Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Nasıl Müslüman Oldular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Þefkat_" data-source="post: 182633" data-attributes="member: 1000731"><p><strong>Selam un Aleykum </strong></p><p></p><p>Ortaokul sonda iken öğretmen dünya dinleri üzerine bir presentation hazırlamalarını istemiş. Seçilmeyen tek din İslam kalınca onu da ben alayım bari demiş. Presentation'ini hazırlamak için İslam hakkında kitaplar okumaya başlamış, konusunu hazırlamış ve de sunmuş. Fakat okuduğu kitapları çok ilginç bulunca ders dışı araştırmasını daha da ilerletmiş. Okudukça sevmiş ve sonunda benim aradığım din bu diyip kendi kendine Müslüman olmuş 15 yaşında.</p><p></p><p>Aradığım din bu diyor çünkü ailesi çocuklarına herhangi bir din eğitimi vermemişler ve tercihi kendilerine bırakmışlar. Her halde ailenin bu manadaki esnekliği Jamie'nin de kendi dinini seçmesinde biraz daha kolaylık sağlamış. Ama anne-baba bunun İslam olacağını nereden bilebilirdi ki?</p><p></p><p>Jamie ilk bir bucuk yılını kendi kendine okuyarak öğrenerek geçirmiş. Sonra desenli bezler alıp etraflarını dikerek kendine başörtüleri yapmış. Bizlerle tanıştıktan sonra tabi birden yüzlerce Müslüman ın içinde buldu kendisini. Bizim üniversiteye gelip iftar yemeklerine katildi, nasıl Müslüman olduğunu anlattı ve çok sevke medar oldu. Yaşça çok küçük ve başörtüsü ile de çok sevimli olduğu için herkes çok sevdi ve bağrına bastı. Bu da haliyle onun için bir sevk kaynağı oldu, elhamdülillah.</p><p></p><p>Simdi haftada iki defa ev derslerine geliyor, Risale-i Nur'u okuyor. Sohbetler çok hoşuna gidiyor. Notlar alıyor ve gidip de bunları birilerine anlatmak için sabırsızlanıyorum diyor.</p><p></p><p>Haşir Risalesini okula götürmüş yanında. Sınıftaki bütün çocuklar basıma üşüştü ve kitap elden ele dolaştı diyor. Herkes çok ilginç bulmuş ve okumak istediklerini söylemişler. Elhamdülillah, bir yere nurdan bir huzme düştümü öyle aydınlanıyor ki alem. İste bu vesile ile de İslam’ı tanıyan diğer bir sınıf arkadaşı bir ay kadar önce Müslüman oldu. Adı da Ashley. Ashley hanim ilk kez yarin gelecek bizim eve inşallah.</p><p></p><p>Jamie'nin bir de kendinden küçük bir kız kardeşi var. O da simdi 15-16'sinda. Bir Ctesi dersine geldiğinde onu da getirmişti. Bayanları görmüş, tanışmış çok sevmiş ve bir ders de bizim evde olsun onları çağıralım diye ablasına söylemiş. Bir de demiş ki eğer bir gün bir dinim olacaksa öyle sanıyorum ki bu senin dinin olacak. Elhamdülillah, bir insan Müslüman olmaya dursun bu memlekette. Anne - baba, bacı - kardeş, hısım - akraba, dost - düşman, arkadaş - ahbap hepsi ya musibet ya menfi yaklaşıyor ama sonunca en azından İslam’ın kendi bildikleri gibi 'sort of polytheism of the simple mind to worship the idol called Allah'olmadığını görüyorlar. Öyle hızlı yayılıyor ki elhamdülillah. </p><p></p><p>Bu vesile ile bir tevafuk: Gecen sene Sudan asıllı Müslüman bir kız talebem vardı. Bununla iyi arkadaş olduk. Kendisine okusun diye bir iki kitap verdim. Hemen gitmiş okumuş, annesine babasına okutmuş. Akşam kız kardeşi eve çok üzgün gelmiş. Ne oldu diye sorunca, lisede bayan bir öğretmen derste peygamberimiz aleyhinde çok kötü laflar etmiş ve bu da nasıl savunacağını bilmediğinden bir şey söyleyememiş ve susmuş, üzülmüş. Sonra ablası hemen o kitabi vermiş buna ve götür okut demiş. O da öğretmene vermiş ve ertesi gün öğretmen gelip özür dilediği yetmiyormuş gibi ben Muhammed'in peygamber olduğunu da kabul ediyorum demiş. Sonra da hemen tanıdığın biri varsa gelip sınıfta bize İslam’ı anlatabilir mi diye de sormuş. Bize sordular, olur dedik. Simdi öğretmenden davet bekliyoruz.