Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Nasihatlerin Özü...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 167905" data-attributes="member: 15919"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hât</strong></span></span></span><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ras</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">n</span><span style="font-size: 12px">ı </span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">öyle anlat</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">r: "Bir gün toprakla oynay</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">p bâzan gülen bâzan a</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">layan bir çocu</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">a rastlad</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">m. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Önce çocu</span><span style="font-size: 12px">ğ</span></span></strong></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>a selâm vermek istedim. Fakat </strong></span></span><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>kibirden selâm vermedim. Hemen nefsime; "Ey nefis! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm verirdi." diyerek çocu</strong></span></span></span><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">a selâm verdim. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Çocuk; <em><span style="color: blue">"Ve aleyküm selâm, ey Mâlik bin Dînâr!"</span></em> diye cevap verdi. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Hayret içinde kalarak çocu</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">a; "Sen beni hiç görmedi</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">in halde nas</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">l tan</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">d</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">n?" diye sordum. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Çocuk; "<em><span style="color: blue">Ruhlar âleminde benim rûhumla senin rûhun kar</span></em></span><em><span style="color: blue"><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">la</span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">t</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">. Orada bizi Allahü teâlâ kar</span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">la</span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">t</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">rd</span><span style="font-size: 12px">ı</span></span></em><span style="font-size: 12px"><em><span style="color: blue">."</span></em> dedi.</span></span></strong></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">Çocu</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">a; </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">"Ak</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">l ile nefs aras</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">nda ne fark var?" diye sorunca, çocuk; </span></span></strong></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><em><span style="color: blue"><span style="font-size: 12px">"Nefsin seni selâmdan men etti. Akl</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">n ise seni selâm vermeye te</span><span style="font-size: 12px">ş</span></span></em><span style="font-size: 12px"><em><span style="color: blue">vik etti." </span></em>diye cevap verdi. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"><strong>"Sen neden toprakla oynuyorsun?" diye sordum. Çocuk; </strong></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong><span style="font-size: 12px">"<span style="color: blue"><em>Topraktan yarat</em></span></span><span style="color: blue"><em><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ld</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">k, yine topra</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">a kar</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">aca</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ı</span></em></span></strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: blue"><em><strong>z."</strong></em></span> <strong>dedi. Ben yine; </strong></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><span style="font-size: 12px"><strong>"Seni bâzan a</strong></span><span style="font-size: 12px"><strong>ğ</strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>larken, bâzan gülerken görüyorum. Sebebi nedir?" diye sordum.</strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>"<em><span style="color: blue">Rabbimin azâb edece</span></em></strong></span></span></span><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><em><span style="color: blue"><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ini hat</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">rlad</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">m zaman a</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">l</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">yorum. Rahmetini hat</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">rlad</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ı</span></span></em><span style="font-size: 12px"><em><span style="color: blue">m zamansa tebessüm ediyorum."</span></em> dedi. </span></span></strong></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">"Ey o</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ul! Senin hangi günâh</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">n var ki a</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">l</span><span style="font-size: 12px">ı</span></span></strong></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>yorsun?" diye </strong></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>sorunca, </strong></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>çocuk; "<em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ate</span></span></em></strong></span></span></span><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong><em><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">ş </span><span style="font-size: 12px">yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutu</span><span style="font-size: 12px">ş</span><span style="font-size: 12px">mad</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">ğ</span><span style="font-size: 12px">ı</span><span style="font-size: 12px">n</span><span style="font-size: 12px">ı </span></span></span></em><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">gördüm."</span></span></em> diye cevap verdi."</span></strong></span></span></p><p></p><p> <strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">***<span style="color: blue">Evliyalar Ansiklopedisi</span></span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 167905, member: 15919"] [SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hât[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ras[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]n[/SIZE][SIZE=3]ı [/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]öyle anlat[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]r: "Bir gün toprakla oynay[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]p bâzan gülen bâzan a[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]layan bir çocu[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]a rastlad[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]m. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]Önce çocu[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]a selâm vermek istedim. Fakat [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]kibirden selâm vermedim. Hemen nefsime; "Ey nefis! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm verirdi." diyerek çocu[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]a selâm verdim. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]Çocuk; [I][COLOR=blue]"Ve aleyküm selâm, ey Mâlik bin Dînâr!"[/COLOR][/I] diye cevap verdi. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]Hayret içinde kalarak çocu[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]a; "Sen beni hiç görmedi[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]in halde nas[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]l tan[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]d[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]n?" diye sordum. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]Çocuk; "[I][COLOR=blue]Ruhlar âleminde benim rûhumla senin rûhun kar[/COLOR][/I][/SIZE][I][COLOR=blue][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]la[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]t[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]. Orada bizi Allahü teâlâ kar[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]la[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]t[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]rd[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][/COLOR][/I][SIZE=3][I][COLOR=blue]."[/COLOR][/I] dedi.[/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]Çocu[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]a; [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]"Ak[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]l ile nefs aras[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]nda ne fark var?" diye sorunca, çocuk; [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][I][COLOR=blue][SIZE=3]"Nefsin seni selâmdan men etti. Akl[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]n ise seni selâm vermeye te[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][/COLOR][/I][SIZE=3][I][COLOR=blue]vik etti." [/COLOR][/I]diye cevap verdi. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]"Sen neden toprakla oynuyorsun?" diye sordum. Çocuk; [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B][SIZE=3]"[COLOR=blue][I]Topraktan yarat[/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=blue][I][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ld[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]k, yine topra[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]a kar[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]aca[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][/I][/COLOR][/B][SIZE=3][COLOR=blue][I][B]z."[/B][/I][/COLOR] [B]dedi. Ben yine; [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Book Antiqua][COLOR=red][SIZE=3][B]"Seni bâzan a[/B][/SIZE][SIZE=3][B]ğ[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]larken, bâzan gülerken görüyorum. Sebebi nedir?" diye sordum.[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]"[I][COLOR=blue]Rabbimin azâb edece[/COLOR][/I][/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][I][COLOR=blue][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ini hat[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]rlad[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]m zaman a[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]l[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]yorum. Rahmetini hat[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]rlad[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][/COLOR][/I][SIZE=3][I][COLOR=blue]m zamansa tebessüm ediyorum."[/COLOR][/I] dedi. [/SIZE][/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red][SIZE=3]"Ey o[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ul! Senin hangi günâh[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]n var ki a[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]l[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]yorsun?" diye [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]sorunca, [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [LEFT][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]çocuk; "[I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ate[/COLOR][/FONT][/I][/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B][I][COLOR=red][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]ş [/SIZE][SIZE=3]yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutu[/SIZE][SIZE=3]ş[/SIZE][SIZE=3]mad[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]ğ[/SIZE][SIZE=3]ı[/SIZE][SIZE=3]n[/SIZE][SIZE=3]ı [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]gördüm."[/COLOR][/FONT][/I] diye cevap verdi."[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][/LEFT] [B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]***[COLOR=blue]Evliyalar Ansiklopedisi[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Nasihatlerin Özü...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…