nur cemaatinden olmanın şartı nedir?

filolog

New member
Selamün Aleyküm,

Nur cemaatine dahil olmak ve bu cemaatten birileriyle tanışmak için gerekli olan şeyler nelerdir? Bilgilendirirseniz çok memnun kalacağım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Fi eminillah...

hasret

Well-known member
hoşgeldin kardeşim,nurlara dahil olmanın şartlarını ve faydalarını üstad dan dinliyelim:

Ahiret kardeşlerime mühim bir ihtar:
İki Maddedir.
Birincisi: Risale-i Nur’ a intisab eden kimsenin en ehemmiyetli vazifesi, onu yazmak ve yazdırmaktır ve intişarına yardım etmektir. Onu yazan ve yazdıran ve okuyan, "Risale-i Nur Talebesi" ünvanını alır ve o ünvan altında, her yirmi dört saatte benim lisanımla belki yüz defa, bazan daha ziyade, hayırlı dualarımda ve manevî kazançlarımda hissedar olmakla beraber, benim gibi dua eden kıymettar binler kardeşlerin ve Risale-i Nur talebelerinin dualarına ve kazançlarına dahi hissedar olur. Hem dört vecihle dört nevî ibadet-i makbule hükmünde bulunan kitabetinde hem îmanını kuvvetlendirmek, hem başkalarının îmanlarını tehlikeden kurtarmaya çalışmak, hem hadîsin hükmüyle, "Bir saat tefekkür, bazan bir sene kadar bir ibadet hükmüne geçen" tefekkür-ü îmanîyi elde etmek ve ettirmek, hüsn-ü hattı olmayan ve vaziyeti çok ağır bulunan Üstadına yardım etmekle hasenatına iştirak etmek gibi çok faideleri elde edebilir. Ben kasemle temin ederim ki; bir küçük risaleyi kendine bilerek yazan adam, bana büyük bir hediye vermiş hükmüne geçer. Belki her bir sahifesi, bir okka şeker kadar beni memnun eder.

BEŞ TÜRLÜ DE DÜNYEVİ FAYDASI VAR:
1. Rızıkta bereket.
2. Kalbde rahat ve sürur.
3. Maişette suhulet.
4. İşlerinde muvaffakiyet.
5. Talebelik faziletini almakla bütün Risale-i Nur talebelerinin has dualarına hissedar olmaktır.

KALEMLE NUR LARA HİZMET VE SADAKATLE TALEBESİ OLMANIN İKİ MÜHİM NETİCESİ VARDIR:
1. Ayat-ı Kur’âniyenin işaretiyle, imanla kabre girmektir.
2. Bütün şakirtlerin manevi kazançlarına, Nur dairesindeki şirket-i maneviye sırrıyla, umum onların hasenatlarına hissedar olmaktır.
Hem bu talebesizlik zamanında, melaikelerin hürmetine mazhar olan HAŞİYE talebe-i ulum-u diniye sınıfına dahil olup alem-i berzahta-talihi varsa, tam muvaffak olmuşsa-Hafız Ali ve Meyve de bahsi geçen meşhur talebe gibi; şüheda hayatına mazhar olmaktır.

evet kardeşim,cematten birileriyle tanışmaya gelince bu konu ile alakalı yönetici abilerimiz size yardım ederler herhalde,galiba,sanırsam :)

filolog

New member
Eğer yönetici arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. fakat benim istediğim sadece bu forumda tanışmak değil, gerçek hayatta bu yolda yürümek.. Bunun için kendimi tanıtmam ve düşüncelerimi beyan etmem gerekiyor ama sanırsam bunu herkese açık forumda yapmam doğru olmayacak. Bana yardımcı olmak isteyen yönetici arkadaşlar olursa özel mesajlarını bekliyorum.

hasret

Well-known member
hıım kardeşim tebrik ederim seni,rabbim seni müdavim kılsın bu yolda,
şimdi ne olduğunu kestirsem ben yardımcı olurdum ama,istenmeyen durumlar meydana cıkabilir:)
kendinizi tanıtacağınız bölümler var.
ama siz isterseniz yinede yönetici abileri bekleyin.

hasret

Well-known member
hıım burda bazı kimlikler vurgulanmıyoda ondan:)
bende yeni öğrendim sende öğrenirsin,özel mesaja gelince yanılmıyorsam biz üyeler birbirimize değil ama yöneticilere cekebiliyoruz.

Sergerdan

Well-known member
filolog ' Alıntı:
Eğer yönetici arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. fakat benim istediğim sadece bu forumda tanışmak değil, gerçek hayatta bu yolda yürümek.. Bunun için kendimi tanıtmam ve düşüncelerimi beyan etmem gerekiyor ama sanırsam bunu herkese açık forumda yapmam doğru olmayacak. Bana yardımcı olmak isteyen yönetici arkadaşlar olursa özel mesajlarını bekliyorum.

Kardeş lemalar abiye söyliyecegim şimdi msn si açık degildi.İnş en kısa zamanda olur abi.yarın en geç cevap verilir.

T

Tarihci19

Misafir
Aleykümselam hoşgeldiniz, üyeliğinizin ve nur talebeliğinizin aktif ve daimi olmasını temeni eder hayırlara vesile olmasını dilerim..