Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
namaz tesbihatlarının anlamı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tetik" data-source="post: 20330" data-attributes="member: 687"><p>Namazin manasi tekbirle beraber masivadan siyrilma ve gonlu sadece ona acma dudaktan dokulen her kelimeye suurun muhrunu basma </p><p>Allahu Ekber bu sozun ne mana ifade ettigini iyi bilme onu derinlemesine mulahazaya alma </p><p>butun Hamdu senalar butun nimetler ve sukurler Allah a Tabereke ve Teala ya ait deme ve bu hakikati ilan benim vazifem Haliki Kainatin da hakkidir diyerek gurleme </p><p>Cenab i Allah a yukselirken o derin manalarla yukselme O`nun Rahman ve Rahim oldugunu ilan etme ve derin duygularla dolma </p><p> </p><p>Malik i -Yevmi`d din hakikatini dile getirme onun ihtiva ettigi manalari da uzerine bir damga gibi vurma ve Cenab-i Hakk-a o yuku ile gonderme </p><p>namazi kendisine mirac gorup ve Rasu-u Ekrem (s,a,v ) efendimizin Mirac da duydugu hakikatleri kendinin idrak ufkunda duymaya calisma </p><p> </p><p>namazin namasini yudumlayarak adim adim yukselme adeta 1. kat semada Hz. Adem ile , 2. kat semada Hz.Yahya ve Hz. Isa ile . 3. kat semada hz. Yusuf a.s ile derken diger katlarda Hz Idris , Hz Musa a.s ve Hz Ibrahim a.s ile gorusme herbirinin hayatindan ibretler alma huzurlarinin insibagina ermeyi bilme ve bir adim daha atinca kendimizi haremgah-i ilahiye girmis gibi hissetme </p><p> </p><p>namazin sonunda selam verir vermez de huzurun adabina riayet edememis olma endisesine kapilima bir kere daha elleri kaldirma yine tesbih ,tahmid ve tekbir cumleleriyle Dergah-i Ilhiye nazar etme ve namazin manasini te`kid eden o mubarek kelimeleri 33 defa tekrarlama</p><p>namazi boyle engin duygu ve dusuncelerle ikame etme oncesinde yapilmasi icab eden hazirliklari tam yapma ve ona uygun tarzda eda etme </p><p> </p><p><strong>kendinii i'la-yi kelimetullaha adama inanma , boyle bir vazifenin ve ona adanmisligin ne ifade ettigini de iyi dusunme ve ona gore bir tavir belirleme ,gecistirme yapmama solgunluk yapmama </strong>ve soyle dua edebilme </p><p></p><p><span style="color: Indigo">Rabbim namazin manasini benim ruhuma da duyur. Rabbim, ben de Peygamber Efendimiz'in eda ettigi gibi namaz kilmak ve onu benligimin butun zerrelerinde duymak istiyorum.. namaz esnasinda Sen'den baska butun mulahazalara karsi kapanmayi ve tamamen namazlasmayi arzu ediyorum.. Ne olur Allah`im, bu lutfunu bana da nasip eyle!..'</span></p><p><span style="color: Indigo"></span></p><p></p><p>aminnn amin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tetik, post: 20330, member: 687"] Namazin manasi tekbirle beraber masivadan siyrilma ve gonlu sadece ona acma dudaktan dokulen her kelimeye suurun muhrunu basma Allahu Ekber bu sozun ne mana ifade ettigini iyi bilme onu derinlemesine mulahazaya alma butun Hamdu senalar butun nimetler ve sukurler Allah a Tabereke ve Teala ya ait deme ve bu hakikati ilan benim vazifem Haliki Kainatin da hakkidir diyerek gurleme Cenab i Allah a yukselirken o derin manalarla yukselme O`nun Rahman ve Rahim oldugunu ilan etme ve derin duygularla dolma Malik i -Yevmi`d din hakikatini dile getirme onun ihtiva ettigi manalari da uzerine bir damga gibi vurma ve Cenab-i Hakk-a o yuku ile gonderme namazi kendisine mirac gorup ve Rasu-u Ekrem (s,a,v ) efendimizin Mirac da duydugu hakikatleri kendinin idrak ufkunda duymaya calisma namazin namasini yudumlayarak adim adim yukselme adeta 1. kat semada Hz. Adem ile , 2. kat semada Hz.Yahya ve Hz. Isa ile . 3. kat semada hz. Yusuf a.s ile derken diger katlarda Hz Idris , Hz Musa a.s ve Hz Ibrahim a.s ile gorusme herbirinin hayatindan ibretler alma huzurlarinin insibagina ermeyi bilme ve bir adim daha atinca kendimizi haremgah-i ilahiye girmis gibi hissetme namazin sonunda selam verir vermez de huzurun adabina riayet edememis olma endisesine kapilima bir kere daha elleri kaldirma yine tesbih ,tahmid ve tekbir cumleleriyle Dergah-i Ilhiye nazar etme ve namazin manasini te`kid eden o mubarek kelimeleri 33 defa tekrarlama namazi boyle engin duygu ve dusuncelerle ikame etme oncesinde yapilmasi icab eden hazirliklari tam yapma ve ona uygun tarzda eda etme [B]kendinii i'la-yi kelimetullaha adama inanma , boyle bir vazifenin ve ona adanmisligin ne ifade ettigini de iyi dusunme ve ona gore bir tavir belirleme ,gecistirme yapmama solgunluk yapmama [/B]ve soyle dua edebilme [COLOR="Indigo"]Rabbim namazin manasini benim ruhuma da duyur. Rabbim, ben de Peygamber Efendimiz'in eda ettigi gibi namaz kilmak ve onu benligimin butun zerrelerinde duymak istiyorum.. namaz esnasinda Sen'den baska butun mulahazalara karsi kapanmayi ve tamamen namazlasmayi arzu ediyorum.. Ne olur Allah`im, bu lutfunu bana da nasip eyle!..' [/COLOR] aminnn amin [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
namaz tesbihatlarının anlamı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…