Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Öfke anında ALLAH korkusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 241736" data-attributes="member: 1003203"><p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Savaşın en çetin anlarıydı. Ortalık kılıç şakırtılarıyla dolmuştu. Bu şanlı anı seyre dalan melekler, Müslümanların zafer kazanmaları için dua etmekteydiler. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Hazret-i Ali (r.a.) bir düşman askerini bir solukta yere serdi ve kılıcını çekti. Tam vurmak üzereydi ki, o da ne, düşman askeri yüzüne tükürmüştü. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Hazret-i Ali (ra) elini yüzüne götürdü, eline gelen tükürüğü sildi. Öfkeden yüzü kıpkırmızı kesilmişti. Birden daha hızlı bir darbe indirerek düşmana dünyanın kaç köşe olduğunu göstermek istedi ki, bundan derhal vazgeçti ve derhal düşmanı serbest bırakarak ayağa kalktı. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Düşman savaşçı bir an şaşırdı, sonra derhal fırlayıp o da ayağa kalktı. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Hazret-i Ali (ra): </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>“Yürü git! Seni öldürmeyeceğim! Serbestsin” dedi. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Savaşçı şaşkın bakışlarla: </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>“Hayret! Maksadım beni çabuk öldürmen için seni öfkelendirmekti! Beni alt edip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin?” diye sordu. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Hz. Ali (r.a.): </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>“Ben seninle ALLAH (cc) yolunda ve ALLAH’ın (cc) rızasını kazanmak için savaşıyorum ve onun için seni öldürecektim. Sen yüzüme tükürünce kinlendim, sana kızdım, işin içine nefsim karıştı; eğer o an seni öldürseydim sana kızgınlığımdan bunu yapmış olacaktım. Yani seni ALLAH (cc) rızası için değil, kendi nefsim için öldürmüş olacaktım ve katil olacaktım. Bu yüzden katil olmaktan ALLAH’tan korktum, kendime hakim oldum ve seni serbest bıraktım” dedi. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Düşman savaşçının şaşkınlığı bir kat daha artmıştı. Bir dinin öfke anında bile bir adamı ne kadar terbiye ettiğine, ne denli saygın hale getirdiğine şahit oluyordu. </strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><strong>Düşman savaşçı kılıcını yere attı ve şehadet kelimesi getirerek Müslüman oldu.</strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: left"><span style="color: purple"><strong> Alıntı..</strong> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 241736, member: 1003203"] [CENTER][COLOR=purple][B]Savaşın en çetin anlarıydı. Ortalık kılıç şakırtılarıyla dolmuştu. Bu şanlı anı seyre dalan melekler, Müslümanların zafer kazanmaları için dua etmekteydiler. Hazret-i Ali (r.a.) bir düşman askerini bir solukta yere serdi ve kılıcını çekti. Tam vurmak üzereydi ki, o da ne, düşman askeri yüzüne tükürmüştü. Hazret-i Ali (ra) elini yüzüne götürdü, eline gelen tükürüğü sildi. Öfkeden yüzü kıpkırmızı kesilmişti. Birden daha hızlı bir darbe indirerek düşmana dünyanın kaç köşe olduğunu göstermek istedi ki, bundan derhal vazgeçti ve derhal düşmanı serbest bırakarak ayağa kalktı. Düşman savaşçı bir an şaşırdı, sonra derhal fırlayıp o da ayağa kalktı. Hazret-i Ali (ra): “Yürü git! Seni öldürmeyeceğim! Serbestsin” dedi. Savaşçı şaşkın bakışlarla: “Hayret! Maksadım beni çabuk öldürmen için seni öfkelendirmekti! Beni alt edip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin?” diye sordu. Hz. Ali (r.a.): “Ben seninle ALLAH (cc) yolunda ve ALLAH’ın (cc) rızasını kazanmak için savaşıyorum ve onun için seni öldürecektim. Sen yüzüme tükürünce kinlendim, sana kızdım, işin içine nefsim karıştı; eğer o an seni öldürseydim sana kızgınlığımdan bunu yapmış olacaktım. Yani seni ALLAH (cc) rızası için değil, kendi nefsim için öldürmüş olacaktım ve katil olacaktım. Bu yüzden katil olmaktan ALLAH’tan korktum, kendime hakim oldum ve seni serbest bıraktım” dedi. Düşman savaşçının şaşkınlığı bir kat daha artmıştı. Bir dinin öfke anında bile bir adamı ne kadar terbiye ettiğine, ne denli saygın hale getirdiğine şahit oluyordu. Düşman savaşçı kılıcını yere attı ve şehadet kelimesi getirerek Müslüman oldu.[/B][/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [/CENTER] [LEFT][COLOR=purple][B] Alıntı..[/B] [/COLOR][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Öfke anında ALLAH korkusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…