Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
nefsimi herkesten ziyade nasihate muhtaç görüyorum ..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 196043" data-attributes="member: 8625"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred"><strong>O vakit anladım: O zât o sözü, bütün nüfus-ı emmarenin namına söylemiş gibidir veya söylettirilmiştir. O zaman ben dahi dedim: Madem nefsim emmaredir</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hmm... demek nefsimiz ibadetten yana usanıyorsa, tenbellik ediyorsa; </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yada haramlara karşı cesur davranıyorsa, kendini sakınmıyorsa; </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yada küçük bir şeyden birşey olmaz diyorsa; <em><strong>bileceğiz ve şübhe etmeyeceğiz ki; </strong></em></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><strong>bizim nefsimiz emmaredir. İyiliği değil, kötülüğü ister ve emreder</strong></em>.</span></p><p></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred"><strong>O zaman ben dahi dedim: Madem nefsim emmaredir. Nefsini ıslah etmeyen, başkasını ıslah edemez.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu muhteşem ifade bir pusula gibi; nasihatı önce nefsine yap, önce onu ıslah et, sonra o emre itaati başkalarından bekle.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kendi namaz kılmayan; önce kendisi namaz kılacak; sonra eşinden, çocuğundan isteyecek.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kişi önce kendisi başkalarına edebli olacak; sonra başkalarından edeb isteyecek.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kişi önce kendisi hak yemeyecek; sonra başkalarından hak yememesini isteyecek.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kişi önce kendisini haramlarda koruyacak; sonra başkalarına haramlardan kendin koru diye nasihat edecek.</span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kişi önce kendisi ilim öğrenecek; sonra başkalarına ilim öğren diye tavsiye edicek.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yani fiilî olsun, ilmî olsun; kabul ve itaatte önce kendi nefsi, sonra başkaları. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Demek, kişi önce gözünü kendi nefsine dikecek, ona bakacak ne halde olduğunu görecek, bundan sonra başkalarına bakacak. Ben anlıyorum ki, <em><strong>kişi sadece kendi nefsine bile baksa, onun güzel islamî yaşantısı doğal olarak başkalarına tesir eder, nasihat eder. En guzel nasihat, hal ile olan nasihattır. Kâl ile olan bazan aks-ul amel edebiliyor.</strong></em></span></p><p></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred"><strong>Öyle ise, nefsimden başlarım.</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: right"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><em>(21. Söz derslerinden)</em></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 196043, member: 8625"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred][B]O vakit anladım: O zât o sözü, bütün nüfus-ı emmarenin namına söylemiş gibidir veya söylettirilmiştir. O zaman ben dahi dedim: Madem nefsim emmaredir[/B][/COLOR][/FONT][/CENTER] [FONT=Comic Sans MS]Hmm... demek nefsimiz ibadetten yana usanıyorsa, tenbellik ediyorsa; [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]yada haramlara karşı cesur davranıyorsa, kendini sakınmıyorsa; [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]yada küçük bir şeyden birşey olmaz diyorsa; [I][B]bileceğiz ve şübhe etmeyeceğiz ki; [/B][/I][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][I][B]bizim nefsimiz emmaredir. İyiliği değil, kötülüğü ister ve emreder[/B][/I].[/FONT] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred][B]O zaman ben dahi dedim: Madem nefsim emmaredir. Nefsini ıslah etmeyen, başkasını ıslah edemez.[/B][/COLOR][/FONT][/CENTER] [FONT=Comic Sans MS]Bu muhteşem ifade bir pusula gibi; nasihatı önce nefsine yap, önce onu ıslah et, sonra o emre itaati başkalarından bekle.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kendi namaz kılmayan; önce kendisi namaz kılacak; sonra eşinden, çocuğundan isteyecek.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kişi önce kendisi başkalarına edebli olacak; sonra başkalarından edeb isteyecek.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kişi önce kendisi hak yemeyecek; sonra başkalarından hak yememesini isteyecek.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kişi önce kendisini haramlarda koruyacak; sonra başkalarına haramlardan kendin koru diye nasihat edecek.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kişi önce kendisi ilim öğrenecek; sonra başkalarına ilim öğren diye tavsiye edicek.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Yani fiilî olsun, ilmî olsun; kabul ve itaatte önce kendi nefsi, sonra başkaları. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Demek, kişi önce gözünü kendi nefsine dikecek, ona bakacak ne halde olduğunu görecek, bundan sonra başkalarına bakacak. Ben anlıyorum ki, [I][B]kişi sadece kendi nefsine bile baksa, onun güzel islamî yaşantısı doğal olarak başkalarına tesir eder, nasihat eder. En guzel nasihat, hal ile olan nasihattır. Kâl ile olan bazan aks-ul amel edebiliyor.[/B][/I][/FONT] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred][B]Öyle ise, nefsimden başlarım.[/B][/COLOR][/FONT] [/CENTER] [RIGHT][FONT=Comic Sans MS][B][I](21. Söz derslerinden)[/I][/B][/FONT][/RIGHT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
nefsimi herkesten ziyade nasihate muhtaç görüyorum ..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…