Niyetin akseder kalbine, serdettiğin o nefesine!

Mustafa Cilasun

Well-known member
[FONT=Georgia, sans-serif][/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Ne söylersek söyleyelim, dilediğimizce perdeleyelim[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Esrarında lal olan anları duymayalım, sahneleşen ağıtlarımızı ah ile bırakalım[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Kim olduğumuzu, neden korktuğumuzu, umursamadığımız muştuyu nasıl satalım[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Ne gelirse başımıza, çareler adına avuntulara sarılsakta, aşkı kalpte yaşatıp yormayalım[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Neden suallerden kaçınırız, malik olmaktan yakınırız[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Hiç gam etmeden hicrana susarız, hüzün buğusuna kalbimizi bırakır ve ağlarız[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Neden kapılar açılmaz, umut aşk ile sıvanmasıkça asla sevdalar için hiçbir yol alamaz[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Nasıl bir yol ki, öte için umut ki, aşk maşuku için sırat ki hakkıyla ve idrak ile anlaşılmaz[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Kimseye sözüm yok, mahkum olmak niye sinemde ok[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Suskun bakışlar, ukteleşen sancılar, sabrı yoran ıstıraplar, kanaat içinde yakarışlar uzak[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Ne öğrendik, nelere meylederek sefil hale geldik niye frankları içimize sindirdik nasıl tuzak[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Ne zaman fark edeceksin nefsi telakkilarinde vazgeçip hak ile nefesleneceksin ki haydi kalk[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Bir bak annenin çileli yüzüne, babanın nazarıyla[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Yanıp tutuşan sevgi ve hamiyetli nefesiyle, canından vazgeçiren aşklaşan hasletiyle[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Yağmur niye zarif bir şekilde nükseder, sinende bekleyen umutlara sevkeder sukutuyle[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Her attığın adımın, nefesi daralan mazlumun, çare için çırpınan kadının hıçkırıkları niye[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Ölüm neden senin ikliminde sessiz ve hissizdir[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]İdrak ve izan kimin içindir, düşünebilmek insana mahsus bir özelliktir,tahkik istikamettir[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Kimin için canından vazgeçersin, hala uzuvların için bir bedel ümit edersin, kalbi halindir[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Kalk artık miskin miskin uzanma, sancı çeken sokakların ahına sessiz kalman ne fakirliktir[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Sessiz ve sakin duvara baktım, kimleri andım[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Sekülerlik adına nefes nefese kalanlarla yaşamaya mı adandım, adaleti ben ne sandım[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Niye teslimiyeti hakkıyla talim etmeden, gerekçelerini bilmeden hoyratça yaşadım kaldım[/FONT]
[FONT=Georgia, sans-serif]Sanki takatim bitmeyecek sandım, secde yaparken hayıflanıp ağladım, kalbimle yastaydım[/FONT]

[FONT=Georgia, sans-serif]Mustafa CİLASUN[/FONT]