Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Neden daha önce ölmedim dersin??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci19" data-source="post: 57131"><p><span style="color: #ff0900">İşte, kabristana geldi kafile! </span></p><p><span style="color: #ff0900">Bağırmak, çağırmak artık nafile! </span></p><p><span style="color: #ff0900">Gireceksin mezara takdir öyle, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Rabbimizin kesin kanunu böyle. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Başka kanunlar geçersiz orada, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Yalnız ilâhi kanun geçer orda. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Mezara indirirler incitmeden, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Senin gördüğünü, onlar görmeden. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kur’an okuyup, dua ederler, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sonra kalkıp, işlerine giderler. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Can dostların giderken yavaş yavaş, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kabrinde kopacaktır büyük savaş. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Hayal gibi geçti dünya hayatın, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Yalnız kaldın, gitti bütün dostların. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Gidenlerin arkasından bakarsın, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Ayak seslerini tek tek duyarsın. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Konuşarak, gülüşerek giderler, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Seni yalnız bırakarak giderler. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Ah! Sanki dün doğdum, koştum, oynadom, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Hani nerede dostlarım, evladım? </span></p><p><span style="color: #ff0900">şu an gerçekten mezarda mıyım ben? </span></p><p><span style="color: #ff0900">Korkunç kâbuslar mı görüyorum ben? </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kâbus mu? Rüyâ mı? Hayal mi? derken, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sorgu melekleri gelir göklerden. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Meleklerin adı Münker-Nekir’dir, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sesleri gök gürlemesi gibidir. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Heybetle “Rabbin kim?” diye sorarlar! </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Seni yaratan kim?” diye sorarlar! </span></p><p><span style="color: #ff0900">Günahtan kaçan gerçek mü’min isen, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Yüce Allah’a kulluk etmiş isen, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Hiç korkmadan melekleri dinlersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Rabbim ALLAH!“diye cevap verirsin. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sonra Dinin, Peygamberi sorarlar, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Bunların da cevabını alırlar. </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Dinim İslâm, başka din bilmem! “ dersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Dünyada İslâm’ı yaşadım” dersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Peygamberim de Muhammed’dir” dersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900">“Peygamberimi çok severim” dersin. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sevincinden aslan gibi kükrersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kelime-i Şehadet getirirsin! </span></p><p><span style="color: #ff0900">İmânın parlar, kabrinde NUR olur, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kabrin hem geniş hem aydınlık olur. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Namaz, nur şeklinde yardımcın olur, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Sâlih mü’minler, arkadaşın olur. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Ölen yakınların hepsi gelirler, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Seninle açıkça sohbet ederler. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Münker-Nekir sevinerek giderler, </span></p><p><span style="color: #ff0900">Artık sana korku, hüzün yok derler. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Kabrin Cennet bahçesi olur, </span></p><p><span style="color: #ff0900">O an sana, en büyük bayram olur. </span></p><p><span style="color: #ff0900">Huzur, güven, ruhsal zevke erersin, </span></p><p><span style="color: #ff0900"><strong>Neden daha önce ölmedim dersin!..</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci19, post: 57131"] [color=#ff0900]İşte, kabristana geldi kafile! Bağırmak, çağırmak artık nafile! Gireceksin mezara takdir öyle, Rabbimizin kesin kanunu böyle. Başka kanunlar geçersiz orada, Yalnız ilâhi kanun geçer orda. Mezara indirirler incitmeden, Senin gördüğünü, onlar görmeden. Kur’an okuyup, dua ederler, Sonra kalkıp, işlerine giderler. Can dostların giderken yavaş yavaş, Kabrinde kopacaktır büyük savaş. Hayal gibi geçti dünya hayatın, Yalnız kaldın, gitti bütün dostların. Gidenlerin arkasından bakarsın, Ayak seslerini tek tek duyarsın. Konuşarak, gülüşerek giderler, Seni yalnız bırakarak giderler. Ah! Sanki dün doğdum, koştum, oynadom, Hani nerede dostlarım, evladım? şu an gerçekten mezarda mıyım ben? Korkunç kâbuslar mı görüyorum ben? Kâbus mu? Rüyâ mı? Hayal mi? derken, Sorgu melekleri gelir göklerden. Meleklerin adı Münker-Nekir’dir, Sesleri gök gürlemesi gibidir. Heybetle “Rabbin kim?” diye sorarlar! “Seni yaratan kim?” diye sorarlar! Günahtan kaçan gerçek mü’min isen, Yüce Allah’a kulluk etmiş isen, Hiç korkmadan melekleri dinlersin, “Rabbim ALLAH!“diye cevap verirsin. Sonra Dinin, Peygamberi sorarlar, Bunların da cevabını alırlar. “Dinim İslâm, başka din bilmem! “ dersin, “Dünyada İslâm’ı yaşadım” dersin, “Peygamberim de Muhammed’dir” dersin, “Peygamberimi çok severim” dersin. Sevincinden aslan gibi kükrersin, Kelime-i Şehadet getirirsin! İmânın parlar, kabrinde NUR olur, Kabrin hem geniş hem aydınlık olur. Namaz, nur şeklinde yardımcın olur, Sâlih mü’minler, arkadaşın olur. Ölen yakınların hepsi gelirler, Seninle açıkça sohbet ederler. Münker-Nekir sevinerek giderler, Artık sana korku, hüzün yok derler. Kabrin Cennet bahçesi olur, O an sana, en büyük bayram olur. Huzur, güven, ruhsal zevke erersin, [b]Neden daha önce ölmedim dersin!..[/b][/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Neden daha önce ölmedim dersin??
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…