Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Öfke, aklı örter!..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="&amp;#304;lim-irfan" data-source="post: 99156" data-attributes="member: 8679"><p><strong><span style="color: blue">Abdülaziz Dehlevi hazretleri rahime-hullahü teâlâ bir gün sevdiklerine; - Öfke, aklı örter, buyurur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ve bir menkıbe anlatır. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hadise şöyle:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hükümdar Me’mun, akşam eve gelir. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Emreder hizmetçiye:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Bana yemek getir!</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hizmetçi:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Baş üstüne efendim! der. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ve emri ifa eder.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Daha doğrusu edemez.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">İnsanlık işte. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Çorbayı getirirken ayağı kayar. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Devirir sıcak çorbayı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hem de Sultanın üzerine.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hükümdar fena hiddetlenir. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hizmetçiye bağırır, çağırır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hatta dövmek için fırlar ayağa. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ama dövemez.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Çünkü hizmetçi buna meydan vermez.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Şöyle ki;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">O, hiddetle ayağa kalkınca;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Bir dakika sultanım! der. Acele etmeyin. Dinin emri üzere amel edin.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hükümdar duraklar:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">İndirir elini.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hizmetçi arz eder:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Bakın efendim, Hak teâlâ; “Takva sahibi kullar, öfkelenmezler” buyuruyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sultan biraz teskin olur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Peki! Ben de öfkelenmiyorum, der.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Geçer, oturur hemen. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Vazgeçer dövmekten.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hizmetçi devam eder:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Sultanım! Âyetin devamı var.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Söyle nedir?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Allahü teâlâ; “Onlar, kusurları affederler” buyuruyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hükümdar az daha yumuşar. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Öfkesini yener ve;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Peki öyleyse, ben de seni affettim, der.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ancak hizmetçi çok akıllıdır. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Devam eder konuşmaya:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Sultanım! İş bitmedi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Daha ne var?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Hak teâlâ ayrıca; “Biz, ihsan edenleri çok severiz” buyuruyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sultan başlar gülmeye. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Huzur dolmuştur içine.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bir kese altın getirtir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Verir hizmetçisine.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: black">Abdüllatif Uyan - (Türkiye)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İlim-irfan, post: 99156, member: 8679"] [B][COLOR=blue]Abdülaziz Dehlevi hazretleri rahime-hullahü teâlâ bir gün sevdiklerine; - Öfke, aklı örter, buyurur. Ve bir menkıbe anlatır. Hadise şöyle: Hükümdar Me’mun, akşam eve gelir. Emreder hizmetçiye: - Bana yemek getir! Hizmetçi: - Baş üstüne efendim! der. Ve emri ifa eder. Daha doğrusu edemez. İnsanlık işte. Çorbayı getirirken ayağı kayar. Devirir sıcak çorbayı. Hem de Sultanın üzerine. Hükümdar fena hiddetlenir. Hizmetçiye bağırır, çağırır. Hatta dövmek için fırlar ayağa. Ama dövemez. Çünkü hizmetçi buna meydan vermez. Şöyle ki; O, hiddetle ayağa kalkınca; - Bir dakika sultanım! der. Acele etmeyin. Dinin emri üzere amel edin. Hükümdar duraklar: İndirir elini. Hizmetçi arz eder: - Bakın efendim, Hak teâlâ; “Takva sahibi kullar, öfkelenmezler” buyuruyor. Sultan biraz teskin olur. - Peki! Ben de öfkelenmiyorum, der. Geçer, oturur hemen. Vazgeçer dövmekten. Hizmetçi devam eder: - Sultanım! Âyetin devamı var. - Söyle nedir? - Allahü teâlâ; “Onlar, kusurları affederler” buyuruyor. Hükümdar az daha yumuşar. Öfkesini yener ve; - Peki öyleyse, ben de seni affettim, der. Ancak hizmetçi çok akıllıdır. Devam eder konuşmaya: - Sultanım! İş bitmedi. - Daha ne var? - Hak teâlâ ayrıca; “Biz, ihsan edenleri çok severiz” buyuruyor. Sultan başlar gülmeye. Huzur dolmuştur içine. Bir kese altın getirtir. Verir hizmetçisine. [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][/COLOR][/B] [B][COLOR=black]Abdüllatif Uyan - (Türkiye)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Öfke, aklı örter!..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…