Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Ne Yapayım, Acele Ettim, Kışta Geldim. Sizler İnşaallah...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 204418" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong><em><span style="font-size: 18px"><span style="color: Red">"Ve hattâ camiime ve ibadetime tecavüz edildi."</span></span></em></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong></strong></span></span></span><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Purple"><strong>DÖRDÜNCÜ NOKTA</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Bana karşı bu yedi senedeki muameleler, sırf keyfî ve fevkalkanundur. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Çünkü, menfîlerin ve esirlerin ve zindandakilerin kanunları meydandadır. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Onlar kanunen akrabasıyla görüşürler, ihtilâttan men olunmazlar.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Her millet ve devlette ibadet ve taat, tecavüzden masundur. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Benim emsallerim, şehirlerde akrabalarıyla ve ahbaplarıyla beraber kaldılar.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Ne ihtilâttan, ne muhabereden ve ne de gezmekten men olunmadılar. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Ben men olundum.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Ve hattâ camiime ve ibadetime tecavüz edildi. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Şâfiîlerce, tesbihat içinde kelime-i tevhidin tekrarı sünnet iken, </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>bana terk ettirilmeye çalışıldı.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Hattâ Burdur’da eski muhacirlerden Şebab isminde ümmî bir zât, kayınvalidesiyle beraber tebdil-i hava için buraya gelmiş; hemşehrilik itibarıyla benim yanıma geldi.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Üç müsellâh jandarma ile camiden istenildi.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">O memur, hilâf-ı kanun yaptığı hatayı setretmeye çalışıp,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Blue">“Afedersiniz, gücenmeyiniz; vazifedir”</span> demiş, sonra <span style="color: Blue">“Haydi, git”</span> diyerek ruhsat vermiş.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Bu vakıaya sair şeyler ve muameleler kıyas edilse anlaşılır ki, </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>bana karşı sırf keyfî muameledir ki, yılanları, köpekleri bana musallat ediyorlar. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Ben de tenezzül etmiyorum ki onlarla uğraşayım. </strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>O muzırların şerlerini def etmek için, Cenâb-ı Hakka havale ediyorum.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Zaten sebeb-i tehcir olan hâdiseyi çıkaranlar, şimdi memleketlerindedirler. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Ve kuvvetli rüesalar, aşâirlerin başındadırlar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Herkes terhis edildi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Başlarını yesin, dünyalarıyla alâkam olmadığı halde, </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>beni ve iki zât-ı âhari müstesna bıraktılar.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Buna da peki dedim.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Fakat o zâtlardan birisi bir yere müftü nasb olunmuş;</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">memleketinden başka her tarafı geziyor ve Ankara’ya da gidiyor. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Diğeri, İstanbul’da kırk binler hemşehrileri içinde ve herkesle görüşebilir bir vaziyette bırakılmış. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Halbuki bu iki zât, benim gibi kimsesiz, yalnız değiller;</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">maşâallah büyük nüfuzları var. Hem... Hem...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Red"><strong>Halbuki, beni bir köye sokmuşlar, en vicdansız insanlarla beni sıkıştırmışlar.</strong></span> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Yirmi dakikalık bir köye altı senede iki defa gidebildiğim gibi, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">o köye gitmek ve birkaç gün tebdil-i hava için ruhsat verilmediği bir derecede beni, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">muzaaf bir istibdat altında eziyorlar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Halbuki, bir hükûmet ne şekilde olursa olsun, kanunu bir olur.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Köyler ve şahıslara göre ayrı ayrı kanun olmaz.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Red"><strong>Demek hakkımdaki kanun, kanunsuzluktur.</strong></span> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Buradaki memurlar, nüfuz-u hükûmeti, ağrâz-ı şahsiyede istimal ediyorlar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Fakat Cenâb-ı Erhamürrâhimîne yüz binler şükrediyorum ve tahdis-i nimet suretinde derim ki:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Bütün onların bu tazyikat ve istibdatları, envâr-ı Kur’âniyeyi ışıklandıran </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">gayret ve himmet ateşine odun parçaları hükmüne geçiyor, iş’âl ediyor, parlatıyor. