Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Nefs Terbiyesi Nasıl Yapılır..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 183908" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Bağışlanma Dileği</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black">Ey şefkati ve merhameti sınırsız olan Allahım,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Bütün kalbim, ruhum ve samimiyetimle ellerimi <span style="color: Black">Sana </span>kaldırıp yalvarıyorum. Bugüne kadar <span style="color: Black">Sana </span>dönmek, <span style="color: Black">Sen</span>in sevmediğin şeyleri yapmamak ve bütün ruhumla <span style="color: Black">Sana</span> bağlanmak konusunda verdiğim sözleri bozdum. Hep nefsimin ve şeytanın çirkin tuzaklarına kapılıp, vicdanım feryat ettiği halde, <span style="color: Black">Senin</span> huzurunda<span style="color: Black"> Sana</span> isyan anlamına gelecek kötülükleri işleme cüretkarlığında bulundum.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Ben şu anda <span style="color: Black">Sen</span>’in kudretinin tecellisiyle bu sözleri söylerken, tekrar, utançla kararmış alnımla huzurunda boynumu eğiyorum. Bir daha <span style="color: Black">Sen</span>’in engin merhametine sığınarak, azabından korkup rahmetin için yalvarıyorum. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black">Şefkatli ve Merhametli Allahım,</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Şüphesiz, <span style="color: Black">Sen</span>’in kullarına olan şefkat ve merhametin, bütün annelerin ruhlarına bağışladığın evlat şefkatiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ve sınırsızdır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Tekrar, rahmetini ümit ederek, bulanık gözlerimi göğsüme indirip, bağışlanmamı diliyorum. <span style="color: Black">Sen</span>’den başka el açacağım, sonuçta <span style="color: Black">Sen</span>’den başka kapısına sığınacağım, <span style="color: Black">Sen</span>’den başka kalbimin ve ruhumun sınırsız arzularını tatmin edebilecek kimse yok.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black">Rabbim…</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Bir daha, beni bağışlamanı içtenlikle istiyorum. <span style="color: Black">Sen</span>’in sevmediğin ve beni <span style="color: Black">Sana</span> sevdirmeyecek şeyleri yapmamak hususunda, bana sağlam bir irade vermeni diliyorum. Nefsime galip gelmek, nefsimin çirkin arzularını senin çizdiğin meşru daire çerçevesinde tatmin etmek konusunda bana başarı vermeni diliyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Şüphesiz benim ve sevdiklerimin ve sevmek istediklerimin sahibi <span style="color: Black">Sensin</span>. <span style="color: Black">Sen</span>’in mülkün olan şeylere yönelen nefsimin <span style="color: Black">Sen</span>den izinsiz istemesine karşı, <span style="color: Black">Sen</span>’in yardımına sığınıyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Bana insanlığın özellikle sonsuz mutluluğunu destekleyecek çalışmalarda bulunmama yetecek bir beden ve zihin sağlığı bağışlamanı diliyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Black">Allahım…</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Evreni O’nun nurundan yarattığın, bizim <span style="color: Black">Sen</span>i tanımamızı borçlu olduğumuz <span style="color: Red"><span style="color: DarkGreen">Sevgili </span>Peygamberimizin (asm) </span>sana olan engin sevgisi hürmetine; <span style="color: Black">Sen</span>'in <span style="color: Black">Kadir</span>, <span style="color: Black">Rahim</span> <span style="color: DarkGreen">ve <span style="color: Black">Vedud</span> ]isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle. Hayırlı hedeflerimden ayrılmama izin verme. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black">Allahım!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p> <span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Beni sürükleyip <span style="color: Black">Sen</span>den uzaklaştırmaya yırtınan nefsimin ellerine teslim etme. <span style="color: Black">Sen</span>i sevmekten daha büyük bir mutluluk olamaz. Lütfen <span style="color: Black">Sen</span>i bana sevdir. Ruhuma her sabah bu duayı samimiyetle okumaya beni teşvik edecek bir arzu ver.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black">Rabbim! </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum. Beni karanlık ve tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum. Kusurlarımdan utanıyorum. Yalanlarımdan, bencilliklerimden, ikiyüzlülüklerimden, şükürsüzlüklerimden utanıyorum. Eğer beni bağışlarsan ve seversen, bundan daha büyük neyi başarabilirim.