"Namazın sağlık yönünden faydaları"

Ergenlik çağına gelmiş, akıl sahibi kimseler için farz olan namaz İslam'ın en önemli ibadetlerinden biridir. O kadar önemlidir ki Peygamberimiz namazın önemini anlatmak için ‘dinin direğidir’ demiştir. Namazın ruhsal faydalarının olmasının yanında fiziksel faydaları da bulunmaktadır. İşte "Namazın sağlık yönünden faydaları";

Namazda yapılan hareketler yavaş olduğundan kalbi yormaz ve günün muhtelif saatlerinde olduğu için insanı devamlı dinç tutar.
2-
Günde başını 80 defa yere koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak fazla kan ulaşır.Bu yüzden beyin hücreleri iyice beslendiğinden hafıza ve kişilik bozukluklarına ,namaz kılanlarda çok daha az rastlanır.Bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler..........Bugün tıpta Demans Senil denilen bunama hastalığına uğramazlar.

3-
Namaz kılanların gözleri, muntazam olarak eğilip doğrulmaktan ötürü daha kuvvetli kan deveranına uğrar. Bu sebeple göz içi tansiyonunda artma olmaz ve gözün ön kısmındaki sıvının devamlı değişmesi temin edilmiş olur.........Gözü Katarakt veya Karasu hastalığından korur.

4-
Namaz kılmaktaki izometrik hareketler, midedeki gıdaların iyi karışmasına ,safranın kolay akmasına , pankreastaki enzimlerin kolay boşalmasına yardımcı olur. Böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine de yardımcı olmaktadır.

5-
Beş vakt namazdaki ritmik hareketler , günlük hayatta çalıştırılamayan adale ve eklemleri çalıştırır..........Artroz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını ve adale tutulmalarını önler.

6-
Vucut sağlığı icin temizlik muhakkak lazımdır .Abdest ve gusül ,hem maddi, hem de manevi bir temizliktir.

7-
Koruyucu hekimlikte, belirli zamanlarda yapılan beden hareketleri çok önemlidir. Namaz vakitleri , kan dolaşımını tazelemek ve teneffüsü canlandırmak icin en uygun vakitlerdir.

8-
Uykuyu tanzim eden önemli unsur namazdır . Hatta vucutta biriken statik elektriklenme , secde yapmakla topraklama yapılmış olur. Böylece vucut tekrar zindeliğe kavuşur.


Not:
Namazın bu faidelerine kavuşmak icin , namazı vaktinde kılmakla birlikte temizliğe,cok yememeğe ve yenilen gıdaların temiz, helal olmasına da dikkat edilmesi lazımdır...?

1-4444.jpg
 
Üst