Namaz ve kelime-i şehadet

gül damlasý

Well-known member
Vücudun kıblesi; Kabe-i Muazzama, kalbin kıblesi; Allah (c.c.) dür. Bu ikisini çevirirsek namaz kabul olur. İnsan vücudundaki kalbi Hz. Allah (c.c.) kendisine tahsis etmiş. O bana aittir buyuruyor. Goz, kulak, bobrek hep azalar iki iken, kalp birdir. Onun tercümanı olan dil de tekdir.

İslamın şartı beştir. 1.si: Kelime-i şehadet. Günde kaç defa getiriyoruz? Omrümüz boyunca.... Amma namaz kıldığımız zaman, günde en az 21 defa getiriyoruz. (tahıyyatta) Bir haftada, bir ayda, on yıl, kırk yılda ne kadar kelime-i şehadeti soylediğimizi varın siz hesaplayın... Birde namaz kılmayanları düşünün. Omründe belki birkaç defa getiriyor, onunla da cennete gireceğini zannediyor.

Ayrıca peygamberimiz bizlere şahitlik de yapacak. Nasıl mı? Bizler ettehıyyatü de esselamü aleyke eyyühennebiyyü diyoruz. Yani ey nebi selam senin üzerine olsun. O anda adeta canlı yayına bağlanıyoruz. Çünkü aleyke huzurda soylenir. Yoksa aleyhi denir. Esselamü aleyke okurken P.E. mizin huzurunda olduğumuzu unutmayalım. Ahirette Cenabu Hak soracak:
-"Falancanın oğlu veya kızı, bana kulluk yaptı mı? P.E.:
-"Evet ya rabbi! günde 21 defa bana namazda salatu selam getirdi. Onun ibadet ettiğine ben şahitim" diye buyuracak....

Rabbim bizlerede P.E.mizi şahit ve şefaatçi eylesin. AMİN......