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle <span style="color: Black">sana</span> sığınıyorum<span style="color: Black"> <span style="color: Black">Allahım</span></span>. Senden uzaklara düşmekten Sana sığınıyorum. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkGreen">Amin…</span></span></p><p>kaynak:risaleforum.com</p><p>______</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 183908, member: 5987"] [SIZE="4"][COLOR="DarkGreen"]Bağışlanma Dileği [COLOR="Black"]Ey şefkati ve merhameti sınırsız olan Allahım,[/COLOR] Bütün kalbim, ruhum ve samimiyetimle ellerimi [COLOR="Black"]Sana [/COLOR]kaldırıp yalvarıyorum. Bugüne kadar [COLOR="Black"]Sana [/COLOR]dönmek, [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]in sevmediğin şeyleri yapmamak ve bütün ruhumla [COLOR="Black"]Sana[/COLOR] bağlanmak konusunda verdiğim sözleri bozdum. Hep nefsimin ve şeytanın çirkin tuzaklarına kapılıp, vicdanım feryat ettiği halde, [COLOR="Black"]Senin[/COLOR] huzurunda[COLOR="Black"] Sana[/COLOR] isyan anlamına gelecek kötülükleri işleme cüretkarlığında bulundum. Ben şu anda [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in kudretinin tecellisiyle bu sözleri söylerken, tekrar, utançla kararmış alnımla huzurunda boynumu eğiyorum. Bir daha [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in engin merhametine sığınarak, azabından korkup rahmetin için yalvarıyorum. [COLOR="Black"]Şefkatli ve Merhametli Allahım,[/COLOR] Şüphesiz, [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in kullarına olan şefkat ve merhametin, bütün annelerin ruhlarına bağışladığın evlat şefkatiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ve sınırsızdır. Tekrar, rahmetini ümit ederek, bulanık gözlerimi göğsüme indirip, bağışlanmamı diliyorum. [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’den başka el açacağım, sonuçta [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’den başka kapısına sığınacağım, [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’den başka kalbimin ve ruhumun sınırsız arzularını tatmin edebilecek kimse yok. [COLOR="Black"]Rabbim…[/COLOR] Bir daha, beni bağışlamanı içtenlikle istiyorum. [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in sevmediğin ve beni [COLOR="Black"]Sana[/COLOR] sevdirmeyecek şeyleri yapmamak hususunda, bana sağlam bir irade vermeni diliyorum. Nefsime galip gelmek, nefsimin çirkin arzularını senin çizdiğin meşru daire çerçevesinde tatmin etmek konusunda bana başarı vermeni diliyorum. Şüphesiz benim ve sevdiklerimin ve sevmek istediklerimin sahibi [COLOR="Black"]Sensin[/COLOR]. [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in mülkün olan şeylere yönelen nefsimin [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]den izinsiz istemesine karşı, [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]’in yardımına sığınıyorum. Bana insanlığın özellikle sonsuz mutluluğunu destekleyecek çalışmalarda bulunmama yetecek bir beden ve zihin sağlığı bağışlamanı diliyorum.[/COLOR] [COLOR="Black"]Allahım…[/COLOR] Evreni O’nun nurundan yarattığın, bizim [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]i tanımamızı borçlu olduğumuz [COLOR="Red"][COLOR="DarkGreen"]Sevgili [/COLOR]Peygamberimizin (asm) [/COLOR]sana olan engin sevgisi hürmetine; [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]'in [COLOR="Black"]Kadir[/COLOR], [COLOR="Black"]Rahim[/COLOR] [COLOR="DarkGreen"]ve [COLOR="Black"]Vedud[/COLOR] ]isimlerinin hürmetine, yakarışlarımı katında kabul eyle. Hayırlı hedeflerimden ayrılmama izin verme. [COLOR="Black"]Allahım![/COLOR] Beni sürükleyip [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]den uzaklaştırmaya yırtınan nefsimin ellerine teslim etme. [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]i sevmekten daha büyük bir mutluluk olamaz. Lütfen [COLOR="Black"]Sen[/COLOR]i bana sevdir. Ruhuma her sabah bu duayı samimiyetle okumaya beni teşvik edecek bir arzu ver. [COLOR="Black"]Rabbim! [/COLOR] Beni bağışlayıp, sevdiklerine dahil etmeni istiyorum. Beni karanlık ve tehlikeli yollardan geçirirken yalnız bırakmamanı, benim yanımda olduğunu hissetmemi sağlamanı istiyorum. Kusurlarımdan utanıyorum. Yalanlarımdan, bencilliklerimden, ikiyüzlülüklerimden, şükürsüzlüklerimden utanıyorum. Eğer beni bağışlarsan ve seversen, bundan daha büyük neyi başarabilirim. Kovulanlardan olmaktan ısrarla ve içtenlikle [COLOR="Black"]sana[/COLOR] sığınıyorum[COLOR="Black"] [COLOR="Black"]Allahım[/COLOR][/COLOR]. Senden uzaklara düşmekten Sana sığınıyorum. Amin…[/COLOR][/SIZE] kaynak:risaleforum.com ______ [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Nefs Terbiyesi Nasıl Yapılır..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…