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">Ve o tazyikleri gören ve gayretin hararetiyle inbisat eden o envâr-ı Kur’âniye, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Barla yerine bu vilâyeti, belki ekser memleketi bir medrese hükmüne getirdi.</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Onlar beni bir köyde mahpus zannediyor. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Zındıkların rağmına olarak, bilâkis, </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong>Barla kürsî-i ders olup, Isparta gibi çok yerler medrese hükmüne geçti.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><strong></strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">اَلْحَمْدُ ِللهِ هٰذَا مِنْ فَضْلِ رَبِّى <span style="color: Black">"Rabbimin bu fazlından dolayı Allah’a hamdolsun."</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Black"></span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Black"></span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"><span style="color: Black"></span></span></span></span><strong><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkSlateGray"><span style="color: Purple"><span style="color: Red"><u>Yirmi Sekizinci Mektup</u></span></span></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 204418, member: 27"] [FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=Black][B][I][SIZE=5][COLOR=Red]"Ve hattâ camiime ve ibadetime tecavüz edildi."[/COLOR][/SIZE][/I] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=Black][SIZE=4][COLOR=Purple][B]DÖRDÜNCÜ NOKTA[/B][/COLOR][/SIZE] Bana karşı bu yedi senedeki muameleler, sırf keyfî ve fevkalkanundur. Çünkü, menfîlerin ve esirlerin ve zindandakilerin kanunları meydandadır. [B]Onlar kanunen akrabasıyla görüşürler, ihtilâttan men olunmazlar.[/B] Her millet ve devlette ibadet ve taat, tecavüzden masundur. [B]Benim emsallerim, şehirlerde akrabalarıyla ve ahbaplarıyla beraber kaldılar.[/B] [B]Ne ihtilâttan, ne muhabereden ve ne de gezmekten men olunmadılar. Ben men olundum. Ve hattâ camiime ve ibadetime tecavüz edildi. Şâfiîlerce, tesbihat içinde kelime-i tevhidin tekrarı sünnet iken, bana terk ettirilmeye çalışıldı.[/B] Hattâ Burdur’da eski muhacirlerden Şebab isminde ümmî bir zât, kayınvalidesiyle beraber tebdil-i hava için buraya gelmiş; hemşehrilik itibarıyla benim yanıma geldi. [B]Üç müsellâh jandarma ile camiden istenildi.[/B] O memur, hilâf-ı kanun yaptığı hatayı setretmeye çalışıp, [COLOR=Blue]“Afedersiniz, gücenmeyiniz; vazifedir”[/COLOR] demiş, sonra [COLOR=Blue]“Haydi, git”[/COLOR] diyerek ruhsat vermiş. [B]Bu vakıaya sair şeyler ve muameleler kıyas edilse anlaşılır ki, bana karşı sırf keyfî muameledir ki, yılanları, köpekleri bana musallat ediyorlar. Ben de tenezzül etmiyorum ki onlarla uğraşayım. O muzırların şerlerini def etmek için, Cenâb-ı Hakka havale ediyorum.[/B] Zaten sebeb-i tehcir olan hâdiseyi çıkaranlar, şimdi memleketlerindedirler. Ve kuvvetli rüesalar, aşâirlerin başındadırlar. Herkes terhis edildi. [B]Başlarını yesin, dünyalarıyla alâkam olmadığı halde, beni ve iki zât-ı âhari müstesna bıraktılar.[/B] [B]Buna da peki dedim.[/B] Fakat o zâtlardan birisi bir yere müftü nasb olunmuş; memleketinden başka her tarafı geziyor ve Ankara’ya da gidiyor. Diğeri, İstanbul’da kırk binler hemşehrileri içinde ve herkesle görüşebilir bir vaziyette bırakılmış. Halbuki bu iki zât, benim gibi kimsesiz, yalnız değiller; maşâallah büyük nüfuzları var. Hem... Hem... [COLOR=Red][B]Halbuki, beni bir köye sokmuşlar, en vicdansız insanlarla beni sıkıştırmışlar.[/B][/COLOR] Yirmi dakikalık bir köye altı senede iki defa gidebildiğim gibi, o köye gitmek ve birkaç gün tebdil-i hava için ruhsat verilmediği bir derecede beni, muzaaf bir istibdat altında eziyorlar. [B]Halbuki, bir hükûmet ne şekilde olursa olsun, kanunu bir olur.[/B] [B]Köyler ve şahıslara göre ayrı ayrı kanun olmaz.[/B] [COLOR=Red][B]Demek hakkımdaki kanun, kanunsuzluktur.[/B][/COLOR] Buradaki memurlar, nüfuz-u hükûmeti, ağrâz-ı şahsiyede istimal ediyorlar. Fakat Cenâb-ı Erhamürrâhimîne yüz binler şükrediyorum ve tahdis-i nimet suretinde derim ki: Bütün onların bu tazyikat ve istibdatları, envâr-ı Kur’âniyeyi ışıklandıran gayret ve himmet ateşine odun parçaları hükmüne geçiyor, iş’âl ediyor, parlatıyor. Ve o tazyikleri gören ve gayretin hararetiyle inbisat eden o envâr-ı Kur’âniye, [B]Barla yerine bu vilâyeti, belki ekser memleketi bir medrese hükmüne getirdi.[/B] [B]Onlar beni bir köyde mahpus zannediyor. Zındıkların rağmına olarak, bilâkis, Barla kürsî-i ders olup, Isparta gibi çok yerler medrese hükmüne geçti. [/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT][LEFT][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=Black]اَلْحَمْدُ ِللهِ هٰذَا مِنْ فَضْلِ رَبِّى [COLOR=Black]"Rabbimin bu fazlından dolayı Allah’a hamdolsun." [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][B][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=DarkSlateGray][COLOR=Purple][COLOR=Red][U]Yirmi Sekizinci Mektup[/U][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Ne Yapayım, Acele Ettim, Kışta Geldim. Sizler İnşaallah...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…