Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Nur talebeleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ennur" data-source="post: 190383" data-attributes="member: 15541"><p><span style="font-family: 'Verdana'">Ey genç kardeş, güvenme kendine, sığın Allah'a.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Gençliğin gidiyor, gelmez bir daha.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Zamanın kadrini bil, çalış Nura.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Şiddetle tazyikle başarı olmaz.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Kibirden, inattan kimse hoşlanmaz.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hayatı cahillikle geçirmek olmaz,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">İlm-i îman, irfana doyum olmaz.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Lüzumsuz, nefsanî şeylerle vakit öldürme,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Din düşmanlarına ser ver de sırrını verme.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Nefsine uyup da günaha girme,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Şeytana kanıp da tembelliğe düşme.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">En büyük saadet Allah'a itaat,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hiç şüphe etme. Nurlar dostun olmalı.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Nurlarla nurlanmak kastın olmalı.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">İman, ahlak, meziyetle güzel olmalı.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Allah, Resulullah aşkıyla yanmalı,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Nurları okumak sevdasıyle coşmalı.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Gayemize erişmekte kararlıyız biz.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Bu ebedî gaye her şeyden üstündür şüphesiz.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Dünyada, uhrada iksir-i saadettir îman.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Nur-u îman kuvveti pek yamandır, yaman;</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Zafer-i İslam’a yakındır zaman.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Dinine bağlı ol, nefse uyma sen.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Dini en güzel şekilde nurlardan öğren.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Beş vakit namazı kıl delikanlı!</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">0l yüce Allah'a kul delikanlı!</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Nur hizmetine düş ey delikanlı!</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hizmet-i Kur'an aşkıyla yan delikanlı!</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Ey Risale-i Nur, sana geldim.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Bir gaflet uykusuyla uyumuşum meğer ben.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Yalanla avunmuşum hakikatler dururken ben.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Bu alemi toz pembe görmüşüm penceremden.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">O zaman hedefini göremeyen bir seldim;</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Ama gerçeği görüp işte tevbeye geldim;</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Bunca yıldır işlenen günahı atmak için,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Doğruluğun verdiği huzuru tatmak için,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Kuruyan gözlerimi tekrar akıtmak için,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Çok uzak beldelerden kapına yayan geldim.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Kul olmak ümidiyle hep yalvarmaya geldim.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">İstemiyorum artık ne servet, ne eğlence,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Erişti hidayetim çözüldü bu bilmece,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Her saat, her saniye, her gündüz ve her gece,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">İmanımla tutuşup aşkınla yana geldim.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Seni içimde bulup, şimdi ben sana geldim.</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">ZÜBEYİR GÜNDÜZALP</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ennur, post: 190383, member: 15541"] [FONT=Verdana]Ey genç kardeş, güvenme kendine, sığın Allah'a.[/FONT] [FONT=Verdana]Gençliğin gidiyor, gelmez bir daha.[/FONT] [FONT=Verdana]Zamanın kadrini bil, çalış Nura.[/FONT] [FONT=Verdana]Şiddetle tazyikle başarı olmaz.[/FONT] [FONT=Verdana]Kibirden, inattan kimse hoşlanmaz.[/FONT] [FONT=Verdana]Hayatı cahillikle geçirmek olmaz,[/FONT] [FONT=Verdana]İlm-i îman, irfana doyum olmaz.[/FONT] [FONT=Verdana]Lüzumsuz, nefsanî şeylerle vakit öldürme,[/FONT] [FONT=Verdana]Din düşmanlarına ser ver de sırrını verme.[/FONT] [FONT=Verdana]Nefsine uyup da günaha girme,[/FONT] [FONT=Verdana]Şeytana kanıp da tembelliğe düşme.[/FONT] [FONT=Verdana]En büyük saadet Allah'a itaat,[/FONT] [FONT=Verdana]Hiç şüphe etme. Nurlar dostun olmalı.[/FONT] [FONT=Verdana]Nurlarla nurlanmak kastın olmalı.[/FONT] [FONT=Verdana]İman, ahlak, meziyetle güzel olmalı.[/FONT] [FONT=Verdana]Allah, Resulullah aşkıyla yanmalı,[/FONT] [FONT=Verdana]Nurları okumak sevdasıyle coşmalı.[/FONT] [FONT=Verdana]Gayemize erişmekte kararlıyız biz.[/FONT] [FONT=Verdana]Bu ebedî gaye her şeyden üstündür şüphesiz.[/FONT] [FONT=Verdana]Dünyada, uhrada iksir-i saadettir îman.[/FONT] [FONT=Verdana]Nur-u îman kuvveti pek yamandır, yaman;[/FONT] [FONT=Verdana]Zafer-i İslam’a yakındır zaman.[/FONT] [FONT=Verdana]Dinine bağlı ol, nefse uyma sen.[/FONT] [FONT=Verdana]Dini en güzel şekilde nurlardan öğren.[/FONT] [FONT=Verdana]Beş vakit namazı kıl delikanlı![/FONT] [FONT=Verdana]0l yüce Allah'a kul delikanlı![/FONT] [FONT=Verdana]Nur hizmetine düş ey delikanlı![/FONT] [FONT=Verdana]Hizmet-i Kur'an aşkıyla yan delikanlı![/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Ey Risale-i Nur, sana geldim.[/FONT] [FONT=Verdana]Bir gaflet uykusuyla uyumuşum meğer ben.[/FONT] [FONT=Verdana]Yalanla avunmuşum hakikatler dururken ben.[/FONT] [FONT=Verdana]Bu alemi toz pembe görmüşüm penceremden.[/FONT] [FONT=Verdana]O zaman hedefini göremeyen bir seldim;[/FONT] [FONT=Verdana]Ama gerçeği görüp işte tevbeye geldim;[/FONT] [FONT=Verdana]Bunca yıldır işlenen günahı atmak için,[/FONT] [FONT=Verdana]Doğruluğun verdiği huzuru tatmak için,[/FONT] [FONT=Verdana]Kuruyan gözlerimi tekrar akıtmak için,[/FONT] [FONT=Verdana]Çok uzak beldelerden kapına yayan geldim.[/FONT] [FONT=Verdana]Kul olmak ümidiyle hep yalvarmaya geldim.[/FONT] [FONT=Verdana]İstemiyorum artık ne servet, ne eğlence,[/FONT] [FONT=Verdana]Erişti hidayetim çözüldü bu bilmece,[/FONT] [FONT=Verdana]Her saat, her saniye, her gündüz ve her gece,[/FONT] [FONT=Verdana]İmanımla tutuşup aşkınla yana geldim.[/FONT] [FONT=Verdana]Seni içimde bulup, şimdi ben sana geldim.[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]ZÜBEYİR GÜNDÜZALP[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Nur talebeleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…