Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Hizmet Rehberi
Nurculuk bir tarîkat midir ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eclairs" data-source="post: 189619" data-attributes="member: 1004483"><p><span style="font-size: 18px"><span style="color: magenta">Nurculuk bir tarîkat midir </span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 18px"><span style="color: magenta">?</span></span><span style="font-size: 15px"> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px">Benim ittihamım ve tevkifime sebep gösterilen dördüncü madde, devletçe yasak edilen tarîkat dersini vermekle ihbar edilmiş olmaklığımdır. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Elcevap </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">: Evvela: Elinizdeki bütün kitaplarım şahittirler ki, ben hakaik-ı îmâniye ile meşgulüm. Hem müteaddit risâlelerde yazmışım ki, <span style="color: magenta">"Tarîkat zamanı değil, belki îmânı kurtarmak zamanıdır. Tarîkatsiz Cennete giden pekçok, fakat îmânsız Cennete girecek yok. Onun için, îmâna çalışmak zamanıdır</span>" diye beyan etmişim. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"> </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Saniyen: On senedir Isparta vilayetinde bulunuyorum. Biri çıksın, bana, "Tarîkat dersi vermiş desin. Evet, bazı has ahiret kardeşlerime ulûm-u îmâniye ve hakaik-ı âliye dersini, hocalık îtibariyle vermişim. Bu, tarîkat talimi değil, belki hakîkat tedrisidir. Yalnız bu kadar var. Ben Şafîyim, namazdan sonraki tesbihatım Hanefi tesbihatından biraz farklıdır. Hem, akşam namazından yatsı namazına kadar ve fecirden evvel hiç kimseyi kabul etmemek şartıyla, kendi kendime günahlanmdan istiğfar ve ayetler okumak gibi şeylerle </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">meşguliyetim var. Zannederim, dünyada hiçbir kanun bu hale yasak diyemez. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Tarihçe-i Hayat, s. 199 </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eclairs, post: 189619, member: 1004483"] [SIZE=5][COLOR=magenta]Nurculuk bir tarîkat midir [/COLOR][/SIZE][FONT=Verdana][COLOR=#000000][SIZE=5][COLOR=magenta]?[/COLOR][/SIZE][SIZE=4] Benim ittihamım ve tevkifime sebep gösterilen dördüncü madde, devletçe yasak edilen tarîkat dersini vermekle ihbar edilmiş olmaklığımdır. [/SIZE][FONT=Verdana][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT] [SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Elcevap [/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=#000000]: Evvela: Elinizdeki bütün kitaplarım şahittirler ki, ben hakaik-ı îmâniye ile meşgulüm. Hem müteaddit risâlelerde yazmışım ki, [COLOR=magenta]"Tarîkat zamanı değil, belki îmânı kurtarmak zamanıdır. Tarîkatsiz Cennete giden pekçok, fakat îmânsız Cennete girecek yok. Onun için, îmâna çalışmak zamanıdır[/COLOR]" diye beyan etmişim. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=#000000] Saniyen: On senedir Isparta vilayetinde bulunuyorum. Biri çıksın, bana, "Tarîkat dersi vermiş desin. Evet, bazı has ahiret kardeşlerime ulûm-u îmâniye ve hakaik-ı âliye dersini, hocalık îtibariyle vermişim. Bu, tarîkat talimi değil, belki hakîkat tedrisidir. Yalnız bu kadar var. Ben Şafîyim, namazdan sonraki tesbihatım Hanefi tesbihatından biraz farklıdır. Hem, akşam namazından yatsı namazına kadar ve fecirden evvel hiç kimseyi kabul etmemek şartıyla, kendi kendime günahlanmdan istiğfar ve ayetler okumak gibi şeylerle [/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#000000]meşguliyetim var. Zannederim, dünyada hiçbir kanun bu hale yasak diyemez. Tarihçe-i Hayat, s. 199 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Hizmet Rehberi
Nurculuk bir tarîkat midir ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…