun ömür için tamah etmeyi nasıl tahayyül ederim, bilinç olmazsa deyin</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Çocuklar ağlarken, yaşlılar melül melül bakarken, huzur evini ziyaret mi edeyim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Acil hastalara şifa dileyim, umutla aranan gözleri nasıl görmezden gelirim, inlerim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Evet, bir zamanlar yokluk vardı, bilirim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Lakin edepli olmak hal işiydi ve her nefeste hissederdim, utanmaya sevinirdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hisseden kalbin naifliğini yakinen terennüm ederdim, sevgiyi o vakit fark ederdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Şefkat ve muhabbetin kanaatin bereketinden olduğunu öğrenirdim, ne sabır dilerdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Nedense akşamın olmasını hiç istemezdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Şimdi çağrılacağım diye kulak kesilirdim, şayet kayıtsız kalırsam ne azar işitirdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Zaman zaman kötek yerdim, aç kalmanın ne demek olduğunu o vakit talim ederdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hiç sitem etmeyi beceremezdim, nazlanmak nedir yakınından da geçmedim, özlerdim</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yazlık sinemalar geçmiş yıllarda nasıl çoktu</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Gazoz içmeyi becermek ne büyük umuttu, çekirdek çitlemeninse seyrine de doyulurdu</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">İçeri girmek bin beter, çıkmak ise bin hüzün ile ne büyük bir keder sokaklar suskundu</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ne kaçamaklar, duvardan atlayıp yuvarlanmalar, pantolonda yırtılmalar korkuydu</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Çok acıkırdık ve eve gelmeyi göze alamazdık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Annem bir hışımla başımda biter, ne eline geçirdiyse acıyor demezdi, yine caymazdık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Babam gececi olurdu evimizde sükûnet ne kadar korkunçtu “sus” çaresini anlamadık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Nihayetinde çocuktuk, muhakkak ki yaramazlık yapacaktık, kimseye yaranamadık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kendi aramızda şen ve şakraktık, nasıl oynardık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bazen saklambaç bazen körebe ve bazen de çok değişik oyunlar öğrenip vedalaşırdık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yarın için düşler kurar, kendi dünyamız adına umuda dalardık, kimi vakit kanardık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Aldatılmayı çok ayıplardık sanki kırmızı bir hat koyardık inanmak adına korkardık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Teyzeler, nedense beylerine herif diye çağırırlardı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Amcalar ise avrat demeyi marifet sayarlardı, ne kadar garip anlayışlardı, ne umardı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Saygı, sevgi hangi iklimin naifliğinde kalmıştı, edep bu kadar dışlanan bir anlayıştı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Şimdi geriye ne kaldı, ihmal edilen ne varsa ayan beyan ortadaydı, gariplik niye ardı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Mustafa CİLASUN</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Cilasun, post: 241183, member: 1005472"] [CENTER][B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Hicran ne söylerim, boyun bükeyim![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Bilmem ki hangi umuttan bahsedeyim Geçip giden zamana ne deyim, aklım var oysa neden aczi yet içindeyim Nasıl bir meclisin feyzini umut edeyim, yalnız bırakan düşlerimi kime söylerim Bin bir hülyalardan mı vazgeçeyim, ufki seyrimi görmezden mi geleyim, ah edeyim [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Hesapsız bir hayatın gamını neyleyim Uzun ömür için tamah etmeyi nasıl tahayyül ederim, bilinç olmazsa deyin Çocuklar ağlarken, yaşlılar melül melül bakarken, huzur evini ziyaret mi edeyim Acil hastalara şifa dileyim, umutla aranan gözleri nasıl görmezden gelirim, inlerim [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Evet, bir zamanlar yokluk vardı, bilirim Lakin edepli olmak hal işiydi ve her nefeste hissederdim, utanmaya sevinirdim Hisseden kalbin naifliğini yakinen terennüm ederdim, sevgiyi o vakit fark ederdim Şefkat ve muhabbetin kanaatin bereketinden olduğunu öğrenirdim, ne sabır dilerdim [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Nedense akşamın olmasını hiç istemezdim Şimdi çağrılacağım diye kulak kesilirdim, şayet kayıtsız kalırsam ne azar işitirdim Zaman zaman kötek yerdim, aç kalmanın ne demek olduğunu o vakit talim ederdim Hiç sitem etmeyi beceremezdim, nazlanmak nedir yakınından da geçmedim, özlerdim [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Yazlık sinemalar geçmiş yıllarda nasıl çoktu Gazoz içmeyi becermek ne büyük umuttu, çekirdek çitlemeninse seyrine de doyulurdu İçeri girmek bin beter, çıkmak ise bin hüzün ile ne büyük bir keder sokaklar suskundu Ne kaçamaklar, duvardan atlayıp yuvarlanmalar, pantolonda yırtılmalar korkuydu [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Çok acıkırdık ve eve gelmeyi göze alamazdık Annem bir hışımla başımda biter, ne eline geçirdiyse acıyor demezdi, yine caymazdık Babam gececi olurdu evimizde sükûnet ne kadar korkunçtu “sus” çaresini anlamadık Nihayetinde çocuktuk, muhakkak ki yaramazlık yapacaktık, kimseye yaranamadık [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Kendi aramızda şen ve şakraktık, nasıl oynardık Bazen saklambaç bazen körebe ve bazen de çok değişik oyunlar öğrenip vedalaşırdık Yarın için düşler kurar, kendi dünyamız adına umuda dalardık, kimi vakit kanardık Aldatılmayı çok ayıplardık sanki kırmızı bir hat koyardık inanmak adına korkardık [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Teyzeler, nedense beylerine herif diye çağırırlardı Amcalar ise avrat demeyi marifet sayarlardı, ne kadar garip anlayışlardı, ne umardı Saygı, sevgi hangi iklimin naifliğinde kalmıştı, edep bu kadar dışlanan bir anlayıştı Şimdi geriye ne kaldı, ihmal edilen ne varsa ayan beyan ortadaydı, gariplik niye ardı [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=darkred]Mustafa CİLASUN[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Mustafa CİLASUN Şiirleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…