</p><p></p><p>Elhamdülillah, Cenabı Hakkı öyle acıyor ki yolları. Hiç ihtiyarimiz karışmadan nasıl yönlendiriyor. Bir damla düşse anında bir gol oluveriyor. Artık damlaya damla ya gol oluyor değil, simdi her bir damla bir gol oluyor. Elhamdülillah. Kardeşiniz İ.T</p><p>Sorularla Risali Nur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Þefkat_, post: 182633, member: 1000731"] [B]Selam un Aleykum [/B] Ortaokul sonda iken öğretmen dünya dinleri üzerine bir presentation hazırlamalarını istemiş. Seçilmeyen tek din İslam kalınca onu da ben alayım bari demiş. Presentation'ini hazırlamak için İslam hakkında kitaplar okumaya başlamış, konusunu hazırlamış ve de sunmuş. Fakat okuduğu kitapları çok ilginç bulunca ders dışı araştırmasını daha da ilerletmiş. Okudukça sevmiş ve sonunda benim aradığım din bu diyip kendi kendine Müslüman olmuş 15 yaşında. Aradığım din bu diyor çünkü ailesi çocuklarına herhangi bir din eğitimi vermemişler ve tercihi kendilerine bırakmışlar. Her halde ailenin bu manadaki esnekliği Jamie'nin de kendi dinini seçmesinde biraz daha kolaylık sağlamış. Ama anne-baba bunun İslam olacağını nereden bilebilirdi ki? Jamie ilk bir bucuk yılını kendi kendine okuyarak öğrenerek geçirmiş. Sonra desenli bezler alıp etraflarını dikerek kendine başörtüleri yapmış. Bizlerle tanıştıktan sonra tabi birden yüzlerce Müslüman ın içinde buldu kendisini. Bizim üniversiteye gelip iftar yemeklerine katildi, nasıl Müslüman olduğunu anlattı ve çok sevke medar oldu. Yaşça çok küçük ve başörtüsü ile de çok sevimli olduğu için herkes çok sevdi ve bağrına bastı. Bu da haliyle onun için bir sevk kaynağı oldu, elhamdülillah. Simdi haftada iki defa ev derslerine geliyor, Risale-i Nur'u okuyor. Sohbetler çok hoşuna gidiyor. Notlar alıyor ve gidip de bunları birilerine anlatmak için sabırsızlanıyorum diyor. Haşir Risalesini okula götürmüş yanında. Sınıftaki bütün çocuklar basıma üşüştü ve kitap elden ele dolaştı diyor. Herkes çok ilginç bulmuş ve okumak istediklerini söylemişler. Elhamdülillah, bir yere nurdan bir huzme düştümü öyle aydınlanıyor ki alem. İste bu vesile ile de İslam’ı tanıyan diğer bir sınıf arkadaşı bir ay kadar önce Müslüman oldu. Adı da Ashley. Ashley hanim ilk kez yarin gelecek bizim eve inşallah. Jamie'nin bir de kendinden küçük bir kız kardeşi var. O da simdi 15-16'sinda. Bir Ctesi dersine geldiğinde onu da getirmişti. Bayanları görmüş, tanışmış çok sevmiş ve bir ders de bizim evde olsun onları çağıralım diye ablasına söylemiş. Bir de demiş ki eğer bir gün bir dinim olacaksa öyle sanıyorum ki bu senin dinin olacak. Elhamdülillah, bir insan Müslüman olmaya dursun bu memlekette. Anne - baba, bacı - kardeş, hısım - akraba, dost - düşman, arkadaş - ahbap hepsi ya musibet ya menfi yaklaşıyor ama sonunca en azından İslam’ın kendi bildikleri gibi 'sort of polytheism of the simple mind to worship the idol called Allah'olmadığını görüyorlar. Öyle hızlı yayılıyor ki elhamdülillah. Bu vesile ile bir tevafuk: Gecen sene Sudan asıllı Müslüman bir kız talebem vardı. Bununla iyi arkadaş olduk. Kendisine okusun diye bir iki kitap verdim. Hemen gitmiş okumuş, annesine babasına okutmuş. Akşam kız kardeşi eve çok üzgün gelmiş. Ne oldu diye sorunca, lisede bayan bir öğretmen derste peygamberimiz aleyhinde çok kötü laflar etmiş ve bu da nasıl savunacağını bilmediğinden bir şey söyleyememiş ve susmuş, üzülmüş. Sonra ablası hemen o kitabi vermiş buna ve götür okut demiş. O da öğretmene vermiş ve ertesi gün öğretmen gelip özür dilediği yetmiyormuş gibi ben Muhammed'in peygamber olduğunu da kabul ediyorum demiş. Sonra da hemen tanıdığın biri varsa gelip sınıfta bize İslam’ı anlatabilir mi diye de sormuş. Bize sordular, olur dedik. Simdi öğretmenden davet bekliyoruz. Elhamdülillah, Cenabı Hakkı öyle acıyor ki yolları. Hiç ihtiyarimiz karışmadan nasıl yönlendiriyor. Bir damla düşse anında bir gol oluveriyor. Artık damlaya damla ya gol oluyor değil, simdi her bir damla bir gol oluyor. Elhamdülillah. Kardeşiniz İ.T Sorularla Risali Nur [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Nasıl Müslüman Oldular
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…