Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Necip Fazıl Kısakürek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ANDELiB" data-source="post: 165120" data-attributes="member: 12335"><p><strong>üstad'ın veciz şiirleri</strong></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #00008b"><em>Allah ve İnsan</em></span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Seni aramam için beni uzağa attın!</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Alemi benim, beni kendin için yarattın</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Anlamak</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Anlamak yok çoçuğum, anlar gibi olmak var;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var...</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Aşk</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Allah, Resûl aşkıyle yandım, bittim, kül oldum!..</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Öyle zayıfladım ki, sonunda herkül oldum</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Aşk ve Korku</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Allah'tan nasıl korkmaz, insan O'nu sever de</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Dua</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Bıçak soksan gölgeme,</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Sıcacık kanım damlar.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Gir de bak bir ülkeme:</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Başsız başsız adamlar...</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ağlayın, su yükselsin!</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Belki kurtulur gemi.</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Anne, seccaden gelsin;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Bize dua et, emi</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Düşmanıma</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!..</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Düzen</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Doğan güneşler her gün aynı da her gün yeni;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ezelden ebede dek, işte İslam düzeni</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Ebedi Taze</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Bir yer var ki, orada sayı üstü endaze;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ne solmak, ne yıpranmak, her şey ebedi taze</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Ecel</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Yetişir boğuştuğum gece gündüz ecelle;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Allah Rahim ve Rahman, Allah Azze ve Celle...</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span><span style="color: darkblue"></span></p><p><span style="color: darkblue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Emanet</em></strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Bir anlık emanetle ne türlü övünelim;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Gel, rahmet kapısında ağlayıp dövünelim!..</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Ezan</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ölürken aynı ahenk, sala sesinden sızan:</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Kulağıma doğduğum günde okunan ezan</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Günah</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Sana şah damarından daha da yakın Allah;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Günah mı dedin; ondan uzağa düşmek günah</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">İslam</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselam;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İslam</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span><span style="color: darkblue"></span></p><p><span style="color: darkblue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Kader</em></strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Kader, beyaz kâğıda sütle yazılmış yazı;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı!..</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Müslüman Yüzü</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>O yüz ki, göz değince Allah'ı hatırlatır...</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Peygamber</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Sende insan ve toplum, sende temel ve bina;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ne getirdin, götürdün, bildirdinse amenna!...</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em><span style="color: darkblue">Rahmet</span></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Yaradan, rahmetini kahrından üstün saydı;</em></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong><em>Ne olurdu halimiz, gözyaşı olmasaydı? </em></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ANDELiB, post: 165120, member: 12335"] [b]üstad'ın veciz şiirleri[/b] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#00008b][I]Allah ve İnsan[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Tahoma][SIZE=4][B][I]Seni aramam için beni uzağa attın! Alemi benim, beni kendin için yarattın [COLOR=darkblue]Anlamak[/COLOR] Anlamak yok çoçuğum, anlar gibi olmak var; Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var... [COLOR=darkblue]Aşk[/COLOR] Allah, Resûl aşkıyle yandım, bittim, kül oldum!.. Öyle zayıfladım ki, sonunda herkül oldum [COLOR=darkblue]Aşk ve Korku[/COLOR] Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde, Allah'tan nasıl korkmaz, insan O'nu sever de [COLOR=darkblue]Dua[/COLOR] Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar. Gir de bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar... Ağlayın, su yükselsin! Belki kurtulur gemi. Anne, seccaden gelsin; Bize dua et, emi [COLOR=darkblue]Düşmanıma[/COLOR] Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!.. [COLOR=darkblue]Düzen[/COLOR] Doğan güneşler her gün aynı da her gün yeni; Ezelden ebede dek, işte İslam düzeni [COLOR=darkblue]Ebedi Taze[/COLOR] Bir yer var ki, orada sayı üstü endaze; Ne solmak, ne yıpranmak, her şey ebedi taze [COLOR=darkblue]Ecel[/COLOR] Yetişir boğuştuğum gece gündüz ecelle; Allah Rahim ve Rahman, Allah Azze ve Celle... [/I][/B][/SIZE][/FONT][COLOR=darkblue] [FONT=Tahoma][SIZE=4][B][I]Emanet[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4][B][I]Bir anlık emanetle ne türlü övünelim; Gel, rahmet kapısında ağlayıp dövünelim!.. [COLOR=darkblue]Ezan[/COLOR] Ölürken aynı ahenk, sala sesinden sızan: Kulağıma doğduğum günde okunan ezan [COLOR=darkblue]Günah[/COLOR] Sana şah damarından daha da yakın Allah; Günah mı dedin; ondan uzağa düşmek günah [COLOR=darkblue]İslam[/COLOR] Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselam; Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İslam [/I][/B][/SIZE][/FONT][COLOR=darkblue] [FONT=Tahoma][SIZE=4][B][I]Kader[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Tahoma][SIZE=4][B][I]Kader, beyaz kâğıda sütle yazılmış yazı; Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı!.. [COLOR=darkblue]Müslüman Yüzü[/COLOR] O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki, göz değince Allah'ı hatırlatır... [COLOR=darkblue]Peygamber[/COLOR] Sende insan ve toplum, sende temel ve bina; Ne getirdin, götürdün, bildirdinse amenna!... [COLOR=darkblue]Rahmet[/COLOR] Yaradan, rahmetini kahrından üstün saydı; Ne olurdu halimiz, gözyaşı olmasaydı? [/I][/B][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Necip Fazıl Kısakürek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…