Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Nûrolog" data-source="post: 153155" data-attributes="member: 12613"><p><span style="color: SlateGray"><strong>Çocuktum. 6-7 yaslarinda var yoktum. Bir Ramazan günüydü. Çemberlitasta oturdugumuz büyük Konaktan sokaga çiktim. Ileride, bir sehpaya oturttugu tablasindan çoluk çocuga seker meker satan birini gördüm. 10 para mi, 20 para mi, ne verdigimi hatirlayamadigim bir horoz sekeri satin aldim. Sekeri eme eme Konaga dönmek üzereydim ki, üzerime hamal kilikli bir adam çullandi. Yari ciddi, yari sakaci bir edâ ile haykirdi: </strong></span></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>-Su bacaksiza da bak! Sokakta, elâlemin karsisinda yiyor! </strong></span></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>Ödüm patlamisti sanki… Sekeri yere attim ve evime dogru kosmaya basladim. </strong></span></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>Adam beni kapiya kadar kovaladi. Konagin açik kapisini bu herifin suratina çarparcasina kapatincaya kadar adeta bayginlik geçirdim. </strong></span></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>Simdi, masum çocuklara degil, Ramazan günü açikça ve iftihar edercesine sigaralarini tüttüren her vasif disi insanlara o hamal kiligi içindeki saffet ve hassasiyetle hitap etmek istiyorum: </strong></span></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>-Günahinizi niçin Allahla aranizda birakmiyor ve sanki onun reklâmini yaparcasina, zedelediginiz Allah hakkina kul hakkini da ekliyorsunuz? Eskiden Ermenisi, Rumu, Yahudisi bu kul hakkina tecavüz etmemek için Ramazanlarda müslümanlarin karsisinda oruca aykiri bir harekette bulunmazlardi. Düsünün, sizin derekeniz ne olmali! </strong></span></p><p><span style="color: SlateGray"><strong></strong></span></p><p></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>Hamalin kovaladigi çocuk bugün 75 yasinda ama, kovalayanin soyundan kimse kalmadi. </strong></span></p><p><span style="color: SlateGray"><strong></strong></span></p><p></p><p> <span style="color: SlateGray"><strong>21 Temmuz 1980</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nûrolog, post: 153155, member: 12613"] [COLOR=SlateGray][B]Çocuktum. 6-7 yaslarinda var yoktum. Bir Ramazan günüydü. Çemberlitasta oturdugumuz büyük Konaktan sokaga çiktim. Ileride, bir sehpaya oturttugu tablasindan çoluk çocuga seker meker satan birini gördüm. 10 para mi, 20 para mi, ne verdigimi hatirlayamadigim bir horoz sekeri satin aldim. Sekeri eme eme Konaga dönmek üzereydim ki, üzerime hamal kilikli bir adam çullandi. Yari ciddi, yari sakaci bir edâ ile haykirdi: [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]-Su bacaksiza da bak! Sokakta, elâlemin karsisinda yiyor! [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]Ödüm patlamisti sanki… Sekeri yere attim ve evime dogru kosmaya basladim. [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]Adam beni kapiya kadar kovaladi. Konagin açik kapisini bu herifin suratina çarparcasina kapatincaya kadar adeta bayginlik geçirdim. [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]Simdi, masum çocuklara degil, Ramazan günü açikça ve iftihar edercesine sigaralarini tüttüren her vasif disi insanlara o hamal kiligi içindeki saffet ve hassasiyetle hitap etmek istiyorum: [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]-Günahinizi niçin Allahla aranizda birakmiyor ve sanki onun reklâmini yaparcasina, zedelediginiz Allah hakkina kul hakkini da ekliyorsunuz? Eskiden Ermenisi, Rumu, Yahudisi bu kul hakkina tecavüz etmemek için Ramazanlarda müslümanlarin karsisinda oruca aykiri bir harekette bulunmazlardi. Düsünün, sizin derekeniz ne olmali! [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]Hamalin kovaladigi çocuk bugün 75 yasinda ama, kovalayanin soyundan kimse kalmadi. [/B][/COLOR] [COLOR=SlateGray][/COLOR] [COLOR=SlateGray][B]21 Temmuz 1980[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…