Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
ogrendimki...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 8528" data-attributes="member: 12"><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Nasihatler çoğu zaman can sıkıcıdır. Her ne kadar genelde yaşanılanı sunup, "ben ettim sen etme" nin farklı bir versiyonu olmak için önümüze gelmişlerse de, çoğu zaman kulak arkası ederiz..Yaşadıklarını anlatırken nasihat değil de başka bir yol seçseler belki daha kulağa ve inada hoş gelecek ama nedense bunu yapmayı pek sevmiyor büyüklerimiz..Yaşadıklarını güzel bir şekilde, aldığı derslerle özetlemiş bir yazı var aşağıda..Paylaşmak adına..</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız,</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Gerisini karşı tarafa bırakırsınız.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Güveni kazanmak yıllar sürüyor</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Yıkmak bir dakika.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Hayatında nelere sahip olduğun değil</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kiminle olduğun önemli.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ama sonrası için birşeyler bilmek gerek.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kendini en iyilerle kıyaslamak değil</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kendi en iyinle kıyaslmak sonuç getirir.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İnsanların başına ne geldiği değil</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">O durumda ne yaptıkları önemli.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ne kadar dilimlersen dilimle </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Her işin iki yüzü var.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Olmak istediğim insan olabilmem</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Çok zaman alıyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Karşılık vermek</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Düşünmekten çok daha basit.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">"Bittim!" dediğin andan itibaren</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Pilinin bitmesine daha çok var.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Sen tepkilerini kontrol edemezsen</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Tepkilerin hayatını kontrol eder.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kahraman dediğimiz insanlar</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Birşey yapılması gerektiğinde</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Yapılması gerekeni</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Şartlar ne olursa olsun yapanlardır.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bazı insanlar sizi çok seviyor</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ama bunu nasıl göstereceğini bilmiyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bazıları hiç karşılık vermiyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Para ucuz bir başarı.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">En iyi arkadaşlarla sıkıcı an olmaz.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Düştüğün anda seni tekmeleyeceklerini düşündüklerinden bazıları</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Kaldırmak için elini uzatır.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İki insan aynı şeye bakıp</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Tamamen farklı şeyler görebilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Her şartta kendisiyle dost kalanlar </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Daha uzun yol yürüyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İki saat içinde senin hayatını değiştirir.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatır.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Duvarda asılı diplomalar </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İnsanı insan yapmaya yetmez.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Çizginin nereden geçtiğini bulmak zor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Gerçek aşkların da!</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ne tür deneyimler yaşadığınızla var.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Aile hep insanın yanında olmuyor</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Akrabanız olmayan insanlardan </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İlgi sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Aile her zaman biyolojik değil.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ne kadar yakın olurlarsa olsunlar</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">En yakın arkadaşlar da üzebilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Onları affetmek gerekir.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bazen başkalarını affetmek yetmiyor</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekebiliyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Şartlar ve olaylar kim olduğumuzu etkilemiş olabilir</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">İki kişi münakaşa ediyorlarsa</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Her problem kendi içinde bir fırsat saklar</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ve problem, fırsat yanında cüce kalır.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Öğrendim ki...</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Sevgiyi çabuk kaybediyorsun</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Pişmanlığın yıllar boyu sürüyor....</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: Navy">Ataol BEHRAMOĞLU</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 8528, member: 12"] [SIZE="2"][COLOR="Navy"]Nasihatler çoğu zaman can sıkıcıdır. Her ne kadar genelde yaşanılanı sunup, "ben ettim sen etme" nin farklı bir versiyonu olmak için önümüze gelmişlerse de, çoğu zaman kulak arkası ederiz..Yaşadıklarını anlatırken nasihat değil de başka bir yol seçseler belki daha kulağa ve inada hoş gelecek ama nedense bunu yapmayı pek sevmiyor büyüklerimiz..Yaşadıklarını güzel bir şekilde, aldığı derslerle özetlemiş bir yazı var aşağıda..Paylaşmak adına.. Öğrendim ki... Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız, Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz Gerisini karşı tarafa bırakırsınız. Öğrendim ki... Güveni kazanmak yıllar sürüyor Yıkmak bir dakika. Öğrendim ki... Hayatında nelere sahip olduğun değil Kiminle olduğun önemli. Öğrendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün Ama sonrası için birşeyler bilmek gerek. Öğrendim ki... Kendini en iyilerle kıyaslamak değil Kendi en iyinle kıyaslmak sonuç getirir. Öğrendim ki... İnsanların başına ne geldiği değil O durumda ne yaptıkları önemli. Öğrendim ki... Ne kadar dilimlersen dilimle Her işin iki yüzü var. Öğrendim ki... Olmak istediğim insan olabilmem Çok zaman alıyor. Öğrendim ki... Karşılık vermek Düşünmekten çok daha basit. Öğrendim ki... Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek Hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun. Öğrendim ki... "Bittim!" dediğin andan itibaren Pilinin bitmesine daha çok var. Öğrendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen Tepkilerin hayatını kontrol eder. Öğrendim ki... Kahraman dediğimiz insanlar Birşey yapılması gerektiğinde Yapılması gerekeni Şartlar ne olursa olsun yapanlardır. Öğrendim ki... Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor. Öğrendim ki... Bazı insanlar sizi çok seviyor Ama bunu nasıl göstereceğini bilmiyor. Öğrendim ki... Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz Bazıları hiç karşılık vermiyor. Öğrendim ki... Para ucuz bir başarı. Öğrendim ki... En iyi arkadaşlarla sıkıcı an olmaz. Öğrendim ki... Düştüğün anda seni tekmeleyeceklerini düşündüklerinden bazıları Kaldırmak için elini uzatır. Öğrendim ki... İki insan aynı şeye bakıp Tamamen farklı şeyler görebilir. Öğrendim ki... Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır. Öğrendim ki... Her şartta kendisiyle dost kalanlar Daha uzun yol yürüyor. Öğrendim ki... İki saat içinde senin hayatını değiştirir. Öğrendim ki... Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatır. Öğrendim ki... Duvarda asılı diplomalar İnsanı insan yapmaya yetmez. Öğrendim ki... Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında Çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. Öğrendim ki... Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez Gerçek aşkların da! Öğrendim ki... Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok Ne tür deneyimler yaşadığınızla var. Öğrendim ki... Aile hep insanın yanında olmuyor Akrabanız olmayan insanlardan İlgi sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil. Öğrendim ki... Ne kadar yakın olurlarsa olsunlar En yakın arkadaşlar da üzebilir. Onları affetmek gerekir. Öğrendim ki... Bazen başkalarını affetmek yetmiyor Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekebiliyor. Öğrendim ki... Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın Dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. Öğrendim ki... Şartlar ve olaylar kim olduğumuzu etkilemiş olabilir Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. Öğrendim ki... İki kişi münakaşa ediyorlarsa Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. Öğrendim ki... Her problem kendi içinde bir fırsat saklar Ve problem, fırsat yanında cüce kalır. Öğrendim ki... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun Pişmanlığın yıllar boyu sürüyor.... Ataol BEHRAMOĞLU[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
ogrendimki...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…