Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Risale-i Nur'a ve Bediüzzaman'a Gelen İtirazlar
Neden Risale-i Nurlar'ın Üzerinde Kur'an'dan Fazla Duruluyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aciz_kul" data-source="post: 259331" data-attributes="member: 1013803"><p>Ben ehli dünyanın içinde yaşıyorum. Bulunduğum işyerim ve sülalem dinden uzak. Babam o kadar kızardı ki zamanında dini böldüler, parçaladılar nurcusu var tarikatçısı var diye bana söylenir dururdu neden çünkü kendisi dinini bilmiyor ve yaşamıyordu. Ne oruç tutar ne de namaz kılardı genelde herkesin yaptığı cumaya bile gitmezdi. Ben o ortamda kimseye çaktırmadan belli etmeden yapardım ne yapacaksam. Annem ayrı zorluk çıkarıyordu, babam ayrı. Çok korkuyorlardı elimizden kayıp gitti evladımızın kimler beynini yıkadı diye. Ben eğer bu ortamda kalkıp Risale-i Nur'u anlatsaydım onlara zaten sadece inanıyor ibadet yok anne babasından gelen gelenekle inanıyor dinini bilmiyor nasıl anlayacak Risale-i Nur'u anlamadı. Çünkü takıntıları vardı bizim kitabımız Kuran'ı Kerim açıp bir kere okumamış okumayıda bilmiyor ama lafa gelince var. Ben zamanla durumu izah etmeye çalıştım yavaş yavaş Kuran'ı Kerimden ayet örnekleri verip sonra onun hakikatini açıklamaya çalıştım üstad Hazretleri bununla ilgili çok güzel anlatıyor demeye başladım neden üstad diyorsun ona bile takıldılar düşünün yani. Aradan yıllar geçti tam 15 yıl oldu artık hepsi Allah'ın izniyle imanlarına kavuştular hayatta aklıma gelmezdi ama annem Risale-i Nur'u ben okuyorum ama anlamıyorum demeye başladı. Hidayeti verecek olan Allah'tır elhamdülillah verdi. Eğer çevreniz islamdan uzak ise bunu ancak çeken bilir. Etrafımda Üstad Hz. tepkili tonlarca insan var ama zamanla doğru davranıp doğru yerde konuşmayı ve susmayı bilirsen hayatınla örnek olabilirsen Allah onların kalplerinide yumuşatacaktır. Ben anlatmayı belki bilemiyorum beceriksizliğim ama hiç kolay değil Allah isterse olur deyip sabrediyorum. Dinini bilip neden Risale-i Nur diyene derdini anlatabilirsin ama dinini bilmeyip siz dini böldünüz bizim kitabımız var diyene biraz anlatması kolay olmuyor elbette bir gün oluyor ama herkesin imtihanı ayrı sabredersen Allah bir gün mükafatını veriyor. Belki islamı yaşayanlar arasında yaşayan kardeşlerimize konu basit gelebilir ama yaşamayanın durumu çok zor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aciz_kul, post: 259331, member: 1013803"] Ben ehli dünyanın içinde yaşıyorum. Bulunduğum işyerim ve sülalem dinden uzak. Babam o kadar kızardı ki zamanında dini böldüler, parçaladılar nurcusu var tarikatçısı var diye bana söylenir dururdu neden çünkü kendisi dinini bilmiyor ve yaşamıyordu. Ne oruç tutar ne de namaz kılardı genelde herkesin yaptığı cumaya bile gitmezdi. Ben o ortamda kimseye çaktırmadan belli etmeden yapardım ne yapacaksam. Annem ayrı zorluk çıkarıyordu, babam ayrı. Çok korkuyorlardı elimizden kayıp gitti evladımızın kimler beynini yıkadı diye. Ben eğer bu ortamda kalkıp Risale-i Nur'u anlatsaydım onlara zaten sadece inanıyor ibadet yok anne babasından gelen gelenekle inanıyor dinini bilmiyor nasıl anlayacak Risale-i Nur'u anlamadı. Çünkü takıntıları vardı bizim kitabımız Kuran'ı Kerim açıp bir kere okumamış okumayıda bilmiyor ama lafa gelince var. Ben zamanla durumu izah etmeye çalıştım yavaş yavaş Kuran'ı Kerimden ayet örnekleri verip sonra onun hakikatini açıklamaya çalıştım üstad Hazretleri bununla ilgili çok güzel anlatıyor demeye başladım neden üstad diyorsun ona bile takıldılar düşünün yani. Aradan yıllar geçti tam 15 yıl oldu artık hepsi Allah'ın izniyle imanlarına kavuştular hayatta aklıma gelmezdi ama annem Risale-i Nur'u ben okuyorum ama anlamıyorum demeye başladı. Hidayeti verecek olan Allah'tır elhamdülillah verdi. Eğer çevreniz islamdan uzak ise bunu ancak çeken bilir. Etrafımda Üstad Hz. tepkili tonlarca insan var ama zamanla doğru davranıp doğru yerde konuşmayı ve susmayı bilirsen hayatınla örnek olabilirsen Allah onların kalplerinide yumuşatacaktır. Ben anlatmayı belki bilemiyorum beceriksizliğim ama hiç kolay değil Allah isterse olur deyip sabrediyorum. Dinini bilip neden Risale-i Nur diyene derdini anlatabilirsin ama dinini bilmeyip siz dini böldünüz bizim kitabımız var diyene biraz anlatması kolay olmuyor elbette bir gün oluyor ama herkesin imtihanı ayrı sabredersen Allah bir gün mükafatını veriyor. Belki islamı yaşayanlar arasında yaşayan kardeşlerimize konu basit gelebilir ama yaşamayanın durumu çok zor. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Risale-i Nur'a ve Bediüzzaman'a Gelen İtirazlar
Neden Risale-i Nurlar'ın Üzerinde Kur'an'dan Fazla Duruluyor?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…