Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Nurun gölgesinde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 330839" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Zîşan'ı (sallallahü aleyhi ve sellem) anlatan kelimelerin,</p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">o muhteşem Nur'un huzurunda kifayetsiz kaldığı şuuruyla... </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Salât ve selâm O'nun ve Ehl-i Beyt'inin üzerine olsun. </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bahşeyle bir selâmı da bu viraneyi mamur et </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">İnci mercan istemem, kınama gönlümü imar et </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Gözyaşımla sulasam baharı benden neşe umar </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Aşk tahammül bırakmıyor Sultan'ım, gönül tarumar </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Gözlerinizin şavkı düşen iklimlerde suhulet </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Vermek güzel şanından Efendim, derdime derman et </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Kaleminize mürekkep taşıyan kervanda yüküm </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Tılsımlar ülkesinde secde secde salınmış köküm </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Yakamoz gözlerin, denizde gemilere tercüman </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Yokluğunla büyür hicranım, çözülürken âsuman </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bu demde bahar olur rahmet cemalinden filizler </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Yandıkça yanmak ister pervane, ateş aşkı gizler </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Aşk sazının mızrabı muhabbetin diler Efendim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bir kıvılcımla Ravza'nda bin bahar inler Efendim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Ateşler filizlenirken dudağından bir nefesle </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Çağırsan kuşların kanatlarından çıkan bir sesle </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">İbrahimî neşe duysam alevden öpücüklerle </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bir tutsan ellerimden Muhammedî gülücüklerle </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Eshab-ı Kehf uykusuna dalsam nurun gölgesinde </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Aşktan uyanmak ister miyim mahşerin öncesinde </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bir tek muradım, huzuru mahşerde neşene neşe </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Yanmak bir şey değil, cem etsin Rabb'im bizi güneşe </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bir akşam Ravza'nda ellerinden âb-ı hayat içmek </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Gözümde değil Sultan'ım, dert değil dünyadan geçmek </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Aşkı bilmez mi tabip, müşkülüme ne çare versin </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Aşka düştüm diye yerecekse beni Mecnun yersin </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">İklimler sararken sinemi, misâli kuş hicretim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Hangi mevsime kanat çırpsam ateştenmiş ücretim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bu can müşteki derdinden, cânânı ateşe verdim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Bürhan-ı neyyirsin Efendim, aşkınla ateş derdim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Ahmed-i kelâmın kalemi ateştenmiş Efendim </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Yangınım, bîçareyim, ateş küle tenmiş Efendim. </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px"></p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Nakşeylerken gülle gölgeni, amber kokunla yâd et </p></span></span></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #800080"><span style="font-family: 'arial black'"><span style="font-size: 15px">Eyvah! Yanmasın ervah, mahşerde gölgenle âbâd et. </p><p></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 330839, member: 1008778"] [COLOR=#800080][FONT=arial black][SIZE=4] [LEFT]Zîşan'ı (sallallahü aleyhi ve sellem) anlatan kelimelerin, o muhteşem Nur'un huzurunda kifayetsiz kaldığı şuuruyla... Salât ve selâm O'nun ve Ehl-i Beyt'inin üzerine olsun. Bahşeyle bir selâmı da bu viraneyi mamur et İnci mercan istemem, kınama gönlümü imar et Gözyaşımla sulasam baharı benden neşe umar Aşk tahammül bırakmıyor Sultan'ım, gönül tarumar Gözlerinizin şavkı düşen iklimlerde suhulet Vermek güzel şanından Efendim, derdime derman et Kaleminize mürekkep taşıyan kervanda yüküm Tılsımlar ülkesinde secde secde salınmış köküm Yakamoz gözlerin, denizde gemilere tercüman Yokluğunla büyür hicranım, çözülürken âsuman Bu demde bahar olur rahmet cemalinden filizler Yandıkça yanmak ister pervane, ateş aşkı gizler Aşk sazının mızrabı muhabbetin diler Efendim Bir kıvılcımla Ravza'nda bin bahar inler Efendim Ateşler filizlenirken dudağından bir nefesle Çağırsan kuşların kanatlarından çıkan bir sesle İbrahimî neşe duysam alevden öpücüklerle Bir tutsan ellerimden Muhammedî gülücüklerle Eshab-ı Kehf uykusuna dalsam nurun gölgesinde Aşktan uyanmak ister miyim mahşerin öncesinde Bir tek muradım, huzuru mahşerde neşene neşe Yanmak bir şey değil, cem etsin Rabb'im bizi güneşe Bir akşam Ravza'nda ellerinden âb-ı hayat içmek Gözümde değil Sultan'ım, dert değil dünyadan geçmek Aşkı bilmez mi tabip, müşkülüme ne çare versin Aşka düştüm diye yerecekse beni Mecnun yersin İklimler sararken sinemi, misâli kuş hicretim Hangi mevsime kanat çırpsam ateştenmiş ücretim Bu can müşteki derdinden, cânânı ateşe verdim Bürhan-ı neyyirsin Efendim, aşkınla ateş derdim Ahmed-i kelâmın kalemi ateştenmiş Efendim Yangınım, bîçareyim, ateş küle tenmiş Efendim. Nakşeylerken gülle gölgeni, amber kokunla yâd et Eyvah! Yanmasın ervah, mahşerde gölgenle âbâd et. [/LEFT][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Nurun gölgesinde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…